OctaneRender™ 4 RC 1

Forums: OctaneRender™ 4 RC 1
A forum where development builds are posted for testing by the community.
Forum rules
NOTE: The software in this forum is not %100 reliable, they are development builds and are meant for testing by experienced octane users. If you are a new octane user, we recommend to use the current stable release from the 'Commercial Product News & Releases' forum.

Re: OctaneRender™ 4 RC 1 [latest version 4]

Postby abstrax » Thu Aug 16, 2018 11:15 pm

abstrax Thu Aug 16, 2018 11:15 pm
coilbook wrote:
wallace wrote:
coilbook wrote:Hi do you have any examples of this or how to do galaxies, stars etc?

" Planetary environment: Improved appearance of star field"

By the way, this octane 5 looks amazing https://youtu.be/6ChweQETKTE


Here is a simple scene setup with the planetary environment.

Please note that the images are scaled down to avoid a huge file size.



Thanks it looks nice but will we see one for space animations. Like star fields, galaxies and they dont look pixelated? I really thought we would be able to do this like in this video https://youtu.be/jhc8AdI0MWg?t=3m27s

No sorry, this video is a totally different thing and is way out of the scope of an environment node. You should be able to render something like that in the video by creating actual star objects (spheres) and use volumetric objects for the nebulae. Of course, how to get to the actual data (sets) is the tricky bit, but I fear we don't have the resources to help you with that. At least not currently.
In theory there is no difference between theory and practice. In practice there is. - Yogi Berra
User avatar
abstrax
OctaneRender Team
OctaneRender Team
 
Posts: 5069
Joined: Tue May 18, 2010 11:01 am
Location: Auckland, New Zealand

Re: OctaneRender™ 4 RC 1 [latest version 4]

Postby coilbook » Fri Aug 17, 2018 12:08 am

coilbook Fri Aug 17, 2018 12:08 am
[/quote]
Thanks it looks nice but will we see one for space animations. Like star fields, galaxies and they dont look pixelated? I really thought we would be able to do this like in this video https://youtu.be/jhc8AdI0MWg?t=3m27s[/quote]
No sorry, this video is a totally different thing and is way out of the scope of an environment node. You should be able to render something like that in the video by creating actual star objects (spheres) and use volumetric objects for the nebulae. Of course, how to get to the actual data (sets) is the tricky bit, but I fear we don't have the resources to help you with that. At least not currently.[/quote]


Thank you! As long as octane can have space environment like 360 star texture the rest we will add ourselves.
coilbook
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 2380
Joined: Mon Mar 24, 2014 2:27 pm

4RC1 - Network Rendering?

Postby johnzapf » Fri Aug 17, 2018 8:03 am

johnzapf Fri Aug 17, 2018 8:03 am
Has Network Rendering been added to the 4 RC1 release? How about the 20GPU limit being lifted?

Thanks

John
johnzapf
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 9
Joined: Wed Aug 31, 2016 6:28 pm

Re: OctaneRender™ 4 RC 1 [latest version 4]

Postby BorisGoreta » Fri Aug 17, 2018 8:41 am

BorisGoreta Fri Aug 17, 2018 8:41 am
This problem was with 398.36 drivers, now I have reverted back to 23.21.13.8871 drivers and the problem is gone. I will try to PM you with the test scene.

abstrax wrote:
BorisGoreta wrote:I can't mix 980 Ti with 1080, they can't work together but separately they work just fine.

Which driver version are you using? I have seen similar issues with driver 397 or higher and had to revert to 391.35 to make it work. If you don't think it's the driver, could you send me a simple scene or instructions to reproduce the problem? Thank you.
User avatar
BorisGoreta
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 1309
Joined: Fri Dec 07, 2012 6:45 pm

Re: OctaneRender™ 4 RC 1 [latest version 4]

Postby justix » Fri Aug 17, 2018 9:22 am

justix Fri Aug 17, 2018 9:22 am
Does the Out of Core Geometry V4 help in a Denoise out of memory situation?
Win 7 64 | 2 X MSI AERO GtX 1070| Intel I7-6850K| 32 GB DDR4 RAM | Asus X99 II-A
User avatar
justix
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 551
Joined: Sat Feb 27, 2010 8:01 pm

Re: OctaneRender™ 4 RC 1

Postby danchosich » Sat Aug 18, 2018 1:05 am

danchosich Sat Aug 18, 2018 1:05 am
4.00 RC1 quits instantly on Mac OSX 10.13.6 (newest version). I'm using 2 1080Ti's on a Mac Pro tower. 3.08 works perfectly. I've been using Octane for a couple years. I've never had this happen before. Every time I launch the program it quits. Not sure why at all. When I installed the plugin for C4D it quits C4D instantly as well.

I know it's still early, but I was curious if anyone else is having this happen.
danchosich
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 1
Joined: Sun Jun 02, 2013 4:55 pm

Re: OctaneRender™ 4 RC 1

Postby bepeg4d » Sat Aug 18, 2018 6:33 am

bepeg4d Sat Aug 18, 2018 6:33 am
Hi danchosich,
there is an issue in 4RC1 with CPUs older than 2011, but has been already solved in 4RC2:
viewtopic.php?f=33&t=68528
Please, update to the latest version.
ciao Beppe
User avatar
bepeg4d
Octane Guru
Octane Guru
 
Posts: 6578
Joined: Wed Jun 02, 2010 6:02 am
Location: Italy
Previous

Return to Development Build Releases


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests

Tue Sep 17, 2019 2:14 am [ UTC ]