render region in animation

Forums: render region in animation
Area for student license holders to post questions and discuss octane.

render region in animation

Postby gvanderv » Wed Dec 19, 2018 2:19 pm

gvanderv Wed Dec 19, 2018 2:19 pm
Hi,

Is there a way to render only a portion of the render during animation with the frame 1 backgroud ? I guess the backplate option is for that but I cant figure it out. event if I check the alpha and put a backround image (frame 1) the render in the batch rendering only has the rendered region.

Thanks for the help,

regards
gvanderv
 
Posts: 3
Joined: Thu Feb 04, 2016 3:36 pm

Re: render region in animation

Postby bepeg4d » Mon Dec 24, 2018 12:07 pm

bepeg4d Mon Dec 24, 2018 12:07 pm
Hi,
the Frame Render Region always render black outside the selected region, and you need to mask it in a composition app, over the desired background.
About Backplate, please, have a look at at this other discussion:
viewtopic.php?f=87&t=63808
Or at the updated new feature offered by OSL projection nodes:
viewtopic.php?f=21&t=65575
ciao Beppe
User avatar
bepeg4d
Octane Guru
Octane Guru
 
Posts: 6762
Joined: Wed Jun 02, 2010 6:02 am
Location: Italy

Return to General Discussion


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

Wed Dec 11, 2019 7:05 pm [ UTC ]