Testing Beta 0.87b (SDK 1.20) **updated 04.10**

Forums: Testing Beta 0.87b (SDK 1.20) **updated 04.10**
Maxon Cinema 4D (Export script developed by abstrax, Integrated Plugin developed by aoktar)

Moderator: aoktar

Re: Testing Beta 0.8x (SDK 1.20)

Postby aoktar » Wed Sep 11, 2013 11:20 pm

aoktar Wed Sep 11, 2013 11:20 pm
dinf wrote:
aoktar wrote:
dinf wrote:Ahmet is there a possibility to use the visibility function of the displya tag, or something similar in Octane? I have to smoothly blend in and out many machine parts wich I normally do via this tag, but Octane ignores it wich leads to an effect like switching a separate light on and off in the camera view, though this parts are in the off.

plugin only support on/off effect now via tags. You should try material opacity or mix materials.
But this kind of support must be in development


The opacity can be animated in Octane? Wow, didn't see that.
What do you mean with the mix materials, animate a FloatTexture to blend between material A and B, something like that?

yes everything can be animated.
With mix material you can use a unvisible material and others and floattexture can do transation
Octane For Cinema 4D developer / 3d generalist

3930k / 16gb / 780ti + 1070/1080 / psu 1600w / numerous hw
User avatar
aoktar
Octane Plugin Developer
Octane Plugin Developer
 
Posts: 13440
Joined: Tue Mar 23, 2010 8:28 pm
Location: Türkiye

Re: Testing Beta 0.8x (SDK 1.20)

Postby Bulwerk » Thu Sep 12, 2013 1:11 am

Bulwerk Thu Sep 12, 2013 1:11 am
I am having trouble installing and launching. I am sure i am making a stupid mistake somewhere.
Here are two images that show where I installed and the error i get when I launch C4D.

Help would be much appreciated!
Attachments
Image003.jpg
Image002.jpg
Last edited by Bulwerk on Thu Sep 12, 2013 3:49 pm, edited 1 time in total.
User avatar
Bulwerk
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 221
Joined: Sun Aug 01, 2010 8:04 pm

Re: Testing Beta 0.8x (SDK 1.20)

Postby aoktar » Thu Sep 12, 2013 1:29 am

aoktar Thu Sep 12, 2013 1:29 am
Bulwerk wrote:I am having trouble installing and launching. I am sure i am making a stupid mistake somewhere.
Here are two images that show where I installed and the error i get when I launch C4D.

Help would be much appreciated!


Help is that, regards
http://render.otoy.com/manuals/Cinema4D/?page_id=651
Octane For Cinema 4D developer / 3d generalist

3930k / 16gb / 780ti + 1070/1080 / psu 1600w / numerous hw
User avatar
aoktar
Octane Plugin Developer
Octane Plugin Developer
 
Posts: 13440
Joined: Tue Mar 23, 2010 8:28 pm
Location: Türkiye

Re: Testing Beta 0.8x (SDK 1.20)

Postby diegulis » Thu Sep 12, 2013 5:28 am

diegulis Thu Sep 12, 2013 5:28 am
TBA3D_70 wrote:The 0.81 version is crashing C4D R15 on mac OS X ML after make a new C4D-Material and clicking on "Texture tab button" (-> to load a shader, etc...).

-> This (click) is crashed C4D !

So I go back to one of the older/more stable versions :(

Hope you can fix this soon !



Same issue here with R15, :( on Windows 7.
diegulis
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 3
Joined: Tue Jul 02, 2013 4:44 am

Re: Testing Beta 0.8x (SDK 1.20)

Postby aoktar » Thu Sep 12, 2013 12:42 pm

aoktar Thu Sep 12, 2013 12:42 pm
diegulis wrote:
TBA3D_70 wrote:The 0.81 version is crashing C4D R15 on mac OS X ML after make a new C4D-Material and clicking on "Texture tab button" (-> to load a shader, etc...).

-> This (click) is crashed C4D !

So I go back to one of the older/more stable versions :(

Hope you can fix this soon !



Same issue here with R15, :( on Windows 7.


But we are not supporting R15. To work or not is real chance. Sdk is completely changed and transition can be hazardous now. i cannot debug on R15 at the moment
Octane For Cinema 4D developer / 3d generalist

3930k / 16gb / 780ti + 1070/1080 / psu 1600w / numerous hw
User avatar
aoktar
Octane Plugin Developer
Octane Plugin Developer
 
Posts: 13440
Joined: Tue Mar 23, 2010 8:28 pm
Location: Türkiye

Re: Testing Beta 0.8x (SDK 1.20)

Postby krzychuc4d » Thu Sep 12, 2013 2:39 pm

krzychuc4d Thu Sep 12, 2013 2:39 pm
Hi Aoktar,

quick question
How can I setup Deep Channel > Material Id to render in Picture Viewer ?


Currently in render settings I got selected Kernel > Info Kernel
after that Cinema renders Geometric normals not Material ID

thanks,
---
http://www.3structures.com
https://www.facebook.com/3structures
Ryzen 7 2700X + i7-3930K / 48GB RAM / 2x GTX Titan X / 2x 980Ti @Win10 64Bit
User avatar
krzychuc4d
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 79
Joined: Sun Jan 24, 2010 9:52 pm

Re: Testing Beta 0.8x (SDK 1.20)

Postby dinf » Thu Sep 12, 2013 2:42 pm

dinf Thu Sep 12, 2013 2:42 pm
Had a minor issue with 081 in R14 with huge file - without geometry update . After working a while, the cinema editor view stopped showing anything. Not reproducable. Changed back to 080 for a while to get this part of work ready.

aoktar wrote:But we are not supporting R15. To work or not is real chance. Sdk is completely changed and transition can be hazardous now. i cannot debug on R15 at the moment
Knowing that, therefore it is working really good in R15 :)
| Win 10 | 96 GB RAM | Dual Xeon E5-2690 | RTX 2070 Super | C4D 21| C4Doctane v2020| Houdini 18 | OctaneH v2020 |
dinf
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 215
Joined: Fri Feb 15, 2013 1:46 pm
Location: Germany

Re: Testing Beta 0.8x (SDK 1.20)

Postby aoktar » Thu Sep 12, 2013 3:23 pm

aoktar Thu Sep 12, 2013 3:23 pm
krzychuc4d wrote:Hi Aoktar,

quick question
How can I setup Deep Channel > Material Id to render in Picture Viewer ?


Currently in render settings I got selected Kernel > Info Kernel
after that Cinema renders Geometric normals not Material ID

thanks,
Attachments
material-color.rar
material color pass
(150.78 KiB) Downloaded 96 times
Octane For Cinema 4D developer / 3d generalist

3930k / 16gb / 780ti + 1070/1080 / psu 1600w / numerous hw
User avatar
aoktar
Octane Plugin Developer
Octane Plugin Developer
 
Posts: 13440
Joined: Tue Mar 23, 2010 8:28 pm
Location: Türkiye

Re: Testing Beta 0.8x (SDK 1.20)

Postby Rudi » Thu Sep 12, 2013 4:08 pm

Rudi Thu Sep 12, 2013 4:08 pm
aoktar wrote:
Rudi wrote:Another Crash.

Load the Scene (c4d) make click on Picture Viewer. C4D crash.



Image


can you try without any plugin and remove videopost tags like global illumination, hair render, etc...


I remove all Plugin and i remove all videopost.

This uploaded Scene still crasht C4D. :cry:
Rudi
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 188
Joined: Sun Sep 01, 2013 7:05 pm

Re: Testing Beta 0.8x (SDK 1.20)

Postby dinf » Thu Sep 12, 2013 4:15 pm

dinf Thu Sep 12, 2013 4:15 pm
@Rudi

Read again my answer to your post.

Lies nochmal meine Antwort auf Deinen Beitrag.
| Win 10 | 96 GB RAM | Dual Xeon E5-2690 | RTX 2070 Super | C4D 21| C4Doctane v2020| Houdini 18 | OctaneH v2020 |
dinf
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 215
Joined: Fri Feb 15, 2013 1:46 pm
Location: Germany
PreviousNext

Return to Maxon Cinema 4D


Who is online

Users browsing this forum: mrbrown and 5 guests

Thu Jul 09, 2020 11:54 pm [ UTC ]