Particle size

Forums: Particle size
Houdini Integrated Plugin

Moderator: juanjgon

Particle size

Postby tschwenke » Sun Dec 18, 2016 11:49 am

tschwenke Sun Dec 18, 2016 11:49 am
Hi,

I want to import particles from Houdini into OR Standalone. My problem is the size of the sphere primitive. It seems that I cannot set the correct particle size because in OR Standalone the sphere is really big. What attribute needs OR Standalone for the particle size?

Best wishes,
Thomas
http://www.thomas-schwenke.me
Carrara 8.5 Pro || Houdini 16.5 || Win7 || i7 + 1 x GTX980 || i5 + 2 x GTX 980Ti || i5 + 2 x GTX 980 || Pentium + 2 x GTX 780Ti + 2 x GTX 970
User avatar
tschwenke
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 322
Joined: Sat Sep 20, 2014 9:35 pm
Location: Germany

Re: Particle size

Postby juanjgon » Sun Dec 18, 2016 5:09 pm

juanjgon Sun Dec 18, 2016 5:09 pm
Hi,

I am exporting a scene with particles from Houdini to the Standalone and it seems to work fine. In Houdini you can use the "pscale" attribute to set the particle radius, and this attribute is exported to Standalone without problems.

How are you setting the particle size in the scene?

Thanks,
-Juanjo
Computer Graphics Software Developer
Octane plugin development and support: LightWave and Houdini
User avatar
juanjgon
Octane Plugin Developer
Octane Plugin Developer
 
Posts: 7575
Joined: Tue Jan 19, 2010 12:01 pm
Location: Spain

Re: Particle size

Postby tschwenke » Sun Dec 18, 2016 5:12 pm

tschwenke Sun Dec 18, 2016 5:12 pm
Hi,

Sorry, did not say that I use alembic :?

I create an ABC file and want to open it in OR Standalone. Here, the spheres are really big :x

Best wishes,
Thomas
http://www.thomas-schwenke.me
Carrara 8.5 Pro || Houdini 16.5 || Win7 || i7 + 1 x GTX980 || i5 + 2 x GTX 980Ti || i5 + 2 x GTX 980 || Pentium + 2 x GTX 780Ti + 2 x GTX 970
User avatar
tschwenke
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 322
Joined: Sat Sep 20, 2014 9:35 pm
Location: Germany

Re: Particle size

Postby juanjgon » Sun Dec 18, 2016 5:31 pm

juanjgon Sun Dec 18, 2016 5:31 pm
Ah, using an alembic file. Sorry, I don't know what alembic attribute is using Standalone to set the particle size. How are you exporting the .abc file? Perhaps if you export the alembic using the Octane plugin export to alembic function, this file could be exported with the sphere radius attribute used by standalone.

Thanks,
-Juanjo
Attachments
image-001324.jpg
Computer Graphics Software Developer
Octane plugin development and support: LightWave and Houdini
User avatar
juanjgon
Octane Plugin Developer
Octane Plugin Developer
 
Posts: 7575
Joined: Tue Jan 19, 2010 12:01 pm
Location: Spain

Re: Particle size

Postby tschwenke » Sun Dec 18, 2016 5:48 pm

tschwenke Sun Dec 18, 2016 5:48 pm
Hi,

Ah, thanks. I use a standard ROP Alembic Output node. I have to say that I am not an Houdini-Octane user. I only use Carrara-Octane. I use Houdini for creating effects only :?

I'll ask the question in the general customer forum. Perhaps someone can tell me what channel Octane is looking for to set the size :idea:

Thank you very much for your time and tips!

Best wishes,
Thomas
http://www.thomas-schwenke.me
Carrara 8.5 Pro || Houdini 16.5 || Win7 || i7 + 1 x GTX980 || i5 + 2 x GTX 980Ti || i5 + 2 x GTX 980 || Pentium + 2 x GTX 780Ti + 2 x GTX 970
User avatar
tschwenke
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 322
Joined: Sat Sep 20, 2014 9:35 pm
Location: Germany

Return to Houdini


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests

Mon Jun 01, 2020 11:43 pm [ UTC ]