Black Dots / Noise in render layer shadows

Forums: Black Dots / Noise in render layer shadows
A public forum for discussing and asking questions about OctaneVR.

Black Dots / Noise in render layer shadows

Postby jabenedettini » Fri Oct 05, 2018 8:28 pm

jabenedettini Fri Oct 05, 2018 8:28 pm
New Octane user in C4D here, but cant for the life of me figure out what i'm doing wrong here. 90% of my work is composited onto live footage so using object tags and the render layer option is a must for me. Inside render layer i check off Black Shadows and reflections and i end up with all the passes i need to composite later. However I end up with this horrible black speckle/noise all over my shadow layer. Doesn't matter if i change the samples up 16000 drop it to 50 it's there. I've set up a basic scene and reset octane to defaults to demonstrate what im talking about. Its in the preview as well as the final render files. I've tried adjusting every setting i can, including changing kernels and its still there. Anyone else dealt with this and have a solution?

Or is there a different way of rendering these layers i'm missing? I just want 1 image with an alpha of the objects (minus the floor), a shadow pass from the floor and a reflection pass from the floor, without all the noise :oops:

Dropbox folder with images of settings and my current issue.
https://www.dropbox.com/sh/rn18wyt7i96l ... ZGtfa?dl=0

Thanks ahead of time for any help!
jabenedettini
 
Posts: 1
Joined: Wed Feb 22, 2017 11:41 pm

Return to OctaneVR Questions & Discussion


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

Sat Aug 24, 2019 10:24 am [ UTC ]