"keep continuity" for DISPLACEMENT?

Forums: "keep continuity" for DISPLACEMENT?
VIP Information, news and announcements regarding new Octane Render commercial products and releases.

Re: "keep continuity" for DISPLACEMENT?

Postby Jolbertoquini » Fri Jun 16, 2017 10:03 am

Jolbertoquini Fri Jun 16, 2017 10:03 am
Hi beppe,

Not really just overlap UVs is never work also based on the scale of geometry! please check my post here:

https://render.otoy.com/forum/viewtopic.php?f=110&t=61819&p=316181#p316181

Maybe both? I have a lot characters like dinosaurs with no overlap UVs and I get the same bad result.

Best,
JO
Octane Render for Maya.
https://vimeo.com/jocg/videos
https://www.linkedin.com/in/jocgtd
http://www.hmxmedia.com/
--------------------
Join MAYA OCTANE USERS Skype discussion here :
https://join.skype.com/LXEQaqqfN15w
User avatar
Jolbertoquini
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 961
Joined: Sun Aug 31, 2014 7:08 am
Location: London

Re: "keep continuity" for DISPLACEMENT?

Postby Jolbertoquini » Fri Jun 16, 2017 10:06 am

Jolbertoquini Fri Jun 16, 2017 10:06 am
cirasa wrote:
disp_3.jpg


are you trying to solve the problem?


I had better results at Redshift/Fstorm/Iray and so far only Octane gave me this issues please Guys let's give a priority to fix this issues would be great to use on the best way this feature.

Best,
JO
Octane Render for Maya.
https://vimeo.com/jocg/videos
https://www.linkedin.com/in/jocgtd
http://www.hmxmedia.com/
--------------------
Join MAYA OCTANE USERS Skype discussion here :
https://join.skype.com/LXEQaqqfN15w
User avatar
Jolbertoquini
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 961
Joined: Sun Aug 31, 2014 7:08 am
Location: London

Re: "keep continuity" for DISPLACEMENT?

Postby rifat » Wed Jun 28, 2017 9:49 pm

rifat Wed Jun 28, 2017 9:49 pm
+1
rifat
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 35
Joined: Sat Nov 28, 2015 9:06 am
Location: Melbourne

Re: "keep continuity" for DISPLACEMENT?

Postby Nuji » Thu Jun 29, 2017 12:22 pm

Nuji Thu Jun 29, 2017 12:22 pm
+2
Nuji
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 5
Joined: Wed Jan 11, 2017 3:55 pm

Re: "keep continuity" for DISPLACEMENT?

Postby Jolbertoquini » Tue Jul 18, 2017 1:50 pm

Jolbertoquini Tue Jul 18, 2017 1:50 pm
Also, i was looking at other render engines we can mix displacement texture here a video to show the idea.
https://www.youtube.com/watch?v=ozwPCU8v9Ro would save us time to each time mix on photoshop save each time when we need find the right amount.

Cheers,
JO
Octane Render for Maya.
https://vimeo.com/jocg/videos
https://www.linkedin.com/in/jocgtd
http://www.hmxmedia.com/
--------------------
Join MAYA OCTANE USERS Skype discussion here :
https://join.skype.com/LXEQaqqfN15w
User avatar
Jolbertoquini
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 961
Joined: Sun Aug 31, 2014 7:08 am
Location: London

Re: "keep continuity" for DISPLACEMENT?

Postby itsallgoode9 » Tue Jul 18, 2017 1:57 pm

itsallgoode9 Tue Jul 18, 2017 1:57 pm
Jolbertoquini wrote:Also, i was looking at other render engines we can mix displacement texture here a video to show the idea.
https://www.youtube.com/watch?v=ozwPCU8v9Ro would save us time to each time mix on photoshop save each time when we need find the right amount.

Cheers,
JO


Man, I wish this would be implemented. Every time I've ever asked for this I get the response from somebody of "you should be creating your displacements in substance painter" or something similar. :roll: :roll: :roll: :roll:

This would be such a useful, time saving, feature it be able to do it directly in Octane.
Intel i7-3930K, 64gb RAM, Asus X79 Deluxe mobo, 2x EVGA 780 6gb (for rendering), 1x PNY quaddro k4000 (for display)
Windows 8.1 x64, Maya 2014, Octane Render v2
itsallgoode9
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 735
Joined: Thu Apr 03, 2014 9:04 am
Location: New York City

Re: "keep continuity" for DISPLACEMENT?

Postby J.C » Thu Sep 20, 2018 11:04 am

J.C Thu Sep 20, 2018 11:04 am
Actually the displacement breaks the mesh where the seams are. Painted textures or correct UV does not help at all.
broken displacement.jpg


edit... this is with Filtering turned ON. With turned off there is still visible seam.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
CPU – i7 8700k 4.8Ghz + 64GB RAM, GPUs: 2xRTX 2080, 2xGTX 980 Ti.
System – Windows 10, OS X 10.12.6. Octane 4-2019, Blender Plugin 17.x-20.x
My Behance portfolio, Blender plugin FB support group
J.C
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 1075
Joined: Thu May 13, 2010 6:35 pm
Location: Wrocław

Re: "keep continuity" for DISPLACEMENT?

Postby frankmci » Fri Sep 21, 2018 5:40 pm

frankmci Fri Sep 21, 2018 5:40 pm
J.C wrote:Actually the displacement breaks the mesh where the seams are. Painted textures or correct UV does not help at all.
broken displacement.jpg


edit... this is with Filtering turned ON. With turned off there is still visible seam.


FYI, properly cloned-over seams seem to be working fine in the V4 RC releases. (V4 RC 4 also seems a lot more stable in general, but use RC releases at your own risk.)

In this example, there's a UV seam running vertically between the two black boxes on this geometry. The texture was first baked in the Diffuse channel, the seams cloned over, then applied to the Displacement channel. In my experience, you want to stick to traditionally square aspect ratio, powers of 2 texture sizes and avoid any kind of filtering that will introduce uncontrolled variation to your source image data. It doesn't take much to throw off an otherwise perfect seam.

- Frank
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Technical Director - C4D, Maya, AE, - Washington DC
frankmci
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 327
Joined: Fri May 26, 2017 2:00 pm
Previous

Return to Commercial Product News & Releases (Download here)


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

Tue Nov 12, 2019 11:38 am [ UTC ]