Version 3.07-R2 (previous stable) update on 01.11.2017

Forums: Version 3.07-R2 (previous stable) update on 01.11.2017
Sub forum for plugin releases

Moderator: aoktar

Re: Version 3.07-R2 (Stable) update on 01.11.2017

Postby abdulfazel » Sun Nov 12, 2017 12:38 pm

abdulfazel Sun Nov 12, 2017 12:38 pm
when i download octane for cinema 4d version 3.07 the Setup is not available on zip file.
abdulfazel
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 1
Joined: Wed Sep 21, 2016 10:45 am

Re: Version 3.07-R2 (Stable) update on 01.11.2017

Postby thanulee » Sun Nov 12, 2017 3:46 pm

thanulee Sun Nov 12, 2017 3:46 pm
Hello, displacement in a mix material doesnt work if its through a triplanar node. Is that a limitation or? cheers
i7 3930K | 2 x GTX 980 ti 6gb | 32GB RAM | Corsair Carbide 540
R18 | win 10 home
thanulee
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 461
Joined: Sat Dec 19, 2015 11:00 pm

Re: Version 3.07-R2 (Stable) update on 01.11.2017

Postby pxlntwrk » Sun Nov 12, 2017 5:15 pm

pxlntwrk Sun Nov 12, 2017 5:15 pm
thanulee wrote:Hello, displacement in a mix material doesnt work if its through a triplanar node. Is that a limitation or? cheers


even with a baking node, it seems that there are only the y + and y- channels that are taken into account.

Image
:::::::::::::::::
pxlntwrk.net
User avatar
pxlntwrk
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 323
Joined: Sat Mar 23, 2013 2:21 pm
Location: France

Re: Version 3.07-R2 (Stable) update on 01.11.2017

Postby KeeWe » Wed Nov 15, 2017 9:36 am

KeeWe Wed Nov 15, 2017 9:36 am
Am I missing something, or is the "step backward" function in the node editor still broken? I just deleted a color correction node, decided to control+z and now the whole node tree is gone. :D
6850k // 32 GB // 1080, 1080 Ti, 2080 Ti // Win 10 // C4D 19.068
User avatar
KeeWe
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 146
Joined: Wed Nov 27, 2013 11:32 am

Re: Version 3.07-R2 (Stable) update on 01.11.2017

Postby aoktar » Wed Nov 15, 2017 9:45 am

aoktar Wed Nov 15, 2017 9:45 am
KeeWe wrote:Am I missing something, or is the "step backward" function in the node editor still broken? I just deleted a color correction node, decided to control+z and now the whole node tree is gone. :D

Try to press "undo" one more time. It have two steps sometimes.
Octane For Cinema 4D developer / 3d generalist

3930k / 16gb / 780ti + 1070/1080 / psu 1600w / numerous hw
User avatar
aoktar
Octane Plugin Developer
Octane Plugin Developer
 
Posts: 12612
Joined: Tue Mar 23, 2010 8:28 pm
Location: Türkiye

Re: Version 3.07-R2 (Stable) update on 01.11.2017

Postby alessiodevecchi » Thu Nov 16, 2017 6:08 pm

alessiodevecchi Thu Nov 16, 2017 6:08 pm
Hey Aoktar,

I don't exactly know how to describe the problem I am having...
Anyhow, when full motion blur is enabled, the frames rendered and inconsistent in both the way the look (differences in lighting) and the amount of motion blur.
See frames comparison (these two frames are sequential).

Also, the render time per frame is around 50secs, but sometimes it spikes to 3m without comprehensible reason.

Thanks for the hard work, as always!
Attachments
bug.jpg
frames 13 / 14 comparison
alessiodevecchi
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 31
Joined: Tue Feb 24, 2015 6:46 pm

Re: Version 3.07-R2 (Stable) update on 01.11.2017

Postby aoktar » Thu Nov 16, 2017 7:52 pm

aoktar Thu Nov 16, 2017 7:52 pm
alessiodevecchi wrote:Hey Aoktar,

I don't exactly know how to describe the problem I am having...
Anyhow, when full motion blur is enabled, the frames rendered and inconsistent in both the way the look (differences in lighting) and the amount of motion blur.
See frames comparison (these two frames are sequential).

Also, the render time per frame is around 50secs, but sometimes it spikes to 3m without comprehensible reason.

Thanks for the hard work, as always!

Interesting issue! You may have some intersections of faces or high amount of speed vectors. Not possible to describe that without debugging.
Octane For Cinema 4D developer / 3d generalist

3930k / 16gb / 780ti + 1070/1080 / psu 1600w / numerous hw
User avatar
aoktar
Octane Plugin Developer
Octane Plugin Developer
 
Posts: 12612
Joined: Tue Mar 23, 2010 8:28 pm
Location: Türkiye

Re: Version 3.07-R2 (Stable) update on 01.11.2017

Postby alessiodevecchi » Fri Nov 17, 2017 6:20 am

alessiodevecchi Fri Nov 17, 2017 6:20 am
aoktar wrote:
alessiodevecchi wrote:Hey Aoktar,

I don't exactly know how to describe the problem I am having...
Anyhow, when full motion blur is enabled, the frames rendered and inconsistent in both the way the look (differences in lighting) and the amount of motion blur.
See frames comparison (these two frames are sequential).

Also, the render time per frame is around 50secs, but sometimes it spikes to 3m without comprehensible reason.

Thanks for the hard work, as always!

Interesting issue! You may have some intersections of faces or high amount of speed vectors. Not possible to describe that without debugging.


That's possible! I'll try to troubleshoot this myself and check the mesh to see if that's the case. Thanks :)
Anyhow, it's not just the dress mesh behaving strangely. Also the floor geometry changes in lighting.

For now I rendered without motion blur and did that in post production.
Let me know if there's anything I can do to help. I can send you the scene, if you need.

update: i exported the dress mesh without thickness, so it's just one layer of polygons instead of two. The problem persists.
alessiodevecchi
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 31
Joined: Tue Feb 24, 2015 6:46 pm

Re: Version 3.07-R2 (Stable) update on 01.11.2017

Postby aoktar » Fri Nov 17, 2017 9:27 am

aoktar Fri Nov 17, 2017 9:27 am
alessiodevecchi wrote:That's possible! I'll try to troubleshoot this myself and check the mesh to see if that's the case. Thanks :)
Anyhow, it's not just the dress mesh behaving strangely. Also the floor geometry changes in lighting.

For now I rendered without motion blur and did that in post production.
Let me know if there's anything I can do to help. I can send you the scene, if you need.

update: i exported the dress mesh without thickness, so it's just one layer of polygons instead of two. The problem persists.

Best way is to send me a sample scene with problems. So i can try to understand the issues on source.
Octane For Cinema 4D developer / 3d generalist

3930k / 16gb / 780ti + 1070/1080 / psu 1600w / numerous hw
User avatar
aoktar
Octane Plugin Developer
Octane Plugin Developer
 
Posts: 12612
Joined: Tue Mar 23, 2010 8:28 pm
Location: Türkiye

Re: Version 3.07-R2 (Stable) update on 01.11.2017

Postby alessiodevecchi » Sat Nov 18, 2017 11:05 am

alessiodevecchi Sat Nov 18, 2017 11:05 am
aoktar wrote:
alessiodevecchi wrote:That's possible! I'll try to troubleshoot this myself and check the mesh to see if that's the case. Thanks :)
Anyhow, it's not just the dress mesh behaving strangely. Also the floor geometry changes in lighting.

For now I rendered without motion blur and did that in post production.
Let me know if there's anything I can do to help. I can send you the scene, if you need.

update: i exported the dress mesh without thickness, so it's just one layer of polygons instead of two. The problem persists.

Best way is to send me a sample scene with problems. So i can try to understand the issues on source.


Sent you a PM with link to download the scene :)
alessiodevecchi
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 31
Joined: Tue Feb 24, 2015 6:46 pm
PreviousNext

Return to Releases


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests

Thu Nov 21, 2019 1:17 am [ UTC ]