Bug about PhoenixFD particle?

Forums: Bug about PhoenixFD particle?
Sub forum for bug reports

Moderator: ChrisHekman

Bug about PhoenixFD particle?

Postby HRHBG » Tue Feb 18, 2020 11:55 pm

HRHBG Tue Feb 18, 2020 11:55 pm
I import foam Particle made by PhoenixFD and I use octane rendering it.
The color of foam is changing every frame. Is it a bug?
HRHBG
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 23
Joined: Tue Jan 07, 2020 12:01 pm

Re: Bug about PhoenixFD particle?

Postby ChrisHekman » Wed Feb 19, 2020 9:38 am

ChrisHekman Wed Feb 19, 2020 9:38 am
Could you share your foam particle with me? You can email it to [email protected]
ChrisHekman
OctaneRender Team
OctaneRender Team
 
Posts: 543
Joined: Wed Jan 18, 2017 3:09 pm

Re: Bug about PhoenixFD particle?

Postby HRHBG » Wed Feb 19, 2020 8:27 pm

HRHBG Wed Feb 19, 2020 8:27 pm
ChrisHekman wrote:Could you share your foam particle with me? You can email it to [email protected]

I can not email it because the size of the particle is large with 4GB. I can only upload some pictures.
Image
Image
There should be a certain probability that the foam that was originally white will turn yellow.
HRHBG
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 23
Joined: Tue Jan 07, 2020 12:01 pm

Re: Bug about PhoenixFD particle?

Postby ChrisHekman » Thu Feb 20, 2020 1:29 pm

ChrisHekman Thu Feb 20, 2020 1:29 pm
Im sorry, but im not sure what I am looking at here. I assume these are both octane renders of two different frames of the foam?
But im failing to see any yellow, or meaninfull difference between the two pictures?|

Do you mean this part turning more white? That looks like it just became more "foamy" and there is more refraction going on between individual droplets of water?
WhiteFoam.png
WhiteFoam.png (133.13 KiB) Viewed 480 times
ChrisHekman
OctaneRender Team
OctaneRender Team
 
Posts: 543
Joined: Wed Jan 18, 2017 3:09 pm

Re: Bug about PhoenixFD particle?

Postby HRHBG » Thu Feb 20, 2020 1:34 pm

HRHBG Thu Feb 20, 2020 1:34 pm
ChrisHekman wrote:Im sorry, but im not sure what I am looking at here. I assume these are both octane renders of two different frames of the foam?
But im failing to see any yellow, or meaninfull difference between the two pictures?|

Do you mean this part turning more white? That looks like it just became more "foamy" and there is more refraction going on between individual droplets of water?
WhiteFoam.png


White is what I want, but sometimes it turns yellow.
HRHBG
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 23
Joined: Tue Jan 07, 2020 12:01 pm

Re: Bug about PhoenixFD particle?

Postby ChrisHekman » Thu Feb 20, 2020 3:46 pm

ChrisHekman Thu Feb 20, 2020 3:46 pm
HRHBG wrote:
ChrisHekman wrote:Im sorry, but im not sure what I am looking at here. I assume these are both octane renders of two different frames of the foam?
But im failing to see any yellow, or meaninfull difference between the two pictures?|

Do you mean this part turning more white? That looks like it just became more "foamy" and there is more refraction going on between individual droplets of water?
WhiteFoam.png


White is what I want, but sometimes it turns yellow.


That makes sense. But I just do not have enough information here to figure out what is happening here.
Maybe show me a picture of the yellow render? Maybe show me your material? Would it be possible for you to create a smaller example of the issue and send it to me?
ChrisHekman
OctaneRender Team
OctaneRender Team
 
Posts: 543
Joined: Wed Jan 18, 2017 3:09 pm

Re: Bug about PhoenixFD particle?

Postby HRHBG » Thu Feb 20, 2020 9:58 pm

HRHBG Thu Feb 20, 2020 9:58 pm
ChrisHekman wrote:
HRHBG wrote:
ChrisHekman wrote:Im sorry, but im not sure what I am looking at here. I assume these are both octane renders of two different frames of the foam?
But im failing to see any yellow, or meaninfull difference between the two pictures?|

Do you mean this part turning more white? That looks like it just became more "foamy" and there is more refraction going on between individual droplets of water?
WhiteFoam.png


White is what I want, but sometimes it turns yellow.


That makes sense. But I just do not have enough information here to figure out what is happening here.
Maybe show me a picture of the yellow render? Maybe show me your material? Would it be possible for you to create a smaller example of the issue and send it to me?


This error occurs when using batch rendering. Everything is normal during preview. Only the color of the foam will continuously change during batch rendering.
Image
Image
When rendering is wrong, the foam behind the cart turns blue.
I will try to send a smaller project to your mailbox and I guess the reason is that RTX acceleration is turned on.
HRHBG
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 23
Joined: Tue Jan 07, 2020 12:01 pm

Return to Bug Reports


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests

Wed May 27, 2020 2:29 am [ UTC ]