OctaneRender standalone 1.10 released

Forums: OctaneRender standalone 1.10 released
Read about News and Updates regarding Octane Render in this forum.
Forum rules
For new users: this forum is moderated. Your first post will appear only after it has been reviewed by a moderator, so it will not show up immediately.
This is necessary to avoid this forum being flooded by spam.

Re: NEW: OctaneRender standalone 1.1 available

Postby octanetry » Tue Feb 05, 2013 5:15 pm

octanetry Tue Feb 05, 2013 5:15 pm
great job
the only problem is my inability ;) ...


PS there are some tutorials or books to improve the materials in interior scenes??
octanetry
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 50
Joined: Thu May 31, 2012 9:04 pm

Re: NEW: OctaneRender standalone 1.1 available

Postby palhano » Tue Feb 05, 2013 7:05 pm

palhano Tue Feb 05, 2013 7:05 pm
So far so good!!!
Now we need some network or distrituted render support to render full hd walkthrough animations.
Its not realistic to fire multiple copies of 3dsmax with octanerender plugin and the standalone render over 30 computers to get the job done!!!
palhano
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 21
Joined: Sat Apr 10, 2010 7:24 pm

Re: NEW: OctaneRender standalone 1.1 available

Postby BoyAndRobot » Wed Feb 06, 2013 2:18 am

BoyAndRobot Wed Feb 06, 2013 2:18 am
Hmm I got one problem here. I tried this new version with the example demo scenes (available in the OTOY webpage). for RenderTarget PT and RenderTarget DL, the Octane can render. However, when I tried the RenderTarget PMC, it could not render, there's this error message below the preview rendering window : 0 Textures, 145577 Tris, 1 Meshes, GeForce GTX 285 (failed), 30.1/1745/2048 MB. (this is the spaceships.ocs demo scene)...
BoyAndRobot
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 16
Joined: Tue Jan 29, 2013 3:10 am

Re: NEW: OctaneRender standalone 1.1 available

Postby abstrax » Wed Feb 06, 2013 3:58 am

abstrax Wed Feb 06, 2013 3:58 am
BoyAndRobot wrote:Hmm I got one problem here. I tried this new version with the example demo scenes (available in the OTOY webpage). for RenderTarget PT and RenderTarget DL, the Octane can render. However, when I tried the RenderTarget PMC, it could not render, there's this error message below the preview rendering window : 0 Textures, 145577 Tris, 1 Meshes, GeForce GTX 285 (failed), 30.1/1745/2048 MB. (this is the spaceships.ocs demo scene)...


See here and here.
In theory there is no difference between theory and practice. In practice there is. - Yogi Berra
User avatar
abstrax
OctaneRender Team
OctaneRender Team
 
Posts: 5057
Joined: Tue May 18, 2010 11:01 am
Location: Auckland, New Zealand

Re: NEW: OctaneRender standalone 1.1 available

Postby BoyAndRobot » Wed Feb 06, 2013 5:14 am

BoyAndRobot Wed Feb 06, 2013 5:14 am
I see, thanks for the info :)
BoyAndRobot
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 16
Joined: Tue Jan 29, 2013 3:10 am

Re: NEW: OctaneRender standalone 1.1 available

Postby amathews9518 » Sat Feb 09, 2013 1:31 am

amathews9518 Sat Feb 09, 2013 1:31 am
1.1 won't import mesh.
I am getting failed to load node:post processing error message

I use the lightwave exporter.
Now 1.0 will not work from lightwave any more.
It has worked flawlessly before installing 1.1

I can fire up 1.0 on its own and load file fine.

1.1 will not load files either way :(
W764 2xE5 2650 3-780(3GB) + 780TI(3GB) Asrack EP2C602 40gb Lightwave & Chief Architect
amathews9518
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 53
Joined: Fri Jul 22, 2011 10:11 pm

Re: NEW: OctaneRender standalone 1.1 available

Postby abstrax » Sat Feb 09, 2013 10:54 am

abstrax Sat Feb 09, 2013 10:54 am
amathews9518 wrote:1.1 won't import mesh.
I am getting failed to load node:post processing error message

I use the lightwave exporter.
Now 1.0 will not work from lightwave any more.
It has worked flawlessly before installing 1.1

I can fire up 1.0 on its own and load file fine.

1.1 will not load files either way :(


If you get the error message "failed to load node:post processing" you tried to load a scene that was saved in a version higher than 1.00 (presumably 1.10) in an older version of Octane (<= 1.00). Please check the version in the title bar of the Octane application window that gives you the error message.

Cheers,
Marcus
In theory there is no difference between theory and practice. In practice there is. - Yogi Berra
User avatar
abstrax
OctaneRender Team
OctaneRender Team
 
Posts: 5057
Joined: Tue May 18, 2010 11:01 am
Location: Auckland, New Zealand

Re: NEW: OctaneRender standalone 1.1 available

Postby amathews9518 » Sat Feb 09, 2013 3:00 pm

amathews9518 Sat Feb 09, 2013 3:00 pm
It is a problem with the Lightwave Scene exporter.

If I save as a obj object and load in 1.1 as a mesh it works.

Is there a version of the Lightwave exporter that works with 1.1?
:)
W764 2xE5 2650 3-780(3GB) + 780TI(3GB) Asrack EP2C602 40gb Lightwave & Chief Architect
amathews9518
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 53
Joined: Fri Jul 22, 2011 10:11 pm

Re: NEW: OctaneRender standalone 1.1 available

Postby abstrax » Sat Feb 09, 2013 9:18 pm

abstrax Sat Feb 09, 2013 9:18 pm
amathews9518 wrote:It is a problem with the Lightwave Scene exporter.

If I save as a obj object and load in 1.1 as a mesh it works.

Is there a version of the Lightwave exporter that works with 1.1?
:)


It's more likely a problem with Octane since the current exporters should just work with any recent version of Octane. The next test release (1.11) will have a bug fix in the OBJ parser. Please try with that version, when it becomes available.

It would be even better if you could send us the exported scene that doesn't work so we could verify before we release that this issue is solved.

Thanks,
Marcus
In theory there is no difference between theory and practice. In practice there is. - Yogi Berra
User avatar
abstrax
OctaneRender Team
OctaneRender Team
 
Posts: 5057
Joined: Tue May 18, 2010 11:01 am
Location: Auckland, New Zealand

Re: NEW: OctaneRender standalone 1.1 available

Postby amathews9518 » Sun Feb 10, 2013 10:11 pm

amathews9518 Sun Feb 10, 2013 10:11 pm
Here is the files that work in 1.0 but not in 1.1
Attachments
Klein.zip
(3.11 MiB) Downloaded 244 times
W764 2xE5 2650 3-780(3GB) + 780TI(3GB) Asrack EP2C602 40gb Lightwave & Chief Architect
amathews9518
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 53
Joined: Fri Jul 22, 2011 10:11 pm
PreviousNext

Return to News & Announcements


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests

Thu Feb 21, 2019 12:14 pm [ UTC ]