OctaneRender™ 2018.1 RC1

Forums: OctaneRender™ 2018.1 RC1
A forum where development builds are posted for testing by the community.
Forum rules
NOTE: The software in this forum is not %100 reliable, they are development builds and are meant for testing by experienced octane users. If you are a new octane user, we recommend to use the current stable release from the 'Commercial Product News & Releases' forum.

Re: OctaneRender™ 2018.1 RC1 [latest 2018]

Postby Renart » Fri Jan 04, 2019 2:32 pm

Renart Fri Jan 04, 2019 2:32 pm
Oh thank you PolderAnimation!
That's good to know! hmm I'm not sure if there is a way to do that easily with the tools I have. Or maybe with Python in Blender.. I will have to figure out how to do ^^
Thanks!
Renart
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 70
Joined: Mon Jul 04, 2016 8:21 pm

Re: OctaneRender™ 2018.1 RC1 [latest 2018]

Postby Notiusweb » Fri Jan 04, 2019 3:19 pm

Notiusweb Fri Jan 04, 2019 3:19 pm
abstrax wrote:
Notiusweb wrote:I already can report that several ABC files I have are not importing into RC1, but were importing fine into XB2.
Issues consist of Octane freezing during AI Cache, and missing geometry in the ABC file.
In each case if left on, ABC files in Octane RC1 will cause GPUs to disconnect and driver reset.

DPC Latency shows no spike, and # GPUs is not a factor either. Seems that RC1 just has a very very rough time with ABC files.

Could you send us some example files showing the problem? No idea what's going on, because all the loading of Alembic geometry and processing it is done on the CPU.


Thx, I PM'd an ABC file.
Win 10 Pro 64, Xeon E5-2687W v2 (8x 3.40GHz), G.Skill 64 GB DDR3-2400, ASRock X79 Extreme 11
Mobo: 1 Titan RTX, 1 Titan Xp
External: 6 Titan X Pascal, 2 GTX Titan X
Plugs: Enterprise
User avatar
Notiusweb
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 1285
Joined: Mon Nov 10, 2014 4:51 am

Re: OctaneRender™ 2018.1 RC1 [latest 2018]

Postby Notiusweb » Sat Jan 05, 2019 4:53 am

Notiusweb Sat Jan 05, 2019 4:53 am
I have to ask-
If Octane's Kernel allowed 'Parallel Samples' to go up to 64, as opposed to 32, would it render 2x as fast?!!!

Thanks
Win 10 Pro 64, Xeon E5-2687W v2 (8x 3.40GHz), G.Skill 64 GB DDR3-2400, ASRock X79 Extreme 11
Mobo: 1 Titan RTX, 1 Titan Xp
External: 6 Titan X Pascal, 2 GTX Titan X
Plugs: Enterprise
User avatar
Notiusweb
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 1285
Joined: Mon Nov 10, 2014 4:51 am

Re: OctaneRender™ 2018.1 RC1 [latest 2018]

Postby Despot » Sat Jan 05, 2019 1:55 pm

Despot Sat Jan 05, 2019 1:55 pm
Any idea when bloom threshold/tightening (that Goldorak confirmed) is going to be implemented ?
User avatar
Despot
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 94
Joined: Tue Jan 10, 2017 3:19 pm

Re: OctaneRender™ 2018.1 RC1 [latest 2018]

Postby Greggers » Sat Jan 05, 2019 8:38 pm

Greggers Sat Jan 05, 2019 8:38 pm
Im a little confused here.

I have the full v4 standalone and the Modo Plugin Paid for.
I also have the cinema 4d v4 plugin on a subscription. My modo license runs out in April and due to this I was going to buy the full version of the cinema 4d plugin in April as I won't be using modo or the octane plugin for it.

So will I have to upgrade to use octane standalone 2018 and the 2018 cinema 4d plugin?

I post this in the cinema 4d forum too in case I was redirected here with my query.
User avatar
Greggers
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 108
Joined: Wed Feb 15, 2017 9:51 pm

Re: OctaneRender™ 2018.1 RC1 [latest 2018]

Postby Zay » Sat Jan 05, 2019 9:31 pm

Zay Sat Jan 05, 2019 9:31 pm
Still very slow compared to V4.
Win 7 64bit | 3.4GHz I7 | 64GB ram | 2x GTX 1080Ti - driver 451.48| Modo/Blender/ZBrush/Daz/Poser
Zay
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 1042
Joined: Sun Jan 17, 2010 2:53 am

Re: OctaneRender™ 2018.1 RC1 [latest 2018]

Postby coilbook » Sun Jan 06, 2019 12:52 am

coilbook Sun Jan 06, 2019 12:52 am
hi otoy,
were you able to find out why ai light creates fireflies with a lot of lights? Will it be fixed soon? Denoiser removes them but I think it makes image not as sharp and detailed.
Attachments
fireflies.jpg
coilbook
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 2661
Joined: Mon Mar 24, 2014 2:27 pm

Re: OctaneRender™ 2018.1 RC1 [latest 2018]

Postby Notiusweb » Sun Jan 06, 2019 3:54 pm

Notiusweb Sun Jan 06, 2019 3:54 pm
I still cannot get 2018 RC1 to play FBX animations on the timeline. (This goes back to prior versions of V4 as well.)
Alembic updates as you scrub through timeline with each frame, but not FBX.
Win 10 Pro 64, Xeon E5-2687W v2 (8x 3.40GHz), G.Skill 64 GB DDR3-2400, ASRock X79 Extreme 11
Mobo: 1 Titan RTX, 1 Titan Xp
External: 6 Titan X Pascal, 2 GTX Titan X
Plugs: Enterprise
User avatar
Notiusweb
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 1285
Joined: Mon Nov 10, 2014 4:51 am

Re: OctaneRender™ 2018.1 RC1 [latest 2018]

Postby abstrax » Sun Jan 06, 2019 8:08 pm

abstrax Sun Jan 06, 2019 8:08 pm
Despot wrote:Any idea when bloom threshold/tightening (that Goldorak confirmed) is going to be implemented ?

We are going to start working on it this month, and theoretically it shouldn't be complicated. Just didn't have time yet, because ...bugs in versions 4 and 2018 ....
In theory there is no difference between theory and practice. In practice there is. - Yogi Berra
User avatar
abstrax
OctaneRender Team
OctaneRender Team
 
Posts: 5150
Joined: Tue May 18, 2010 11:01 am
Location: Auckland, New Zealand

Re: OctaneRender™ 2018.1 RC1 [latest 2018]

Postby abstrax » Sun Jan 06, 2019 8:10 pm

abstrax Sun Jan 06, 2019 8:10 pm
Renart wrote:
PolderAnimation wrote:You can use it directly in a material node. I have it working with abc files made in Houdini. But I only have it working on point attributes in Houdini, when I put attributes on vertices it does not work for me. I do like it that it works on point attributes because that is more useful the on vertices in my opinion.


@abstrax Will anything be done about that?

It would be awesome to make it work with Vertex as well (like the name suggest ^^).
I don't have Houdini and I'm not sure how to convert the attributes of my files in other software.. If you have a solution please let me know.

Yes, see viewtopic.php?p=354439#p354439

We just weren't aware that this is an issue and planing to overhaul it with the next 2018 release.

I've attached my test file. The Vertex Color attribute should be "rgba"
I'm wondering how it deals with the transparency by the way...

Thank you! :)
In theory there is no difference between theory and practice. In practice there is. - Yogi Berra
User avatar
abstrax
OctaneRender Team
OctaneRender Team
 
Posts: 5150
Joined: Tue May 18, 2010 11:01 am
Location: Auckland, New Zealand
PreviousNext

Return to Development Build Releases


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

Sat Sep 19, 2020 7:44 pm [ UTC ]