Octane for Softimage 1.03 RC1 [Obsolete]

Forums: Octane for Softimage 1.03 RC1 [Obsolete]
Autodesk Softimage XSI (Developed by Face)

Re: Octane for Softimage 1.03 RC1 [Current]

Postby face » Tue Apr 12, 2016 7:51 pm

face Tue Apr 12, 2016 7:51 pm
wireframex wrote:2015 SP2

Thanks,
i hope, with the quick preview, you mean the render region. If this is correct, there is a bug.

The shaders must be replaced, yes. thats because you can use compounds.
The old shaders had some inputs, which were not the real parameters i had used for the Octane shaders.
It would be to complicated to switch it across a shader compound. For now all inputs are real inputs, which are also used to generate the shader nodes.

This can also be the problem with the material preview.
Try to close Softimage, start it again, use a clear scene and make some materials, i think then the shaderball is working.
The problem here, Softimage seems to save some layouts and/or parameters of the shaders with the scene.

face
Win10 Pro, Driver 378.78, Softimage 2015SP2 & Octane 3.05 RC1,
64GB Ram, i7-6950X, GTX1080TI 11GB
http://vimeo.com/user2509578
User avatar
face
Octane Plugin Developer
Octane Plugin Developer
 
Posts: 3201
Joined: Sat Mar 06, 2010 2:10 pm
Location: Germany

Re: Octane for Softimage 1.03 RC1 [Current]

Postby wireframex » Tue Apr 12, 2016 8:21 pm

wireframex Tue Apr 12, 2016 8:21 pm
face wrote:
wireframex wrote:2015 SP2

Thanks,
i hope, with the quick preview, you mean the render region. If this is correct, there is a bug.face


Yes it is the quick preview [q]

face wrote:Try to close Softimage, start it again, use a clear scene and make some materials, i think then the shaderball is working.
The problem here, Softimage seems to save some layouts and/or parameters of the shaders with the scene.
face


1- I changed preferences for Octane renderer engine.
2- Just created scene with a simple sphere and a new material from Material Manager
3 - The only things I can change are the colour and image map --> Reflection/Glossy for example are not viewed in the shaderball view
Main Computer:
Dual Xeon E5690 / 32Go Ram / 1 GTX580 3GB (Display) + 2 GTX TITAN 6GB/ 4x600 Go Raptor RAID 10
OS: Windows 7 x64 - Driver 358.91
Licensed: Softimage 2012 SP1 / Lightwave 2015.3
wireframex
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 251
Joined: Sat Apr 14, 2012 4:36 pm
Location: Near Paris, France

Re: Octane for Softimage 1.03 RC1 [Current]

Postby face » Tue Apr 12, 2016 8:41 pm

face Tue Apr 12, 2016 8:41 pm
wireframex wrote:1- I changed preferences for Octane renderer engine.
2- Just created scene with a simple sphere and a new material from Material Manager
3 - The only things I can change are the colour and image map --> Reflection/Glossy for example are not viewed in the shaderball view

I have made it and this is the result:
Attachments
tree.jpg
Win10 Pro, Driver 378.78, Softimage 2015SP2 & Octane 3.05 RC1,
64GB Ram, i7-6950X, GTX1080TI 11GB
http://vimeo.com/user2509578
User avatar
face
Octane Plugin Developer
Octane Plugin Developer
 
Posts: 3201
Joined: Sat Mar 06, 2010 2:10 pm
Location: Germany

Re: Octane for Softimage 1.03 RC1 [Current]

Postby wireframex » Wed Apr 13, 2016 6:01 am

wireframex Wed Apr 13, 2016 6:01 am
I don't have this result at all.
I will send you my result this evening.
Phil
Main Computer:
Dual Xeon E5690 / 32Go Ram / 1 GTX580 3GB (Display) + 2 GTX TITAN 6GB/ 4x600 Go Raptor RAID 10
OS: Windows 7 x64 - Driver 358.91
Licensed: Softimage 2012 SP1 / Lightwave 2015.3
wireframex
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 251
Joined: Sat Apr 14, 2012 4:36 pm
Location: Near Paris, France

Re: Octane for Softimage 1.03 RC1 [Current]

Postby face » Wed Apr 13, 2016 7:18 am

face Wed Apr 13, 2016 7:18 am
wireframex wrote:I don't have this result at all.
I will send you my result this evening.
Phil

Can you attach a scene file, you can send it as pm?

I can also make a build wich will save the shaderball as an ocs file, which you can open in Octane standalone, to see how it looks.
For this you must say me a save location because it is hard coded, something like "d:\tree\"

You can also take a look into the Octane log, there should be some errors if some connections or parameters are invalid.

face
Win10 Pro, Driver 378.78, Softimage 2015SP2 & Octane 3.05 RC1,
64GB Ram, i7-6950X, GTX1080TI 11GB
http://vimeo.com/user2509578
User avatar
face
Octane Plugin Developer
Octane Plugin Developer
 
Posts: 3201
Joined: Sat Mar 06, 2010 2:10 pm
Location: Germany

Re: Octane for Softimage 1.03 RC1 [Current]

Postby Gescort » Wed Apr 13, 2016 8:00 am

Gescort Wed Apr 13, 2016 8:00 am
I can also make a build wich will save the shaderball as an ocs file

At first ICE implemented :!:
But export materials to ocs is cool. May be "C:\OctaneRenderTree"?
User avatar
Gescort
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 28
Joined: Sat Aug 04, 2012 7:33 pm

Re: Octane for Softimage 1.03 RC1 [Current]

Postby face » Wed Apr 13, 2016 8:52 am

face Wed Apr 13, 2016 8:52 am
Gescort wrote:At first ICE implemented :!:
But export materials to ocs is cool. May be "C:\OctaneRenderTree"?

Will have a look at it ;)

Now i have solved the two issues with the imager, which had also affect the postpro shader, and the region.
Also instances are included.
But for now i haven´t time to make a build, will try it as soon as possible.

face
Win10 Pro, Driver 378.78, Softimage 2015SP2 & Octane 3.05 RC1,
64GB Ram, i7-6950X, GTX1080TI 11GB
http://vimeo.com/user2509578
User avatar
face
Octane Plugin Developer
Octane Plugin Developer
 
Posts: 3201
Joined: Sat Mar 06, 2010 2:10 pm
Location: Germany

Re: Octane for Softimage 1.03 RC1 [Current]

Postby face » Wed Apr 13, 2016 8:56 am

face Wed Apr 13, 2016 8:56 am
One question which interests me after the long time i had needed to make this version, how compares this to the old one?

face
Win10 Pro, Driver 378.78, Softimage 2015SP2 & Octane 3.05 RC1,
64GB Ram, i7-6950X, GTX1080TI 11GB
http://vimeo.com/user2509578
User avatar
face
Octane Plugin Developer
Octane Plugin Developer
 
Posts: 3201
Joined: Sat Mar 06, 2010 2:10 pm
Location: Germany

Re: Octane for Softimage 1.03 RC1 [Current]

Postby wireframex » Wed Apr 13, 2016 5:12 pm

wireframex Wed Apr 13, 2016 5:12 pm
All is ok

Found the pb in shaderball preference ... :?

Sorry
Phil
Main Computer:
Dual Xeon E5690 / 32Go Ram / 1 GTX580 3GB (Display) + 2 GTX TITAN 6GB/ 4x600 Go Raptor RAID 10
OS: Windows 7 x64 - Driver 358.91
Licensed: Softimage 2012 SP1 / Lightwave 2015.3
wireframex
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 251
Joined: Sat Apr 14, 2012 4:36 pm
Location: Near Paris, France

Re: Octane for Softimage 1.03 RC1 [Current]

Postby face » Wed Apr 13, 2016 5:51 pm

face Wed Apr 13, 2016 5:51 pm
wireframex wrote:All is ok

Found the pb in shaderball preference ... :?

Sorry
Phil

Uh cool
Realy no problem, better it was your problem than mine. Much better :D

face
Win10 Pro, Driver 378.78, Softimage 2015SP2 & Octane 3.05 RC1,
64GB Ram, i7-6950X, GTX1080TI 11GB
http://vimeo.com/user2509578
User avatar
face
Octane Plugin Developer
Octane Plugin Developer
 
Posts: 3201
Joined: Sat Mar 06, 2010 2:10 pm
Location: Germany
Previous

Return to Autodesk Softimage XSI


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

Wed Nov 22, 2017 6:19 pm [ UTC ]