NVIDIA 418.81 breaks Octane (FIXED 419.17 / 4.02/2018.1 RC2)

Forums: NVIDIA 418.81 breaks Octane (FIXED 419.17 / 4.02/2018.1 RC2)
A forum where development builds are posted for testing by the community.
Forum rules
NOTE: The software in this forum is not %100 reliable, they are development builds and are meant for testing by experienced octane users. If you are a new octane user, we recommend to use the current stable release from the 'Commercial Product News & Releases' forum.

Re: URGENT: NVIDIA 418.81 breaks Octane - don't update yet!

Postby Seun116_1 » Fri Feb 22, 2019 3:54 pm

Seun116_1 Fri Feb 22, 2019 3:54 pm
New Nvidia update finally works with Octane!
Seun116_1
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 21
Joined: Thu Dec 13, 2018 9:33 pm

Re: URGENT: NVIDIA 418.81 breaks Octane - don't update yet!

Postby jwlovell » Fri Feb 22, 2019 5:19 pm

jwlovell Fri Feb 22, 2019 5:19 pm
Goldorak wrote:NVIDIA 418.81 driver (Feb. 4th) doesn't work with Octane - please don't update yet! We are working with NVIDIA to fix ASAP. We need to recompile Octane 4/2018.1+ to work with this driver version, and will post an update to this thread once that is done and confirmed working. Thank you!

If you have updated to this driver, here is how to revert: viewtopic.php?p=356426#p356426


419 is out as of today. Hope that fixes this. It's breaking my other iray apps
jwlovell
 
Posts: 1
Joined: Thu Apr 26, 2018 10:09 pm

Re: URGENT: NVIDIA 418.81 breaks Octane - don't update yet!

Postby DoctorJellybean » Fri Feb 22, 2019 5:45 pm

DoctorJellybean Fri Feb 22, 2019 5:45 pm
Hmm, the 419.17 update doesn't seem to work for me (1080 Ti and DAZ Studio Plugin). It works when reverting back to 417.71
DoctorJellybean
 
Posts: 4
Joined: Mon Feb 11, 2019 10:27 pm

Re: URGENT: NVIDIA 418.81 breaks Octane - don't update yet!

Postby DoctorJellybean » Fri Feb 22, 2019 6:15 pm

DoctorJellybean Fri Feb 22, 2019 6:15 pm
I didn't see that there is a DAZ Studio plugin update (4.02.1.44), the updated NVIDIA drivers do work with that installed.
DoctorJellybean
 
Posts: 4
Joined: Mon Feb 11, 2019 10:27 pm

Re: URGENT: NVIDIA 418.81 breaks Octane - don't update yet!

Postby TRRazor » Fri Feb 22, 2019 8:20 pm

TRRazor Fri Feb 22, 2019 8:20 pm
New Nvidia update finally works with Octane!

Sorry, but no, it doesn't.

I just updated to 419.17 and get the following error, upon opening the render viewport:
21:04:11.494: +++++ Plugin running.
21:18:46.133: CUDA error 999 on device 0: unknown error
21:18:46.133: -> failed to link file
21:18:46.133: device 0: failed to load OSL shader code: error : Multiple definition of 'cuSptStatistics' in 'cuda_texturenode', first defined in 'snippets_internal'
21:18:46.133: device 0: failed to compile module 0
21:18:46.138: CUDA error 999 on device 1: unknown error
21:18:46.138: -> failed to link file
21:18:46.139: device 1: failed to load OSL shader code: error : Multiple definition of 'cuSptStatistics' in 'cuda_texturenode', first defined in 'snippets_internal'
21:18:46.139: device 1: failed to compile module 0
21:18:46.157: Render engine failure occured! (WARNING)
21:18:53.728: Render engine failure occured! (WARNING)
W10 64 bit | i7 3770K | MSI Geforce RTX 2080 (8GB) + GTX Titan Black (6GB) | 32 GB DDR3 RAM
REALISTIC HUMAN SKIN SHADING - REDEFINED
RedSpec TGX Hair for Poser / DAZ Studio OctaneRender - OUT NOW visit http://redspec-sss.com/
User avatar
TRRazor
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 670
Joined: Sun Nov 03, 2013 10:21 am

Re: URGENT: NVIDIA 418.81 breaks Octane - don't update yet!

Postby DoctorJellybean » Fri Feb 22, 2019 8:24 pm

DoctorJellybean Fri Feb 22, 2019 8:24 pm
TRRazor wrote:
New Nvidia update finally works with Octane!

Sorry, but no, it doesn't.

Just updated to 419.17 and get the following error, upon opening the render viewport:
21:04:11.494: +++++ Plugin running.
21:18:46.133: CUDA error 999 on device 0: unknown error
21:18:46.133: -> failed to link file
21:18:46.133: device 0: failed to load OSL shader code: error : Multiple definition of 'cuSptStatistics' in 'cuda_texturenode', first defined in 'snippets_internal'
21:18:46.133: device 0: failed to compile module 0
21:18:46.138: CUDA error 999 on device 1: unknown error
21:18:46.138: -> failed to link file
21:18:46.139: device 1: failed to load OSL shader code: error : Multiple definition of 'cuSptStatistics' in 'cuda_texturenode', first defined in 'snippets_internal'
21:18:46.139: device 1: failed to compile module 0
21:18:46.157: Render engine failure occured! (WARNING)
21:18:53.728: Render engine failure occured! (WARNING)


Did you update the DS plugin (4.02.1.44)?
DoctorJellybean
 
Posts: 4
Joined: Mon Feb 11, 2019 10:27 pm

Re: URGENT: NVIDIA 418.81 breaks Octane - don't update yet!

Postby cadmiumred » Fri Feb 22, 2019 9:50 pm

cadmiumred Fri Feb 22, 2019 9:50 pm
TRRazor wrote:
New Nvidia update finally works with Octane!

Sorry, but no, it doesn't.

I just updated to 419.17 and get the following error, upon opening the render viewport:
21:04:11.494: +++++ Plugin running.
21:18:46.133: CUDA error 999 on device 0: unknown error
21:18:46.133: -> failed to link file
21:18:46.133: device 0: failed to load OSL shader code: error : Multiple definition of 'cuSptStatistics' in 'cuda_texturenode', first defined in 'snippets_internal'
21:18:46.133: device 0: failed to compile module 0
21:18:46.138: CUDA error 999 on device 1: unknown error
21:18:46.138: -> failed to link file
21:18:46.139: device 1: failed to load OSL shader code: error : Multiple definition of 'cuSptStatistics' in 'cuda_texturenode', first defined in 'snippets_internal'
21:18:46.139: device 1: failed to compile module 0
21:18:46.157: Render engine failure occured! (WARNING)
21:18:53.728: Render engine failure occured! (WARNING)


I'm experiencing this same error using OctaneRender 4.01.1 Standalone. Today's Nvidia update (419.17) appears to not fix the issue.
User avatar
cadmiumred
 
Posts: 1
Joined: Fri Feb 22, 2019 9:46 pm

Re: URGENT: NVIDIA 418.81 breaks Octane - don't update yet!

Postby mojave » Fri Feb 22, 2019 10:11 pm

mojave Fri Feb 22, 2019 10:11 pm
Hi everyone,

Just letting you all know that the latest driver 419.17 fixes the issue with Octane that the series 418 used to have.

Please make sure your plugin or standalone is using the following versions of the Octane core:

- Stable 4.02 or newer (there will also be a new v3 release soon)
- Experimental 2018.1 RC2 or newer.

Thank you.
User avatar
mojave
OctaneRender Team
OctaneRender Team
 
Posts: 883
Joined: Sun Feb 08, 2015 10:35 pm

Re: NVIDIA 418.81 breaks Octane (FIXED 419.17 / 4.02/2018.1 RC2)

Postby hpeskobar » Sat Feb 23, 2019 11:05 am

hpeskobar Sat Feb 23, 2019 11:05 am
417 work fine then I update to 418 fail. waited 7 days ... gave up re install 417 took forever . octane work fine....
updated to 419.17
Now I get this................. ( c4d)

Started logging on 23.02.19 04:54:49

OctaneRender Studio 4.01.1 (4010100)

CUDA error 999 on device 1: unknown error
-> failed to link file
device 1: failed to load OSL shader code:
error : Multiple definition of 'cuSptStatistics' in 'cuda_texturenode', first defined in 'snippets_internal'
device 1: failed to compile module 0
CUDA error 999 on device 0: unknown error
-> failed to link file
device 0: failed to load OSL shader code:
error : Multiple definition of 'cuSptStatistics' in 'cuda_texturenode', first defined in 'snippets_internal'
device 0: failed to compile module 0
CUDA error 999 on device 0: unknown error
-> failed to link file
device 0: failed to load OSL shader code:
error : Multiple definition of 'cuSptStatistics' in 'cuda_texturenode', first defined in 'snippets_internal'
device 0: failed to compile module 0
CUDA error 999 on device 1: unknown error
-> failed to link file
device 1: failed to load OSL shader code:
error : Multiple definition of 'cuSptStatistics' in 'cuda_texturenode', first defined in 'snippets_internal'
device 1: failed to compile module 0


1hr Later im back to 417 and everything oks fine now.
but STILL NO FIX
hpeskobar
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 7
Joined: Tue Nov 21, 2017 7:39 am

Re: NVIDIA 418.81 breaks Octane (FIXED 419.17 / 4.02/2018.1 RC2)

Postby nuno1980 » Sat Feb 23, 2019 11:40 am

nuno1980 Sat Feb 23, 2019 11:40 am
hpeskobar wrote:417 work fine then I update to 418 fail. waited 7 days ... gave up re install 417 took forever . octane work fine....
updated to 419.17
Now I get this................. ( c4d)

Started logging on 23.02.19 04:54:49

OctaneRender Studio 4.01.1 (4010100)

CUDA error 999 on device 1: unknown error
...

but STILL NO FIX
You have OR v4.01.1 but @Mojave said minimum v4.02 or newer version only... loool
NOTE: I'm sorry for bad english due to mute ;)

i7-4790K w/ or w/o OC
16GB [email protected]
ASUS Z97-Pro Gamer
EVGA GF GTX 980 Ti SC+ Gaming :D
SSD OCZ RD400 512GB
HDDs 1TB SATA2 and 3TB SATA3.
LG BD-RE BDXL BH16NS40
PSU 1 kW
CRT monitor 19" SM 957MB
nuno1980
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 617
Joined: Sat Dec 18, 2010 10:04 pm
PreviousNext

Return to Development Build Releases


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests

Mon Nov 18, 2019 9:01 pm [ UTC ]