OctaneRender™ Standalone 2.13

Forums: OctaneRender™ Standalone 2.13
A forum where development builds are posted for testing by the community.
Forum rules
NOTE: The software in this forum is not %100 reliable, they are development builds and are meant for testing by experienced octane users. If you are a new octane user, we recommend to use the current stable release from the 'Commercial Product News & Releases' forum.

Re: OctaneRender™ Standalone 2.13 updated [latest 2.xx]

Postby Dom74 » Wed Nov 19, 2014 2:53 pm

Dom74 Wed Nov 19, 2014 2:53 pm
Rikk The Gaijin wrote:Thank you guys! The script now works, but the multi-layer EXR is still empty. For now I can use the PNG, so I'm good, but you might want to check it out...

Same for me, I have tried pro exr trial for Photoshop cs5, alway get a black screen, must be something to do ?
Win7 x64 - 3DSMAX 2019 - 32GB RAM - 1080 TI
Dom74
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 151
Joined: Sat Oct 23, 2010 7:16 pm

Re: OctaneRender™ Standalone 2.13 updated [latest 2.xx]

Postby voon » Wed Nov 19, 2014 3:37 pm

voon Wed Nov 19, 2014 3:37 pm
Is the 980 back to 780ti level now in octane?
voon
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 525
Joined: Tue Dec 17, 2013 6:37 pm

Re: OctaneRender™ Standalone 2.13 updated [latest 2.xx]

Postby smicha » Wed Nov 19, 2014 3:43 pm

smicha Wed Nov 19, 2014 3:43 pm
voon wrote:Is the 980 back to 780ti level now in octane?


It is not, it never was. But 980 is faster than in 2.12.
Win7, Modo 10.1, Octane for Modo and Sketchup, nVidia latest, TITAN+3x780 6GB, 2600K, P8P67WS, 32GB, 1350W
SMH10, EK, Airplex_480, SR1_560, 20xNB_PL2, 2xD5, Aquaero 6XT
build-log http://render.otoy.com/forum/viewtopic.php?f=9&t=42540
User avatar
smicha
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 3145
Joined: Wed Sep 21, 2011 4:13 pm
Location: Warsaw, Poland

Re: OctaneRender™ Standalone 2.13 updated [latest 2.xx]

Postby Seekerfinder » Wed Nov 19, 2014 5:13 pm

Seekerfinder Wed Nov 19, 2014 5:13 pm
Small request... could we please not be asked to save an OCS file if we made no changes to it?

Cheers,
Seeker
Win 8(64) | P9X79-E WS | i7-3930K | 32GB | GTX Titan & GTX 780Ti | SketchUP | Revit | Beta tester for Revit & Sketchup plugins for Octane
User avatar
Seekerfinder
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 1596
Joined: Tue Jan 04, 2011 11:34 am

Re: OctaneRender™ Standalone 2.13 updated [latest 2.xx]

Postby abstrax » Wed Nov 19, 2014 6:25 pm

abstrax Wed Nov 19, 2014 6:25 pm
Seekerfinder wrote:Small request... could we please not be asked to save an OCS file if we made no changes to it?

Cheers,
Seeker

You won't be asked if you made no changes. As soon as you make a change, the project is flagged as "dirty" (indicated by a star in the window title). Be aware that even just moving a node is a change.
In theory there is no difference between theory and practice. In practice there is. - Yogi Berra
User avatar
abstrax
OctaneRender Team
OctaneRender Team
 
Posts: 5150
Joined: Tue May 18, 2010 11:01 am
Location: Auckland, New Zealand

Re: OctaneRender™ Standalone 2.13 updated [latest 2.xx]

Postby stratified » Wed Nov 19, 2014 10:36 pm

stratified Wed Nov 19, 2014 10:36 pm
We did a quick test with OpenEXR files exported from OctaneRender into Photoshop (CS3):

  • If you export multiple render passes from Octane into a single EXR file (these are called layered EXRs) and try to open the file in Photoshop it will give you a black image. You need to install the commercial ProEXR plugin to load the multiple layers as photoshop layers.
  • Plain vanilla EXR files from Octane work just fine in Photoshop. You can get these by either exporting the render passes as discrete EXR files or by saving out the image directly from the viewport.

cheers,
Thomas
User avatar
stratified
OctaneRender Team
OctaneRender Team
 
Posts: 945
Joined: Wed Aug 15, 2012 6:32 am
Location: Auckland, New Zealand

Re: OctaneRender™ Standalone 2.13 updated [latest 2.xx]

Postby Dom74 » Thu Nov 20, 2014 1:44 am

Dom74 Thu Nov 20, 2014 1:44 am
OK, thanks.
Win7 x64 - 3DSMAX 2019 - 32GB RAM - 1080 TI
Dom74
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 151
Joined: Sat Oct 23, 2010 7:16 pm

Re: OctaneRender™ Standalone 2.13 updated [latest 2.xx]

Postby Seekerfinder » Thu Nov 20, 2014 2:43 am

Seekerfinder Thu Nov 20, 2014 2:43 am
abstrax wrote:
Seekerfinder wrote:Small request... could we please not be asked to save an OCS file if we made no changes to it?

Cheers,
Seeker

You won't be asked if you made no changes. As soon as you make a change, the project is flagged as "dirty" (indicated by a star in the window title). Be aware that even just moving a node is a change.

Ah! Right you are. It's a rather sensitive affair then.

Best,
Seeker
Win 8(64) | P9X79-E WS | i7-3930K | 32GB | GTX Titan & GTX 780Ti | SketchUP | Revit | Beta tester for Revit & Sketchup plugins for Octane
User avatar
Seekerfinder
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 1596
Joined: Tue Jan 04, 2011 11:34 am

Re: OctaneRender™ Standalone 2.13 updated [latest 2.xx]

Postby Seekerfinder » Thu Nov 20, 2014 2:44 am

Seekerfinder Thu Nov 20, 2014 2:44 am
stratified wrote:We did a quick test with OpenEXR files exported from OctaneRender into Photoshop (CS3):

  • If you export multiple render passes from Octane into a single EXR file (these are called layered EXRs) and try to open the file in Photoshop it will give you a black image. You need to install the commercial ProEXR plugin to load the multiple layers as photoshop layers.
  • Plain vanilla EXR files from Octane work just fine in Photoshop. You can get these by either exporting the render passes as discrete EXR files or by saving out the image directly from the viewport.

cheers,
Thomas


Very useful, thanks Stratified. Looking forward to the PS plugin...
Seeker
Win 8(64) | P9X79-E WS | i7-3930K | 32GB | GTX Titan & GTX 780Ti | SketchUP | Revit | Beta tester for Revit & Sketchup plugins for Octane
User avatar
Seekerfinder
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 1596
Joined: Tue Jan 04, 2011 11:34 am

Re: OctaneRender™ Standalone 2.13 updated [latest 2.xx]

Postby Tugpsx » Thu Nov 20, 2014 7:49 am

Tugpsx Thu Nov 20, 2014 7:49 am
Thanks for update
Dell Win Vista 32 | NVIDIA Quadro NVS135M | Core2 Duo T7500 2.20GHz | 4GB
CyberPowerPC Win 7 64| NVIDIA GTX660Ti (3G) GTX480(1.5G) | 16GB
Tugpsx
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 1075
Joined: Thu Feb 04, 2010 8:04 pm
Location: Chicago, IL
PreviousNext

Return to Development Build Releases


Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 3 guests

Sat Sep 19, 2020 12:49 pm [ UTC ]