Rendering in MPlay?

Forums: Rendering in MPlay?
Houdini Integrated Plugin

Moderator: juanjgon

Rendering in MPlay?

Postby RyanJP » Tue Apr 11, 2017 5:38 pm

RyanJP Tue Apr 11, 2017 5:38 pm
Hi, how do I output a preview render of a sequence to MPlay? When I use Render->MPlay->OctaneROP i see the frames rendering one by one, but in the MPlay window there's no sequence- it only shows one frame and just continually overwrites it as it renders.

Also in a seperate case I have a FEM simulation and the geometry updates in the IPR, but not in MPlay.

What gives?
RyanJP
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 24
Joined: Wed Jun 03, 2015 10:29 pm
Location: Los Angeles

Re: Rendering in MPlay?

Postby juanjgon » Tue Apr 11, 2017 11:23 pm

juanjgon Tue Apr 11, 2017 11:23 pm
Hi,

In the Octane ROP node, Output tab, you have the "Override MPlay frame" option. You must disable this option if you want to store the full sequence in MPlay.

If you have problems with the simulations update while rendering a sequence, probably the problem is that you are rendering the animation in "Update" mode. In the Octane ROP node, Main tab, you can select the "Full scene reload" rendering mode. The animations with objects that don't have a constant topology can't be rendered in update mode.

Thanks,
-Juanjo
Computer Graphics Software Developer
Octane plugin development and support: LightWave and Houdini
User avatar
juanjgon
Octane Plugin Developer
Octane Plugin Developer
 
Posts: 7364
Joined: Tue Jan 19, 2010 12:01 pm
Location: Spain

Return to Houdini


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

Sun Apr 05, 2020 10:53 am [ UTC ]