How to use fog and atmospheric scattering for exterior rende

Forums: How to use fog and atmospheric scattering for exterior rende
3D Studio Max Plugin (Export Script Plugins developed by [gk] and KilaD; Integrated Plugin developed by Karba)
Forum rules
Please post only in English in this subforum. For alternate language discussion please go here viewforum.php?f=18

How to use fog and atmospheric scattering for exterior rende

Postby JuM » Tue May 28, 2013 10:52 am

JuM Tue May 28, 2013 10:52 am
There was a "how to use fog" topic however it was about interior renderings. I want to use it on big landscapes like:
Image
and
Image
How can i reach this effect? thanks
JuM
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 79
Joined: Sat Nov 05, 2011 8:07 pm

Re: How to use fog and atmospheric scattering for exterior r

Postby FooZe » Wed May 29, 2013 2:47 am

FooZe Wed May 29, 2013 2:47 am
Hi JuM,

The pricipal should be the same. Create a cube or other volume that will contain the fog.
Make sure the camera is not inside it, use the PT or PMC kernel with a good amount of caustic blur, a specular material with scattering, full transmission, no reflection, fake shadows and index 1. You will most likely need to have a very small value for the scattering scale.

Chris.
User avatar
FooZe
OctaneRender Team
OctaneRender Team
 
Posts: 1335
Joined: Tue May 15, 2012 9:00 pm

Re: How to use fog and atmospheric scattering for exterior r

Postby JuM » Wed May 29, 2013 8:49 am

JuM Wed May 29, 2013 8:49 am
FooZe wrote:Hi JuM,

The pricipal should be the same. Create a cube or other volume that will contain the fog.
Make sure the camera is not inside it, use the PT or PMC kernel with a good amount of caustic blur, a specular material with scattering, full transmission, no reflection, fake shadows and index 1. You will most likely need to have a very small value for the scattering scale.

Chris.

Thanks Chris.
This is very helpfull. I have a feature request :D. All of these steps could be one click solution with 2-3 parameters. You may make a macro script with a basic UI. Anyways thanks for your help.
JuM
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 79
Joined: Sat Nov 05, 2011 8:07 pm

Return to Autodesk 3Ds Max


Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 4 guests

Tue Oct 27, 2020 3:50 pm [ UTC ]