Octane Render won't load with Snow Leopard 10.6.3 on MBP

Forums: Octane Render won't load with Snow Leopard 10.6.3 on MBP
Post, discuss and share handy resources like textures, models and HDRI maps in this forum.
Forum rules
Please do not post any material that is copyrighted or restricted from public use in any way. OTOY NZ LTD and it's forum members are not liable for any copyright infringements on material in this forum. Please contact us if this is the case and we will remove the material in question.

Octane Render won't load with Snow Leopard 10.6.3 on MBP

Postby echecu » Fri May 28, 2010 8:36 pm

echecu Fri May 28, 2010 8:36 pm
I am trying to get Octane Render loaded on my 2009 Macbook Pro unibody laptop. I am running Snow Leopard 10.6.3. I followed the instructions and loaded the Cuda toolbox and Nvidia drivers first. I thing loaded Octane Render. I try to launch OR and get an error message saying OR can't load. The message says to check and see if this version of OR is available for your platform. I have uninstalled OR and reloaded a couple of times trying to see if that would fix things. It did not. I even tried loading the xquartz for Snow Leopard and that did not work either. Any help would be appreciated. The MBP has the dual video card combo of the 9400/9600 and I made sure I had the 9600 chosen that has 512 meg of video ram. I desperately want to get OR up and running. Is anyone else running OR on a Snow Leopard MBP?
echecu
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 19
Joined: Fri May 28, 2010 8:22 pm

Re: Octane Render won't load with Snow Leopard 10.6.3 on MBP

Postby SurfingAlien » Fri May 28, 2010 9:15 pm

SurfingAlien Fri May 28, 2010 9:15 pm
Hi!
works like a charm here, I simply installed CUDA drivers, CUDA toolkit and finally Octane. We (Mac users) had a problem with multiple cards in previous versions but from 2.2 everything seems ok. I don't know where your problems could come from so I'm afraid I can't help you solving them...
MacBookPro unibody 2x2.4GHz | 4Gb | 9400M+9600GT 256Mb | OSX 10.6.8
i7 2600-K @3.4GHz | 8Gb | GTX560Ti 2Gb | Windows7x64 | Octane 1.0 b2.52
SurfingAlien
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 355
Joined: Thu Jan 21, 2010 12:05 am
Location: Italy

Re: Octane Render won't load with Snow Leopard 10.6.3 on MBP

Postby echecu » Fri May 28, 2010 11:41 pm

echecu Fri May 28, 2010 11:41 pm
Isn't that always the way? So you had a specific order of drivers, toolkit and OR? I will try again and post a screen shot if I can't get things to work.
echecu
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 19
Joined: Fri May 28, 2010 8:22 pm

Re: Octane Render won't load with Snow Leopard 10.6.3 on MBP

Postby echecu » Sat May 29, 2010 12:08 am

echecu Sat May 29, 2010 12:08 am
Here is what I loaded and the screen shots from today of the error I get each time.

OSX 10.6.3
Macbook Pro 2.66 dual video card
Cuda Driver 3.0.14
Cudatoolkit 3.0
Octane Render 1.021
Octane Render 1.022

The error message reads OctaneRender 1.021 or 1.022 beta 2.2 demo cannot be opened because of a problem. Check with the develper to make sure OR 1.022 beta 2.2 demo works with this version of Mac OS X. You may need to reinstall the apllication. Be sure to install any available updates for the application and Mac OSX. Click to see more detailed information and send a report to Apple.
echecu
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 19
Joined: Fri May 28, 2010 8:22 pm

Re: Octane Render won't load with Snow Leopard 10.6.3 on MBP

Postby echecu » Sat May 29, 2010 2:05 am

echecu Sat May 29, 2010 2:05 am
Problem solved. After looking at the error message in depth I saw I was missing an X11 usr lib so I loaded X11 and that did the trick. I did not see X11 mentioned anywhere on the downloads page as being needed but there you go.
echecu
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 19
Joined: Fri May 28, 2010 8:22 pm

Re: Octane Render won't load with Snow Leopard 10.6.3 on MBP

Postby SurfingAlien » Sat May 29, 2010 8:17 pm

SurfingAlien Sat May 29, 2010 8:17 pm
that's very strange indeed... anyways I'm glad you solved your problem so you can enjoy Octane! just in time for the 50% off sale... ;)
MacBookPro unibody 2x2.4GHz | 4Gb | 9400M+9600GT 256Mb | OSX 10.6.8
i7 2600-K @3.4GHz | 8Gb | GTX560Ti 2Gb | Windows7x64 | Octane 1.0 b2.52
SurfingAlien
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 355
Joined: Thu Jan 21, 2010 12:05 am
Location: Italy

Return to Resources and Sharing


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

Sat Aug 24, 2019 1:18 am [ UTC ]