Octane Studio Blender Server Issue

Forums: Octane Studio Blender Server Issue
Blender (Export script developed by yoyoz; Integrated Plugin developed by JimStar)

Octane Studio Blender Server Issue

Postby Greggers » Wed Jul 01, 2020 7:45 pm

Greggers Wed Jul 01, 2020 7:45 pm
For the life of me please could someone help me.

I purchsed v4 a while ago, standalone, modo and cinema 4d.

Stopped using them and moved to blender. Started using the free tier. All has worked so far. I put a shortcut in my windows startup of the prime server so It would automatically start so no need to mess around turning it on whenever I went into blender.

Last night I was having trouble with octane and blender and today noticed a new version of the enterprise and studio out. So I decided to subscribe to studio.

I installed both the studio server and the blender studio edition. I uninstalled blender prime and the prime server.

Now when i start the server, i sign in, it activated, I start blender and when i try render in octane i get error in server render adress and in my icon tray the octane server icon closes.

Im pulling my hair out I have a deadline.


EDIT -

Lino Helped my on facebook resolve the issue. Installed both blender studio and the server into tow custom folders in my cdrive. All is good.
Last edited by Greggers on Thu Jul 02, 2020 10:41 am, edited 1 time in total.
User avatar
Greggers
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 108
Joined: Wed Feb 15, 2017 9:51 pm

Re: Octane Studio Blender Server Issue

Postby jandress » Thu Jul 02, 2020 1:30 am

jandress Thu Jul 02, 2020 1:30 am
When looking for help you should post all the information available including your hardware specs, operating system and graphics driver version and octane versions
jandress
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 15
Joined: Sun May 16, 2010 2:48 am

Re: Octane Studio Blender Server Issue

Postby Greggers » Thu Jul 02, 2020 8:35 am

Greggers Thu Jul 02, 2020 8:35 am
Silly me, forgot to pause and think while in a state of stress due to my deadline and being overwhelmed because things stop working.

I have an i9 cpu running a max-q 1080 on Windows 10. All latest drivers, all latest windows updates.
User avatar
Greggers
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 108
Joined: Wed Feb 15, 2017 9:51 pm

Re: Octane Studio Blender Server Issue

Postby linograndiotoy » Fri Jul 03, 2020 7:12 am

linograndiotoy Fri Jul 03, 2020 7:12 am
You have mismatching versions for sure.
Installing both OctaneBlender and OctaneServer in specific folders is important, so you can be sure you're launching the right exes.
linograndiotoy
OctaneRender Team
OctaneRender Team
 
Posts: 565
Joined: Thu Feb 01, 2018 7:10 pm

Return to Blender


Who is online

Users browsing this forum: J.C and 3 guests

Tue Sep 29, 2020 10:00 pm [ UTC ]