OctaneRender® for 3ds max® v2020.1.5 - 10.17

Forums: OctaneRender® for 3ds max® v2020.1.5 - 10.17
Sub forum for plugin releases
Forum rules
Any bugs related to this plugin should be reported to the Bug Reports sub-forum.
Bugs related to Octane itself should be posted into the Standalone Support sub-forum.

Re: OctaneRender® for 3ds max® v2020.1.5 - 10.17

Postby coilbook » Fri Sep 18, 2020 4:01 pm

coilbook Fri Sep 18, 2020 4:01 pm
paride4331 wrote:
coilbook wrote:Hi Paride,
I dont remember what you told me before about the old and new volume behavior. Are they planning to fix new volume rendering very dark?

Can w e render particles with embergen. For some reason exporting vdb with particles from embergen octane wont render volumes at all ?

Thanks


Hi coilbook,
It's depends on changes on the step length of the medium node in v2020.
The solution is to have the Step length value higher.
Could you share the volume with particles you exported to .vdb?
Regards
Paride

Hi Paride,
HEre is the file attached.
Here is the link to the software if you want to export to vdb yourself. https://jangafx.com/software/embergen/
with screenshot of the software and the file

And can you also output a regular VDB from that program and input into octane volume. For some reason pivots of octane volume never align with original emitter mesh



Thanks
Attachments
torch.zip
(13.44 MiB) Downloaded 32 times
software.jpg
coilbook
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 2694
Joined: Mon Mar 24, 2014 2:27 pm

Re: OctaneRender® for 3ds max® v2020.1.5 - 10.17

Postby mbetke » Sun Sep 20, 2020 9:54 am

mbetke Sun Sep 20, 2020 9:54 am
My GPUs are not going over 85% load. They are also getting low to 5%.
Temps seem okay. Using Studio Drivers 452.06 with latest Win-10 Pro. The Latest Octane built of course.

No "out of core" enabled and non of the two cards are set to priority.
While at current task "render passes renderings" it's at 97% constant.

It's quite a loss of computing power with two cards. :(
Are there reports that the drivers are causing problems or so?
Attachments
GPU-Load.jpg
PURE3D Visualisierungen
Sys: Intel X5690, 128GB RAM, 2x Titan RTX, Windows 10 Pro x64, 3ds Max 2021
User avatar
mbetke
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 1179
Joined: Fri Jun 04, 2010 9:12 am
Location: Germany

Re: OctaneRender® for 3ds max® v2020.1.5 - 10.17

Postby paride4331 » Mon Sep 21, 2020 11:23 am

paride4331 Mon Sep 21, 2020 11:23 am
coilbook wrote:
paride4331 wrote:
coilbook wrote:Hi Paride,
I dont remember what you told me before about the old and new volume behavior. Are they planning to fix new volume rendering very dark?

Can w e render particles with embergen. For some reason exporting vdb with particles from embergen octane wont render volumes at all ?

Thanks


Hi coilbook,
It's depends on changes on the step length of the medium node in v2020.
The solution is to have the Step length value higher.
Could you share the volume with particles you exported to .vdb?
Regards
Paride

Hi Paride,
HEre is the file attached.
Here is the link to the software if you want to export to vdb yourself. https://jangafx.com/software/embergen/
with screenshot of the software and the file

And can you also output a regular VDB from that program and input into octane volume. For some reason pivots of octane volume never align with original emitter mesh



Thanks



Hi coilbook,
thanks, something doesn't figure out, maybe the unit of measurement.
Could you share the .max and .ember file please?
Regards
Paride
2 x Evga Titan X Hybrid / 3 x Evga RTX 2070 super Hybrid
User avatar
paride4331
Octane Guru
Octane Guru
 
Posts: 3244
Joined: Fri Sep 18, 2015 7:19 am

Re: OctaneRender® for 3ds max® v2020.1.5 - 10.17

Postby paride4331 » Fri Sep 25, 2020 7:11 am

paride4331 Fri Sep 25, 2020 7:11 am
mbetke wrote:
Hi mbetke,
I will send an .orbx in pm to test, I've 64GB on board then I cannot push up the render size.
Said that, I found some assets you could fix, like non Octane materials in xref too.
Regards
Paride


Thanks, but after loading your .orbx into SA the render just looks messed up too with given resolution.
Funfact: My scene get wired colors with 10.000x10.000px but renders fine with 11234x11234px. But lines are strange distorted. Like if I pull the upper half 30 degree to the left.

When I put a diffuse material on all assets it fails too.
I think Octane just fails on this scene.
Now I have to stitch some smaller renders of it into a panorama.

Is there any plugin, script that will render several parts of the scene for me? I will stitch it together in post then.



Hi mbetke,
the developers confirmed the Ai denoiser issue I sent, they will investigate further.
At the moment there a limit around 9k*9k.
Regards
Paride
2 x Evga Titan X Hybrid / 3 x Evga RTX 2070 super Hybrid
User avatar
paride4331
Octane Guru
Octane Guru
 
Posts: 3244
Joined: Fri Sep 18, 2015 7:19 am
Previous

Return to Releases


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests

Fri Mar 05, 2021 8:05 pm [ UTC ]