Rendering from a ruby script ?

Forums: Rendering from a ruby script ?
SketchUp Integrated Plugin (Integrated Plugin maintained by OTOY)

Rendering from a ruby script ?

Postby ppoublan » Fri Jun 20, 2014 8:59 am

ppoublan Fri Jun 20, 2014 8:59 am
Deal all,
Would like to know if there is any simple/standard call that can be made to Octane Render integrated plugin to be able to render from a ruby script ?
Yours
Pascal
ppoublan
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 56
Joined: Fri Nov 18, 2011 8:47 am

Re: Rendering from a ruby script ?

Postby fuzzybro » Fri Jun 20, 2014 5:20 pm

fuzzybro Fri Jun 20, 2014 5:20 pm
ppoublan wrote:Deal all,
Would like to know if there is any simple/standard call that can be made to Octane Render integrated plugin to be able to render from a ruby script ?
Yours
Pascal


Wow, that's unpredictable :)
I didn't expose Octane Ruby API anywhere but I can if you tell me what do you want to do.
User avatar
fuzzybro
OctaneRender Team
OctaneRender Team
 
Posts: 562
Joined: Mon Jun 03, 2013 7:10 am
Location: Los Angeles, California

Re: Rendering from a ruby script ?

Postby ppoublan » Sat Jun 21, 2014 6:17 am

ppoublan Sat Jun 21, 2014 6:17 am
Hi,
Looking for very simple calls like :
- render current view, with number of max samples as parameter
- save image as with filename param
to allow batch rendering of multiple files, walktrugh made by script, or simple animations with geometry/material changes that are not just SU scenes.
SU scenes features are very limited (and unusable if you need 1000+ images), so many tools/plugins add their own way to make videos without scenes.
Yours
Pascal

[ Play Quicktime file ] magnetshort.mp4 [ 5.04 MiB | Viewed 1329 times ]

ppoublan
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 56
Joined: Fri Nov 18, 2011 8:47 am

Re: Rendering from a ruby script ?

Postby resmas » Sun Jun 22, 2014 5:38 pm

resmas Sun Jun 22, 2014 5:38 pm
Really cool.

cheers
resmas
i7-2600k | SSD Vertex 3 | WD Velociraptor | WS Revolution | 16GB Ram HyperX | PSU LEPA G1600W | 3 X Asus GTX590 |
https://pt-pt.facebook.com/arq.resmas
User avatar
resmas
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 510
Joined: Thu Aug 09, 2012 10:44 pm
Location: Portugal

Re: Rendering from a ruby script ?

Postby fuzzybro » Sun Jun 22, 2014 9:11 pm

fuzzybro Sun Jun 22, 2014 9:11 pm
OK, I'll prepare a simple version of Octane RUBY API in the next build, should be simple.

Also, do you guys use Lua Script? I think that we can add Lua Script window to the plugins (I believe this was already requested by Octane community)
User avatar
fuzzybro
OctaneRender Team
OctaneRender Team
 
Posts: 562
Joined: Mon Jun 03, 2013 7:10 am
Location: Los Angeles, California

Re: Rendering from a ruby script ?

Postby ppoublan » Sun Jun 22, 2014 10:33 pm

ppoublan Sun Jun 22, 2014 10:33 pm
Hi,
Great news if it will be possible in future releases.
I did not practice with LuaScript but yes it could be any already existing octane interface language (wa can learn), as long as we could call it from Ruby SU script.
Yours
Pascal
ppoublan
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 56
Joined: Fri Nov 18, 2011 8:47 am

Return to SketchUp


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

Sun Oct 25, 2020 6:11 am [ UTC ]