OBJ Export Settings for Octane

Forums: OBJ Export Settings for Octane
Post, discuss and share handy resources like textures, models and HDRI maps in this forum.
Forum rules
Please do not post any material that is copyrighted or restricted from public use in any way. OTOY NZ LTD and it's forum members are not liable for any copyright infringements on material in this forum. Please contact us if this is the case and we will remove the material in question.

Re: OBJ Export Settings for Octane

Postby thwak » Sat Feb 06, 2010 9:28 am

thwak Sat Feb 06, 2010 9:28 am
WiKKiDWidgets wrote:
thwak wrote:Is this correct for 2.49?


I also poke the HQ button.


OK. That must be the 'High Quality No' button in Radiance's 2.5 screenshot above then.

So this one is right then:
Attachments
OBJSettings.jpg
OBJSettings.jpg (23.77 KiB) Viewed 5744 times
Ubuntu 9.10 x64 | GTS 240 | 260.19.44 drivers | 3.0 Toolkit | Dual-Core 2.4 GHz | 4Gb| Blender 2.56a/latest Yoyoz plugin
WinXP32 | GTS 240 | 266.58 drivers | 3.0 Toolkit | Dual-Core 2.4 GHz | 4Gb | Blender 2.56a/latest Yoyoz plugin
User avatar
thwak
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 172
Joined: Sat Feb 06, 2010 2:20 am

Re: OBJ Export Settings for Octane

Postby WiKKiDWidgets » Sat Feb 06, 2010 1:11 pm

WiKKiDWidgets Sat Feb 06, 2010 1:11 pm
thwak wrote:
WiKKiDWidgets wrote:
thwak wrote:Is this correct for 2.49?


I also poke the HQ button.


OK. That must be the 'High Quality No' button in Radiance's 2.5 screenshot above then.

So this one is right then:


'Zactly!

Other little notes:

Do not use spaces in your Texture names. Otherwise Octane won't pick them up. (They will show up as base material)
Do not use Unicode characters in Texture or Material names. Causes crashes.
Apply Scale and Rotation (Ctrl-A) prior to exporting large scenes. The .OBJ function 'Apply Modifiers' I think is supposed to handle this, but I have found that not doing it causes crashes.
Remove Doubles. If you import a mesh into your scene, make sure to Remove Duplicate Verticies. (Edit mode: W+Remove Doubles) Alhough I have had many Meshes work fine with doing this, I have found that to be the cause of import failures sever times. (Ususally when there aare allot of them.)


Thats all I can think of right now. Haven't had coffee yet. *yawns* :geek:
Vista 32 (<--EEEW!)| Intel Quad Q6600 2.4Ghz | 4Gb ram | Dual NVidia GTS 250 1Gb (Non-SLi)
User avatar
WiKKiDWidgets
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 63
Joined: Tue Jan 19, 2010 11:11 pm

Re: OBJ Export Settings for Octane

Postby thwak » Sat Feb 06, 2010 5:43 pm

thwak Sat Feb 06, 2010 5:43 pm
Handy list! Thanks.
Ubuntu 9.10 x64 | GTS 240 | 260.19.44 drivers | 3.0 Toolkit | Dual-Core 2.4 GHz | 4Gb| Blender 2.56a/latest Yoyoz plugin
WinXP32 | GTS 240 | 266.58 drivers | 3.0 Toolkit | Dual-Core 2.4 GHz | 4Gb | Blender 2.56a/latest Yoyoz plugin
User avatar
thwak
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 172
Joined: Sat Feb 06, 2010 2:20 am

Re: OBJ Export Settings for Octane

Postby pixelrush » Sat Feb 06, 2010 7:19 pm

pixelrush Sat Feb 06, 2010 7:19 pm
dont use .obj file name with spaces either as Octane wont find the mtl.
all materials will default to blue 0,0,1
i7-3820 @4.3Ghz | 24gb | Win7pro-64
GTS 250 display + 2 x GTX 780 cuda| driver 331.65
Octane v1.55
User avatar
pixelrush
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 1618
Joined: Mon Jan 11, 2010 7:11 pm
Location: Nelson, New Zealand

Re: OBJ Export Settings for Octane

Postby Cire » Sun Feb 07, 2010 7:17 am

Cire Sun Feb 07, 2010 7:17 am
Isn't Triangulate supposed to be enabled as well?
Win XP-64 & Ubuntu 9.10-64 | GeForce GTX 285 | Quad 4GHz | 8GB
User avatar
Cire
 
Posts: 110
Joined: Wed Oct 21, 2009 2:54 pm
Location: California

Re: OBJ Export Settings for Octane

Postby James » Sun Feb 07, 2010 5:40 pm

James Sun Feb 07, 2010 5:40 pm
Octane converts to tris on import anyway, so it makes no difference really.
Kubuntu 9.04 | Nvidia Gainward 9500 GT | Intel Core2 Quad 2.40 Ghz | 4 GB RAM
User avatar
James
 
Posts: 525
Joined: Wed Oct 21, 2009 2:57 pm
Location: Edinburgh

Re: OBJ Export Settings for Octane

Postby havensole » Tue Feb 09, 2010 8:04 pm

havensole Tue Feb 09, 2010 8:04 pm
The edge issue can be easily solved by using the clean mesh script. I also find that making sure to recalculate the normals helps prevent meshes from not loading properly. I haven't tried any of this in blender 2.5 yet, just 2.49 and 2.48.
System 1: EVGA gtx470 1280Mb and MSI gtx470 1280 in Cubix Xpander for Octane, AMD 945, 4Gb Ram
All systems are at stock speeds and settings.
havensole
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 463
Joined: Fri Jan 15, 2010 9:31 pm
Location: Rialto, CA USA

Re: OBJ Export Settings for Octane

Postby mlody47 » Wed Feb 10, 2010 9:13 pm

mlody47 Wed Feb 10, 2010 9:13 pm
Softimage | XSI 7.0 to *.OBJ

I dont know if someone here is using xsi :)
Attachments
xsi_to_obj.jpg
i7 2600K + 2X gtx 580 + GTX 560 Ti + 8gbram + Win7 +
AUTODESK SOFTIMAGE 2012
www.behance.net/mlody47
User avatar
mlody47
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 868
Joined: Mon Feb 01, 2010 8:02 pm
Location: Warsaw Poland

Re: OBJ Export Settings for Octane

Postby James » Thu Feb 11, 2010 12:01 am

James Thu Feb 11, 2010 12:01 am
Thanks Mlody47!
Kubuntu 9.04 | Nvidia Gainward 9500 GT | Intel Core2 Quad 2.40 Ghz | 4 GB RAM
User avatar
James
 
Posts: 525
Joined: Wed Oct 21, 2009 2:57 pm
Location: Edinburgh

Re: OBJ Export Settings for Octane

Postby thwak » Thu Feb 11, 2010 12:31 am

thwak Thu Feb 11, 2010 12:31 am
Do the 2.49 settings not warrant posting? Still a lot of folks on here using it.
Ubuntu 9.10 x64 | GTS 240 | 260.19.44 drivers | 3.0 Toolkit | Dual-Core 2.4 GHz | 4Gb| Blender 2.56a/latest Yoyoz plugin
WinXP32 | GTS 240 | 266.58 drivers | 3.0 Toolkit | Dual-Core 2.4 GHz | 4Gb | Blender 2.56a/latest Yoyoz plugin
User avatar
thwak
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 172
Joined: Sat Feb 06, 2010 2:20 am
PreviousNext

Return to Resources and Sharing


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

Sun Dec 08, 2019 12:49 pm [ UTC ]