[23.4] Linux, Server crashes when rendering is turned on

Forums: [23.4] Linux, Server crashes when rendering is turned on
Sub forum for bug reports
Forum rules
Before posting a bug report, please check the following:
1. That the issue has not already been disclosed
2. That the issue is specific to this plugin, and not Octane in general (Try reproducing it in Standalone)
Bugs related to the Octane Engine itself should be posted into the Standalone Support sub-forum.


All bug reports should include the information below, along with a detailed description of the issue and steps to reproduce it.
A. Operating System, including version (i.e. Win 7, OSX 10.11.2, Ubuntu 14.04, etc.)
B. Graphics Card(s) model (i.e. GTX 580 - 3GB, TITAN, etc.)
C. RAM Capacity (i.e. 6 GB)
D. Nvidia driver version (i.e. 7.50, 7.5.22)
E. OctaneRender Standalone version, if installed (i.e. 2.24.2, 2.23, etc.)
F. OctaneRender plugin version (i.e. v2.25 - 2.21)
G. Host application version, including build number if available (i.e. 3ds Max 2016 Build 18.0)

[23.4] Linux, Server crashes when rendering is turned on

Postby grimm » Sat Apr 03, 2021 6:00 pm

grimm Sat Apr 03, 2021 6:00 pm
I'm having two issue, not sure if they are related or not. The first one is a Ocio error...

Code: Select all
[OpenColorIO Info]: Color management disabled. (Specify the $OCIO environment variable to enable.)


I'm not sure what to set the $OCIO variable to.

The second is worse in that OctaneServer crashes the second I try to enable rendering. Here is what I get in the terminal...

Code: Select all
OctaneServer
[OpenColorIO Info]: Color management disabled. (Specify the $OCIO environment variable to enable.)
Octane Engine v. 23.4

Octane: Starting Octane engine...
Octane: ...started
Octane: Activating license...
Octane: ...activated
[OpenColorIO Info]: Color management disabled. (Specify the $OCIO environment variable to enable.)
Octane: Starting Octane engine...
Segmentation fault (core dumped)


This happens with just the default cube scene. I have tried to set the materials to Octane ones, but it didn't make a difference.

Thanks,

Jason
Linux Mint 20 x64 | Nvidia GTX 980 4GB (displays) RTX 2070 8GB| Intel I7 5820K 3.8 Ghz | 32Gb Memory | Nvidia Driver 460.56
User avatar
grimm
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 1290
Joined: Wed Jan 27, 2010 8:11 pm
Location: Spokane, Washington, USA

Re: [23.4] Linux, Server crashes when rendering is turned on

Postby grimm » Sat Apr 03, 2021 10:10 pm

grimm Sat Apr 03, 2021 10:10 pm
I have tested version 23.3 and it works fine and also doesn't have the Ocio error.
Linux Mint 20 x64 | Nvidia GTX 980 4GB (displays) RTX 2070 8GB| Intel I7 5820K 3.8 Ghz | 32Gb Memory | Nvidia Driver 460.56
User avatar
grimm
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 1290
Joined: Wed Jan 27, 2010 8:11 pm
Location: Spokane, Washington, USA

Return to Bug Reports


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

Sun May 09, 2021 11:55 pm [ UTC ]