Animate Noise Shader

Forums: Animate Noise Shader
Maxon Cinema 4D (Export script developed by abstrax, Integrated Plugin developed by aoktar)

Moderator: aoktar

Animate Noise Shader

Postby NVN » Fri Oct 31, 2014 8:35 am

NVN Fri Oct 31, 2014 8:35 am
Hi.
how can i use a animated Noise shader in Octane?
My Noise is in the bumpchannel, speed is 1, nothing happend?
why?
User avatar
NVN
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 499
Joined: Tue Jun 08, 2010 8:10 pm

Re: Animate Noise Shader

Postby miohn » Fri Oct 31, 2014 10:53 am

miohn Fri Oct 31, 2014 10:53 am
exactely the same problem I posted here:
how does the random color node work?

So what I found out so far is to animate the "seed" inside
the noise shader. Not the "animation"-parameter.
"Animation" does not do anything. Don't know why.

If you find a better solution please share!

regards
Mike
miohn
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 673
Joined: Sun Jun 06, 2010 3:00 pm

Re: Animate Noise Shader

Postby aoktar » Fri Oct 31, 2014 11:09 am

aoktar Fri Oct 31, 2014 11:09 am
Hi guys,
please post what you did? I can't estimate what are you doing!
Octane For Cinema 4D developer / 3d generalist

3930k / 16gb / 780ti + 1070/1080 / psu 1600w / numerous hw
User avatar
aoktar
Octane Plugin Developer
Octane Plugin Developer
 
Posts: 13514
Joined: Tue Mar 23, 2010 8:28 pm
Location: Türkiye

Re: Animate Noise Shader

Postby aoktar » Fri Oct 31, 2014 1:36 pm

aoktar Fri Oct 31, 2014 1:36 pm
"speed" does nothing, try "animation speed". Also try to key some parameter to force updates
Octane For Cinema 4D developer / 3d generalist

3930k / 16gb / 780ti + 1070/1080 / psu 1600w / numerous hw
User avatar
aoktar
Octane Plugin Developer
Octane Plugin Developer
 
Posts: 13514
Joined: Tue Mar 23, 2010 8:28 pm
Location: Türkiye

Re: Animate Noise Shader

Postby miohn » Fri Oct 31, 2014 2:32 pm

miohn Fri Oct 31, 2014 2:32 pm
crashed 2 times while trying to animate "animation speed"

regards
Mike
miohn
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 673
Joined: Sun Jun 06, 2010 3:00 pm

Re: Animate Noise Shader

Postby aoktar » Fri Oct 31, 2014 2:43 pm

aoktar Fri Oct 31, 2014 2:43 pm
don't use multi-core for c4d shaders. There is a warning about this
Octane For Cinema 4D developer / 3d generalist

3930k / 16gb / 780ti + 1070/1080 / psu 1600w / numerous hw
User avatar
aoktar
Octane Plugin Developer
Octane Plugin Developer
 
Posts: 13514
Joined: Tue Mar 23, 2010 8:28 pm
Location: Türkiye

Re: Animate Noise Shader

Postby miohn » Fri Oct 31, 2014 4:02 pm

miohn Fri Oct 31, 2014 4:02 pm
cpu-cores is set to "1" in octane settings.

Since version 2.10 I got lots of stability issues.
Also Node Editor crashes very often here.

Hope, that this will get better again with next versions.

thanks
Mike
miohn
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 673
Joined: Sun Jun 06, 2010 3:00 pm

Re: Animate Noise Shader

Postby aoktar » Fri Oct 31, 2014 5:14 pm

aoktar Fri Oct 31, 2014 5:14 pm
Mike, can you see lot of stability reports from other people?
I can check if you could give me concrete things. Otherwise there is nothing to help.
Octane For Cinema 4D developer / 3d generalist

3930k / 16gb / 780ti + 1070/1080 / psu 1600w / numerous hw
User avatar
aoktar
Octane Plugin Developer
Octane Plugin Developer
 
Posts: 13514
Joined: Tue Mar 23, 2010 8:28 pm
Location: Türkiye

Re: Animate Noise Shader

Postby whartonwi » Thu Aug 24, 2017 6:45 am

whartonwi Thu Aug 24, 2017 6:45 am
Hey everyone, found a solution I think. I believe the material only updates if one of the values in the noise channel changes or is keyframed.

Keyframing the global scale from %300 to %301 over the timeline I wanted the noise to animate seemed to work. You could probably make the change so small that it would be unnoticeable but still continue to update the texture every frame.

Cheers
whartonwi
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 1
Joined: Sat Sep 03, 2016 2:02 am

Re: Animate Noise Shader

Postby aoktar » Thu Aug 24, 2017 8:49 am

aoktar Thu Aug 24, 2017 8:49 am
whartonwi wrote:Hey everyone, found a solution I think. I believe the material only updates if one of the values in the noise channel changes or is keyframed.

Keyframing the global scale from %300 to %301 over the timeline I wanted the noise to animate seemed to work. You could probably make the change so small that it would be unnoticeable but still continue to update the texture every frame.

Cheers

Yes it's only way to do this.
Octane For Cinema 4D developer / 3d generalist

3930k / 16gb / 780ti + 1070/1080 / psu 1600w / numerous hw
User avatar
aoktar
Octane Plugin Developer
Octane Plugin Developer
 
Posts: 13514
Joined: Tue Mar 23, 2010 8:28 pm
Location: Türkiye

Return to Maxon Cinema 4D


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 15 guests

Wed Aug 12, 2020 7:05 pm [ UTC ]