Octane Render for SketchUp 3.03.3.2 Stable (obsolete)

Forums: Octane Render for SketchUp 3.03.3.2 Stable (obsolete)
SketchUp Integrated Plugin (Integrated Plugin maintained by OTOY)

Re: Octane Render for SketchUp 3.03.3.2 Stable Release

Postby visualmax » Sun Sep 25, 2016 2:14 pm

visualmax Sun Sep 25, 2016 2:14 pm
Hi.
There is a problem with scale.
Importing the model size = 1 * 1000
for example: try to export a cube 1000x1000x1000mm form sketchup, and then import it as proxy

fix it please.
visualmax
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 17
Joined: Wed Aug 17, 2011 5:12 pm
Location: Ukraine

Re: Octane Render for SketchUp 3.03.3.2 Stable Release

Postby haze » Sun Sep 25, 2016 8:06 pm

haze Sun Sep 25, 2016 8:06 pm
visualmax wrote:Hi.
There is a problem with scale.
Importing the model size = 1 * 1000
for example: try to export a cube 1000x1000x1000mm form sketchup, and then import it as proxy

fix it please.


Thanks for the report, we will fix this.
User avatar
haze
OctaneRender Team
OctaneRender Team
 
Posts: 795
Joined: Sun Feb 08, 2015 8:57 pm

Re: Octane Render for SketchUp 3.03.3.2 Stable Release

Postby azen » Mon Sep 26, 2016 3:51 am

azen Mon Sep 26, 2016 3:51 am
visualmax wrote:Hi.
There is a problem with scale.
Importing the model size = 1 * 1000
for example: try to export a cube 1000x1000x1000mm form sketchup, and then import it as proxy

fix it please.



This is likely related to units of measurement. Sketchup uses the Imperial System by default, which can create issues when using metric units. We will make note of this as we explore the issue in greater detail.
azen
OctaneRender Team
OctaneRender Team
 
Posts: 639
Joined: Mon Jun 01, 2015 11:06 pm

Re: Octane Render for SketchUp 3.03.3.2 Stable Release

Postby visualmax » Tue Sep 27, 2016 7:06 pm

visualmax Tue Sep 27, 2016 7:06 pm
azen wrote:
visualmax wrote:Hi.
There is a problem with scale.
Importing the model size = 1 * 1000
for example: try to export a cube 1000x1000x1000mm form sketchup, and then import it as proxy

fix it please.



This is likely related to units of measurement. Sketchup uses the Imperial System by default, which can create issues when using metric units. We will make note of this as we explore the issue in greater detail.



This is not related with units. If you do the same thing with inches. It will be the same result.
visualmax
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 17
Joined: Wed Aug 17, 2011 5:12 pm
Location: Ukraine

Re: Octane Render for SketchUp 3.03.3.2 Stable Release

Postby azen » Wed Sep 28, 2016 1:38 am

azen Wed Sep 28, 2016 1:38 am
visualmax wrote:
azen wrote:
visualmax wrote:Hi.
There is a problem with scale.
Importing the model size = 1 * 1000
for example: try to export a cube 1000x1000x1000mm form sketchup, and then import it as proxy

fix it please.



This is likely related to units of measurement. Sketchup uses the Imperial System by default, which can create issues when using metric units. We will make note of this as we explore the issue in greater detail.



This is not related with units. If you do the same thing with inches. It will be the same result.


Hi,

Thank you for the clarification. I will look further into this. I will try to zero in on this to get the fix in before the upcoming hot-fix release. At latest, it should be in the hot-fix release following that.
azen
OctaneRender Team
OctaneRender Team
 
Posts: 639
Joined: Mon Jun 01, 2015 11:06 pm
Previous

Return to SketchUp


Who is online

Users browsing this forum: lenreed and 1 guest

Tue Sep 17, 2019 12:29 pm [ UTC ]