latest version hangs on 'Waiting for image'

Forums: latest version hangs on 'Waiting for image'
Sub forum for bug reports
Forum rules
Before posting a bug report, please check the following:
1. That the issue has not already been disclosed
2. That the issue is specific to this plugin, and not Octane in general (Try reproducing it in Standalone)
Bugs related to the Octane Engine itself should be posted into the Standalone Support sub-forum.


All bug reports should include the information below, along with a detailed description of the issue and steps to reproduce it.
A. Operating System, including version (i.e. Win 7, OSX 10.11.2, Ubuntu 14.04, etc.)
B. Graphics Card(s) model (i.e. GTX 580 - 3GB, TITAN, etc.)
C. RAM Capacity (i.e. 6 GB)
D. Nvidia driver version (i.e. 7.50, 7.5.22)
E. OctaneRender Standalone version, if installed (i.e. 2.24.2, 2.23, etc.)
F. OctaneRender plugin version (i.e. v2.25 - 2.21)
G. Host application version, including build number if available (i.e. 3ds Max 2016 Build 18.0)

latest version hangs on 'Waiting for image'

Postby Whispermode » Wed Mar 03, 2021 7:34 pm

Whispermode Wed Mar 03, 2021 7:34 pm
The latest and previous versions hang on waiting for image (for me).

I've had this before and just needed to update my Nvidia driver, but it hasn't worked this time.

Any ideas what the problem might be?

Thanks.
Whispermode
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 114
Joined: Thu Aug 11, 2016 11:27 pm

Re: latest version hangs on 'Waiting for image'

Postby protovu » Wed Mar 03, 2021 7:39 pm

protovu Wed Mar 03, 2021 7:39 pm
my usual drill for this sort of thing:
restart computer after install

if that fails:
uninstall and reinstall relevant software and then restart
protovu
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 426
Joined: Thu Sep 11, 2014 7:30 pm

Re: latest version hangs on 'Waiting for image'

Postby IRONIC3D » Fri Mar 05, 2021 3:26 am

IRONIC3D Fri Mar 05, 2021 3:26 am
I hve the same exact issue, happened with 23.0 and 23.1

I've tried restarting, deleting, removing preference..etc and still the same issue. Rendering with F12 works BTW, it is just the view that keeps on hanging.

Looking at the octane studio server logs I keep getting the following:

Code: Select all
Error while fetching ORC subscription status: ORC subscription status can just be fetched when activated
Tried to access pin via an invalid ID P_UNKNOWN (0)
Tried to access null node pin
Can't read bool from static pin 'unknown' (P_UNKNOWN, type PT_UNKNOWN) of node '' (NT_UNKNOWN, 00007FF85B89EB90)
Tried to access pin via an invalid ID P_AI_LIGHT_STRENGTH (385)
Tried to access null node pin
Can't read float from static pin 'unknown' (P_UNKNOWN, type PT_UNKNOWN) of node '' (NT_UNKNOWN, 00007FF85B89EB90)
Tried to access pin via an invalid ID P_AI_LIGHT_STRENGTH (385)
Tried to access null node pin
Can't write float to static pin 'unknown' (P_UNKNOWN, type PT_UNKNOWN) of node '' (NT_UNKNOWN, 00007FF85B89EB90)


Server is activated and shaw the status, but anything else doesn't work. What is worse is that it is working at random. Meaning it worked once in 23.1 and then it stopped and I started having this error. Then in 23.0 it didn't work for several retries and then it worked once and that was it.

I did some research on the above error code and found a post in Otoy forums that suggested that this is because of the passes for preview being set for denoise beauty and I should set it to combined because the denoise is not present. Well mine is set to combined by default, and any other type causes the same issue.

Any help is appreciated.

Thank you
IRONIC3D
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 3
Joined: Tue Sep 08, 2020 6:20 am

Re: latest version hangs on 'Waiting for image'

Postby IRONIC3D » Mon Mar 08, 2021 2:55 am

IRONIC3D Mon Mar 08, 2021 2:55 am
Anyone?

I've raised a support ticket on this and didn't get an answer, and this thread doesn't seem to attract any solution.

Can someone from Otoy please provide support?

Thank you
IRONIC3D
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 3
Joined: Tue Sep 08, 2020 6:20 am

Re: latest version hangs on 'Waiting for image'

Postby Whispermode » Mon Mar 08, 2021 10:25 am

Whispermode Mon Mar 08, 2021 10:25 am
+1
Whispermode
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 114
Joined: Thu Aug 11, 2016 11:27 pm

Re: latest version hangs on 'Waiting for image'

Postby IRONIC3D » Mon Mar 08, 2021 10:34 am

IRONIC3D Mon Mar 08, 2021 10:34 am
Ok I found what the problem is.

Check nvidia settings, try to find Blender in the application specific, if it's not there add it manually. You'll realise that Blender viewport is using the integrated graphics for some reason. Now this might not be blender's fault. I believe this is E-Cycles, I was testing it and the profile for BlenderOctane is showing E-Cycles. I noticed this problem occurs because only installed programs have the proper configuration (happens when debugging games), if they are not installed then they default to the integrated graphics.

Anyway, when you add the new profile, make sure to force Nvidia's card. Save and open BlenderOctane again, the viewport should fly with octane.

Hope this helps.
IRONIC3D
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 3
Joined: Tue Sep 08, 2020 6:20 am

Re: latest version hangs on 'Waiting for image'

Postby J.C » Mon Mar 08, 2021 1:26 pm

J.C Mon Mar 08, 2021 1:26 pm
IRONIC3D wrote:Ok I found what the problem is.

Check nvidia settings, try to find Blender in the application specific, if it's not there add it manually. You'll realise that Blender viewport is using the integrated graphics for some reason. ......


I'm using integrated GPU for Blender 3d viewport and never had issues with Blender or Octane.
CPU – i7 8700k 4.8Ghz + 64GB RAM, GPUs: 4xRTX 2080, 2xGTX 980 Ti.
System – Windows 10, Octane 4-2020, Blender Plugin 17.x-21.x
My Behance portfolio, Blender plugin FB support group
J.C
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 1422
Joined: Thu May 13, 2010 6:35 pm
Location: Wrocław

Re: latest version hangs on 'Waiting for image'

Postby Whispermode » Mon Mar 08, 2021 4:51 pm

Whispermode Mon Mar 08, 2021 4:51 pm
...and I don't have integrated graphics - only my GPUs, and they are selected.

Are OTOY on vacation?
Whispermode
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 114
Joined: Thu Aug 11, 2016 11:27 pm

(SOLVED) Re: latest version hangs on 'Waiting for image'

Postby Whispermode » Tue Mar 09, 2021 5:41 pm

Whispermode Tue Mar 09, 2021 5:41 pm
Fixed - none of my GPUs were selected in Octane Device Preferences.
Whispermode
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 114
Joined: Thu Aug 11, 2016 11:27 pm

Return to Bug Reports


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

Thu May 13, 2021 7:26 am [ UTC ]