OBJ Export Settings for Octane

Forums: OBJ Export Settings for Octane
Post, discuss and share handy resources like textures, models and HDRI maps in this forum.
Forum rules
Please do not post any material that is copyrighted or restricted from public use in any way. OTOY NZ LTD and it's forum members are not liable for any copyright infringements on material in this forum. Please contact us if this is the case and we will remove the material in question.

Re: OBJ Export Settings for Octane

Postby James » Thu Feb 11, 2010 12:44 am

James Thu Feb 11, 2010 12:44 am
thwak wrote:Do the 2.49 settings not warrant posting? Still a lot of folks on here using it.


I'll upload that for you now.
Kubuntu 9.04 | Nvidia Gainward 9500 GT | Intel Core2 Quad 2.40 Ghz | 4 GB RAM
User avatar
James
 
Posts: 525
Joined: Wed Oct 21, 2009 2:57 pm
Location: Edinburgh

Re: OBJ Export Settings for Octane

Postby Cire » Thu Feb 11, 2010 1:07 am

Cire Thu Feb 11, 2010 1:07 am
thwak wrote:Do the 2.49 settings not warrant posting? Still a lot of folks on here using it.


It's at the top of the previous page. :?
Win XP-64 & Ubuntu 9.10-64 | GeForce GTX 285 | Quad 4GHz | 8GB
User avatar
Cire
 
Posts: 110
Joined: Wed Oct 21, 2009 2:54 pm
Location: California

Re: OBJ Export Settings for Octane

Postby thwak » Thu Feb 11, 2010 2:29 am

thwak Thu Feb 11, 2010 2:29 am
Cire wrote:It's at the top of the previous page. :?


Thank you for making my point for me.
Ubuntu 9.10 x64 | GTS 240 | 260.19.44 drivers | 3.0 Toolkit | Dual-Core 2.4 GHz | 4Gb| Blender 2.56a/latest Yoyoz plugin
WinXP32 | GTS 240 | 266.58 drivers | 3.0 Toolkit | Dual-Core 2.4 GHz | 4Gb | Blender 2.56a/latest Yoyoz plugin
User avatar
thwak
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 172
Joined: Sat Feb 06, 2010 2:20 am

Re: OBJ Export Settings for Octane

Postby Cire » Thu Feb 11, 2010 6:07 am

Cire Thu Feb 11, 2010 6:07 am
thwak wrote:Thank you for making my point for me.


Hey, that was your post!? So I'm the one who's confused here!
Win XP-64 & Ubuntu 9.10-64 | GeForce GTX 285 | Quad 4GHz | 8GB
User avatar
Cire
 
Posts: 110
Joined: Wed Oct 21, 2009 2:54 pm
Location: California

Re: OBJ Export Settings for Octane

Postby pedrojafet » Fri Feb 19, 2010 2:26 pm

pedrojafet Fri Feb 19, 2010 2:26 pm
I'm trying to create a "perfect" pipeline for Lightwave-->Octane (OBJ).
I'm testing 3 ways:
- Native LW Export.
- Trough Luxology Modo.
- Using Okino Poly Trans.
Some conclusions after tests (not totally shure about):
- Meshes need to be tripled.
- The LW surfaces can't have names with characters like çáãé[]()... -after rename, was accepted...
- Only one UVMap for each named texture.
- No procedural texturies.
- No non-planar polys.
So, I'm not shure about what's the reason about some crashes when loading the mesh.
If some other LW user have some conclusions about, pls, share here...
Win 7 PRO64 | Geforce GTX2750 - 1.8GB | MB ASUS w/ i5 2500 | 8GB
User avatar
pedrojafet
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 134
Joined: Tue Jan 12, 2010 7:50 pm
Location: Brazil

Re: OBJ Export Settings for Octane

Postby thwak » Sun Feb 21, 2010 5:38 am

thwak Sun Feb 21, 2010 5:38 am
I am seeing quite a few instances of meshes being imported into Octane with improper scaling. Could these settings be added to this thread? I am wondering if scaling is an issue on some of my imports, but don't know what the proper settings should be going from Blender 2.49 to Octane. And where should these settings be made? In the modeler or in Octane?
Ubuntu 9.10 x64 | GTS 240 | 260.19.44 drivers | 3.0 Toolkit | Dual-Core 2.4 GHz | 4Gb| Blender 2.56a/latest Yoyoz plugin
WinXP32 | GTS 240 | 266.58 drivers | 3.0 Toolkit | Dual-Core 2.4 GHz | 4Gb | Blender 2.56a/latest Yoyoz plugin
User avatar
thwak
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 172
Joined: Sat Feb 06, 2010 2:20 am

Re: OBJ Export Settings for Octane

Postby James » Sun Feb 21, 2010 3:10 pm

James Sun Feb 21, 2010 3:10 pm
In octane, 1 unit = 1 metre, so if you have been modelling a 10 cm model where 1 unit = 1cm then in octane the model will be 10 metres tall.

In the import settings in octane you can change the scale on import, as seen in the screenshot below.

If you have been modelling at 1 unit = 1cm then you would want to select centimetres from the dropdown box to get the correct scaling in ocatne.
Attachments
octaneimport.jpg
Kubuntu 9.04 | Nvidia Gainward 9500 GT | Intel Core2 Quad 2.40 Ghz | 4 GB RAM
User avatar
James
 
Posts: 525
Joined: Wed Oct 21, 2009 2:57 pm
Location: Edinburgh

Re: OBJ Export Settings for Octane

Postby Djmorrsee » Sun Feb 21, 2010 5:06 pm

Djmorrsee Sun Feb 21, 2010 5:06 pm
as far as I know blender units are in meters? or is there a way to change it?
Djmorrsee
 
Posts: 11
Joined: Wed Jan 20, 2010 2:20 am

Re: OBJ Export Settings for Octane

Postby thwak » Sun Feb 21, 2010 5:19 pm

thwak Sun Feb 21, 2010 5:19 pm
Thanks James!

Should this info (along with the screenshot of the 2.49 OBJ settings I attached to the post at the top of page 2 of this thread) be put into the first post? Or am I the only one needing this info.
Ubuntu 9.10 x64 | GTS 240 | 260.19.44 drivers | 3.0 Toolkit | Dual-Core 2.4 GHz | 4Gb| Blender 2.56a/latest Yoyoz plugin
WinXP32 | GTS 240 | 266.58 drivers | 3.0 Toolkit | Dual-Core 2.4 GHz | 4Gb | Blender 2.56a/latest Yoyoz plugin
User avatar
thwak
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 172
Joined: Sat Feb 06, 2010 2:20 am

Re: OBJ Export Settings for Octane

Postby James » Sun Feb 21, 2010 5:57 pm

James Sun Feb 21, 2010 5:57 pm
I can put it there, as it is related, but that is the OBJ import settings for when you are in octane.
Kubuntu 9.04 | Nvidia Gainward 9500 GT | Intel Core2 Quad 2.40 Ghz | 4 GB RAM
User avatar
James
 
Posts: 525
Joined: Wed Oct 21, 2009 2:57 pm
Location: Edinburgh
PreviousNext

Return to Resources and Sharing


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

Thu Dec 12, 2019 1:05 am [ UTC ]