C4D Hair Material / Roots color bug

Forums: C4D Hair Material / Roots color bug
Sub forum for bug reports

Moderator: aoktar

Forum rules
Before posting a bug report, please check the following:
1. That the issue has not already been disclosed
2. That the issue is specific to this plugin, and not Octane in general (Try reproducing it in Standalone)
Bugs related to the Octane Engine itself should be posted into the Standalone Support sub-forum.


All bug reports should include the information below, along with a detailed description of the issue and steps to reproduce it.
A. Operating System, including version (i.e. Win 7, OSX 10.11.2, Ubuntu 14.04, etc.)
B. Graphics Card(s) model (i.e. GTX 580 - 3GB, TITAN, etc.)
C. RAM Capacity (i.e. 6 GB)
D. Nvidia driver version (i.e. 7.50, 7.5.22)
E. OctaneRender Standalone version, if installed (i.e. 2.24.2, 2.23, etc.)
F. OctaneRender plugin version (i.e. v2.25 - 2.21)
G. Host application version, including build number if available (i.e. 3ds Max 2016 Build 18.0)
H. A detailed description of the issue and steps to reproduce it (Include Screenshots or video capture), as well as an example scene if applicable.
I. Copies of the Octane Log window and Console window outputs (full text attached as a file to your post is recommended).


Please note that reports of issues inside existing threads will be ignored/removed, and reports may be closed if the reporter does not respond to subsequent queries in the thread.

C4D Hair Material / Roots color bug

Postby fLuppster » Thu Jan 21, 2021 6:16 pm

fLuppster Thu Jan 21, 2021 6:16 pm
I just found a little bug when working with the C4D Hair material: In the color channel, i put a noise into the roots slot. In C4D now each hair is assigned with the color of the noise (the whole strand, no matter how long it is). So if the noise is black, the whole strand will get black. Unfortunately Octane interprets it as a 3D mapped noise, and the tips will be assigned with the 3d noise. So it differs from the C4D behaviour.
Attachments
C4D.JPG
Octane.JPG
fLuppster
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 32
Joined: Thu Jun 02, 2016 9:56 pm

Re: C4D Hair Material / Roots color bug

Postby aoktar » Thu Jan 21, 2021 10:20 pm

aoktar Thu Jan 21, 2021 10:20 pm
It's not a bug, that's how our OSL noise implementation evaluates the texture space for C4D noises. Switch to UV mode as in picture.
Attachments
a1.jpg
Octane For Cinema 4D developer / 3d generalist

3930k / 16gb / 780ti + 1070/1080 / psu 1600w / numerous hw
User avatar
aoktar
Octane Plugin Developer
Octane Plugin Developer
 
Posts: 14133
Joined: Tue Mar 23, 2010 8:28 pm
Location: Türkiye

Return to Bug Reports


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

Sat May 08, 2021 10:47 am [ UTC ]