Car Wheel motion blur issue

Forums: Car Wheel motion blur issue
Maxon Cinema 4D (Export script developed by abstrax, Integrated Plugin developed by aoktar)

Moderator: aoktar

Car Wheel motion blur issue

Postby niestudio » Mon May 08, 2017 8:35 am

niestudio Mon May 08, 2017 8:35 am
I'm having a problem with motion blur on a car tire moving about 45mph.
I have tested many different settings in Camera tag, Octane tags, time sampling frames etc.

When in have very simple geometry, the car tire spins and blurs smoothly.
When I turn off motion blur the complex geometry spins smoothly.
When I have complex geometry with motion blur the tire appears to bounce randomly.

I've been at this for 2 days with no real luck, so hopefully someone here can help me solve this.
3.05.3 and also tried 3.06

The car was rigged with the Drive! plugin, but the animation has been baked, so hopefully you won't need it to play the sample.


gif sample
https://gfycat.com/DarlingPerkyAnteater

Thank you!
Attachments
Motion_Blur_wheel_Trouble.c4d.zip
(5.05 MiB) Downloaded 54 times
OSX 10.12.4 | Intel 12 core @ 3.33 ghz | 128 gb ram | NVIDIA GeForce GTX 1080TI | Ubuntu Linux slave with 3x 1080ti
niestudio
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 260
Joined: Fri Aug 21, 2015 10:03 pm

Re: Car Wheel motion blur issue

Postby fuchsundvogel » Mon May 08, 2017 10:43 am

fuchsundvogel Mon May 08, 2017 10:43 am
select complex geometry, goto Menu->Mesh->Axis Center->"Center Axis to" should solve your problem
fuchsundvogel
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 102
Joined: Tue Jan 06, 2015 3:21 pm

Re: Car Wheel motion blur issue

Postby niestudio » Mon May 08, 2017 2:56 pm

niestudio Mon May 08, 2017 2:56 pm
Thanks for the tip fuchsundvogel, but I've tested that setting many times.
As you can see in the "complex geometry w/o motion blur" clip there is no bounce.
This is the same geometry, so the axis is set correctly.
OSX 10.12.4 | Intel 12 core @ 3.33 ghz | 128 gb ram | NVIDIA GeForce GTX 1080TI | Ubuntu Linux slave with 3x 1080ti
niestudio
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 260
Joined: Fri Aug 21, 2015 10:03 pm

Re: Car Wheel motion blur issue

Postby aoktar » Mon May 08, 2017 9:08 pm

aoktar Mon May 08, 2017 9:08 pm
niestudio wrote:Thanks for the tip fuchsundvogel, but I've tested that setting many times.
As you can see in the "complex geometry w/o motion blur" clip there is no bounce.
This is the same geometry, so the axis is set correctly.

What fuchsundvogel say that's right. Move pivots to center of tire meshes. It will be fixed.
Attachments
a1.jpg
Octane For Cinema 4D developer / 3d generalist

3930k / 16gb / 780ti + 1070/1080 / psu 1600w / numerous hw
User avatar
aoktar
Octane Plugin Developer
Octane Plugin Developer
 
Posts: 12607
Joined: Tue Mar 23, 2010 8:28 pm
Location: Türkiye

Re: Car Wheel motion blur issue

Postby niestudio » Tue May 09, 2017 5:11 am

niestudio Tue May 09, 2017 5:11 am
Hi Aoktar,
You and fuchsundvogel are indeed correct. I reset axis center on all geometry and it works fine.

I guess I incorrectly assumed that as long as the parent nulls had axis centered it would be alright.
Can you tell me why it was spinning properly without motion blur enabled, but when it was enabled, the weird behavior starts?

Thanks again fuchsundvogel!
OSX 10.12.4 | Intel 12 core @ 3.33 ghz | 128 gb ram | NVIDIA GeForce GTX 1080TI | Ubuntu Linux slave with 3x 1080ti
niestudio
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 260
Joined: Fri Aug 21, 2015 10:03 pm

Re: Car Wheel motion blur issue

Postby aoktar » Tue May 09, 2017 5:31 am

aoktar Tue May 09, 2017 5:31 am
niestudio wrote:Can you tell me why it was spinning properly without motion blur enabled, but when it was enabled, the weird behavior starts?


It's a technical problem on alghoritms of plugin while solving the motion matrices. I'll try to fix somehow.
Octane For Cinema 4D developer / 3d generalist

3930k / 16gb / 780ti + 1070/1080 / psu 1600w / numerous hw
User avatar
aoktar
Octane Plugin Developer
Octane Plugin Developer
 
Posts: 12607
Joined: Tue Mar 23, 2010 8:28 pm
Location: Türkiye

Re: Car Wheel motion blur issue

Postby niestudio » Tue May 09, 2017 4:00 pm

niestudio Tue May 09, 2017 4:00 pm
Thanks Aoktar!
OSX 10.12.4 | Intel 12 core @ 3.33 ghz | 128 gb ram | NVIDIA GeForce GTX 1080TI | Ubuntu Linux slave with 3x 1080ti
niestudio
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 260
Joined: Fri Aug 21, 2015 10:03 pm

Return to Maxon Cinema 4D


Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 12 guests

Mon Nov 18, 2019 4:38 pm [ UTC ]