OctaneRender 2 for DAZStudio [STABLE]

Forums: OctaneRender 2 for DAZStudio [STABLE]
DAZ Studio (Export Script Plugin developed by Tugpsx; Integrated Plugin maintained by Paul Kinnane)

Moderator: face_off

Forum rules
Please keep character renders sensibly modest, please do not post sexually explicit scenes of characters.

Re: OctaneRender for DAZ Studio 2.24.2 [TEST]

Postby Sorel » Sun Nov 22, 2015 4:25 pm

Sorel Sun Nov 22, 2015 4:25 pm
Installed just now with no problems. Testing a few scenes, everything seems good so far :)
User avatar
Sorel
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 171
Joined: Tue Feb 25, 2014 5:22 pm

Re: OctaneRender for DAZ Studio 2.24.2 [TEST]

Postby Notiusweb » Sun Nov 22, 2015 7:51 pm

Notiusweb Sun Nov 22, 2015 7:51 pm
Not able to access pc until later, just curious, seeing any material conversion improvements, or not just yet? :D
BTW -
This is AWESOME!!!
Win 10 Pro 64, Xeon E5-2687W v2 (8x 3.40GHz), G.Skill 64 GB DDR3-2400, ASRock X79 Extreme 11
Mobo: 1 Titan RTX, 1 Titan Xp
External: 6 Titan X Pascal, 2 GTX Titan X
Plugs: Enterprise
User avatar
Notiusweb
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 1218
Joined: Mon Nov 10, 2014 4:51 am

Re: OctaneRender for DAZ Studio 2.24.2 [TEST]

Postby face_off » Sun Nov 22, 2015 10:45 pm

face_off Sun Nov 22, 2015 10:45 pm
This error seems only to be triggered when installing on a NEW workstation on which before OcDS was NOT installed.

If on your computer
- OcDS was allready installed with an older installer
- a OctaneRender_settings.oczdb file was created
- OcDS was activated
- registry entires were created

you will not be able to reproduce the error.

- - -

Nevertheless when you manually take steps to reset the workstation to a clear state before OcDS was installed you may be able to reproduce the error again.

I just post this so face_off has a way to reproduce the error.
I STRONGLY recommend other users NOT to do that because you may end up with a whole set of other activation issues.

If you perform only some of those steps your activation Username and Password will not be saved after you enter it and your plugin stays unactivated.


- run the OcDS uninstaller located in C:\Program Files\DAZ 3D\DAZStudio4
- manually delete the files in C:\Users\USERNAME\AppData\Roaming\OctaneRender
- use CCleaner to clear the registry
- restart the workstation
- run new OcDS installer.
- error message is triggered
I believe all the installer activation issues are fixed in the next release.

Paul
Win7/Win10/Mavericks/Mint 17 - GTX550Ti/GT640M
Octane Plugin Support : Poser, ArchiCAD, Revit, Inventor, AutoCAD, Rhino, Modo, Nuke, DAZ Studio
Pls read before submitting a support question
User avatar
face_off
Octane Plugin Developer
Octane Plugin Developer
 
Posts: 13768
Joined: Fri May 25, 2012 10:52 am
Location: Adelaide, Australia

Re: OctaneRender for DAZ Studio 2.24.2 [TEST]

Postby face_off » Sun Nov 22, 2015 11:03 pm

face_off Sun Nov 22, 2015 11:03 pm
just curious, seeing any material conversion improvements, or not just yet?
Not yet. If it's not in the release notes, it's not done.

Paul
Win7/Win10/Mavericks/Mint 17 - GTX550Ti/GT640M
Octane Plugin Support : Poser, ArchiCAD, Revit, Inventor, AutoCAD, Rhino, Modo, Nuke, DAZ Studio
Pls read before submitting a support question
User avatar
face_off
Octane Plugin Developer
Octane Plugin Developer
 
Posts: 13768
Joined: Fri May 25, 2012 10:52 am
Location: Adelaide, Australia

Re: OctaneRender for DAZ Studio 2.24.2 [TEST]

Postby rajib » Mon Nov 23, 2015 7:57 am

rajib Mon Nov 23, 2015 7:57 am
Thanks Paul =) !

Installation ran without issue. Loaded a scene I was working on with the previous version and was able to render it without any problem. Will do further testing.

Best regards,
Rajib
Windows 10 Pro | Intel i9-9980XE | 128GB RAM | 4xRTX 2080 TI | Houdini 18 | Daz Studio Pro 4.12 | Octane 2019.1.5 SA | Plugins : DAZ 2019.1.5.49 : Houdini 2019.1.5| NVIDIA 441.66 SD
Gallery : https://render.otoy.com/forum/viewtopic.php?f=5&t=70965
User avatar
rajib
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 312
Joined: Sun Sep 28, 2014 4:57 am

Re: OctaneRender for DAZ Studio 2.24.2 [TEST]

Postby Hubby72 » Mon Nov 23, 2015 10:07 am

Hubby72 Mon Nov 23, 2015 10:07 am
I really want to say i am happily surprised to at least a new version and ongoing dev communication .
You are really very welcome.

due to limited time i will skip this version but i am really happy reading here about new versions and bugfixing.
Win 10 x64 | Zotac Geforce GTX780 6GB, Gigabyte GeForce GTX 960 | Intel Core i7 3770 | 32GB Corsair DDR3-1600 | PNY 480 GB SSD |
My Blog : http://www.subwaytotatooine.de/
My DA : http://hubby72.deviantart.com/
Hubby72
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 94
Joined: Wed Jul 16, 2014 9:19 am

Re: OctaneRender for DAZ Studio 2.24.2 [TEST]

Postby rajib » Mon Nov 23, 2015 11:13 am

rajib Mon Nov 23, 2015 11:13 am
Hi Paul,

Giving the links to 2 issues I posted in another thread.

Render setting export / import issue.
viewtopic.php?f=44&t=51398&p=255893#p255886

Opacity issue.
viewtopic.php?f=44&t=51398&p=255886#p255893

Best regards,
Rajib
Windows 10 Pro | Intel i9-9980XE | 128GB RAM | 4xRTX 2080 TI | Houdini 18 | Daz Studio Pro 4.12 | Octane 2019.1.5 SA | Plugins : DAZ 2019.1.5.49 : Houdini 2019.1.5| NVIDIA 441.66 SD
Gallery : https://render.otoy.com/forum/viewtopic.php?f=5&t=70965
User avatar
rajib
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 312
Joined: Sun Sep 28, 2014 4:57 am

Re: OctaneRender for DAZ Studio 2.24.2 [TEST]

Postby RGUS » Mon Nov 23, 2015 5:53 pm

RGUS Mon Nov 23, 2015 5:53 pm
WOW... look at all those sliders and tabs... I likes it so far... just have to understand what they all do.
Thanks Paul.
WEB: http://rgus.deviantart.com/
GPU: 1x Nvidia GTX TITAN 6GB - 436.02
RAM: 32GB
CPU: INTEL Core i7-3770K CPU @ 3.50GHz
SOFTWARE: Windows 10 Enterprise
DAZ Studio Pro Edition 4.11.0.383 (64 bit), DAZ Studio Plugin: 4.2.1.44 - Feb 15.2019
User avatar
RGUS
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 276
Joined: Sun Mar 17, 2013 1:32 am
Location: New Zealand

Re: OctaneRender for DAZ Studio 2.24.2 [TEST]

Postby Sorel » Mon Nov 23, 2015 11:48 pm

Sorel Mon Nov 23, 2015 11:48 pm
Ok my first issue I have found. I am unable to select a camera for animation rendering.
User avatar
Sorel
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 171
Joined: Tue Feb 25, 2014 5:22 pm

Re: OctaneRender for DAZ Studio 2.24.2 [TEST]

Postby face_off » Tue Nov 24, 2015 2:13 am

face_off Tue Nov 24, 2015 2:13 am
Ok my first issue I have found. I am unable to select a camera for animation rendering.
This is happening for me too. Was it a problem on the 2.2 version of the plugin?

Paul
Win7/Win10/Mavericks/Mint 17 - GTX550Ti/GT640M
Octane Plugin Support : Poser, ArchiCAD, Revit, Inventor, AutoCAD, Rhino, Modo, Nuke, DAZ Studio
Pls read before submitting a support question
User avatar
face_off
Octane Plugin Developer
Octane Plugin Developer
 
Posts: 13768
Joined: Fri May 25, 2012 10:52 am
Location: Adelaide, Australia
PreviousNext

Return to DAZ Studio


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests

Tue Feb 25, 2020 6:55 am [ UTC ]