OctaneRender 4 for AutoCAD [TEST and STABLE]

Forums: OctaneRender 4 for AutoCAD [TEST and STABLE]
Autodesk AutoCAD (Integrated Plugin developed by OTOY, maintained by Paul Kinnane)

Moderator: face_off

OctaneRender 4 for AutoCAD [TEST and STABLE]

Postby face_off » Wed Nov 21, 2018 2:36 am

face_off Wed Nov 21, 2018 2:36 am
This is the recommended thread for downloading, and posting any questions, suggestions or support queries for OctaneRender for AutoCAD TEST and STABLE releases.

AutoCAD Version
The plugin requires AutoCAD 2019 Windows 64bit.

License upgrade
Unless you have a subscription license, you will have to upgrade your version 3 licenses to version 4. This upgrade is free and can be done via these 4 steps:

To use this version, you need a GPU of compute model 3.0 or higher. Support for Fermi GPUs (like GTX 4xx and 5xx) has been dropped. Also make sure you use a driver of version 387 or higher and if you are working on Mac OS that have a CUDA driver installed that supports at least CUDA 9.1.

Network Rendering
For Network Rendering, you must use the Octane slave release from the Octane Standalone installer which matches the exact Octane version of the plugin you are using. This version matches OctaneRender Standalone 4.00.

Support Issues
If you have a support issue, pls provide the following information:
- Operating System (ie. Win XP, Vista, 7, 8)
- 32 or 64 bit
- Amount of RAM
- Graphics Card(s) - model (ie. GTX 580, 3GB)
- Nvidia driver version
- AutoCAD version and build number
- OctaneRender for AutoCAD version (ie. 1.20.1.10)

For more information...
- Specific Octane 2.0 features in this plugin http://render.otoy.com/manuals/AutoCAD/?page_id=661
- Read the on-line manual
- Read the FAQ
- Post your question on this forum thread
- To learn more about the new features and improvements of OctaneRender 4, please check out our blog post.

Download Links

Current STABLE build (Octane 4.05)


Previous STABLE build (Octane 4.02.1)


Release Notes

4.05.0.27 (24-Jul-2019)
- Compiled with Octane 4.05

4.04.0.27 (14-May-2019)
- Compiled with Octane 4.04
- Added support for AutoCAD 2020 and removed support for AutoCAD 2017

4.02.1.26 (13-Feb-2019)
- Compiled with Octane 4.02.1

4.01.1.26 (24-Dec-2018)
- Compiled with Octane 4.01.1
* Please note that the release number showing in the plugin Activation page is incorrectly showing as 4.00.0.26

4.00.0.26 (22-Nov-2018)
- Compiled with Octane 4.00
- Changed Devices tab to use the Octane API panel
- Added Denoiser options in the Imager settings
- Added Denoised Beauty pass to the Select Render Pass combobox on the Viewport toolbar
- Added Kernel AI Light options
- Added RenderPasses Denoiser passes

Paul
Last edited by face_off on Wed Jul 24, 2019 8:20 am, edited 6 times in total.
Win7/Win10/Mavericks/Mint 17 - GTX550Ti/GT640M
Octane Plugin Support : Poser, ArchiCAD, Revit, Inventor, AutoCAD, Rhino, Modo, Nuke, DAZ Studio
Pls read before submitting a support question
User avatar
face_off
Octane Plugin Developer
Octane Plugin Developer
 
Posts: 13617
Joined: Fri May 25, 2012 10:52 am
Location: Adelaide, Australia

Re: OctaneRender 4 for AutoCAD [TEST and STABLE]

Postby face_off » Sun Dec 23, 2018 9:43 pm

face_off Sun Dec 23, 2018 9:43 pm
I have updated the STABLE installers at the top of this thread with:

4.01.1.26
- Compiled with Octane 4.01.1
* Please note that the release number showing in the plugin Activation page is incorrectly showing as 4.00.0.26

Thanks

Paul
Win7/Win10/Mavericks/Mint 17 - GTX550Ti/GT640M
Octane Plugin Support : Poser, ArchiCAD, Revit, Inventor, AutoCAD, Rhino, Modo, Nuke, DAZ Studio
Pls read before submitting a support question
User avatar
face_off
Octane Plugin Developer
Octane Plugin Developer
 
Posts: 13617
Joined: Fri May 25, 2012 10:52 am
Location: Adelaide, Australia

Re: OctaneRender 4 for AutoCAD [TEST and STABLE]

Postby face_off » Wed Feb 13, 2019 11:28 am

face_off Wed Feb 13, 2019 11:28 am
I have updated the STABLE installers at the top of this thread with:

4.02.1.26
- Compiled with Octane 4.02.1

Thanks

Paul
Win7/Win10/Mavericks/Mint 17 - GTX550Ti/GT640M
Octane Plugin Support : Poser, ArchiCAD, Revit, Inventor, AutoCAD, Rhino, Modo, Nuke, DAZ Studio
Pls read before submitting a support question
User avatar
face_off
Octane Plugin Developer
Octane Plugin Developer
 
Posts: 13617
Joined: Fri May 25, 2012 10:52 am
Location: Adelaide, Australia

Re: OctaneRender 4 for AutoCAD [TEST and STABLE]

Postby face_off » Thu Mar 21, 2019 1:08 am

face_off Thu Mar 21, 2019 1:08 am
I have posted the Octane 2018.1 build at viewtopic.php?f=72&t=71090. If there are future Octane 4 builds, they will still be posted in this thread.

Thanks

Paul
Win7/Win10/Mavericks/Mint 17 - GTX550Ti/GT640M
Octane Plugin Support : Poser, ArchiCAD, Revit, Inventor, AutoCAD, Rhino, Modo, Nuke, DAZ Studio
Pls read before submitting a support question
User avatar
face_off
Octane Plugin Developer
Octane Plugin Developer
 
Posts: 13617
Joined: Fri May 25, 2012 10:52 am
Location: Adelaide, Australia

Re: OctaneRender 4 for AutoCAD [TEST and STABLE]

Postby face_off » Mon May 13, 2019 11:03 pm

face_off Mon May 13, 2019 11:03 pm
I have updated the STABLE installers at the top of this thread with:

4.04.0.27
- Compiled with Octane 4.04
- Added support for AutoCAD 2020 and removed support for AutoCAD 2017

Thanks

Paul
Win7/Win10/Mavericks/Mint 17 - GTX550Ti/GT640M
Octane Plugin Support : Poser, ArchiCAD, Revit, Inventor, AutoCAD, Rhino, Modo, Nuke, DAZ Studio
Pls read before submitting a support question
User avatar
face_off
Octane Plugin Developer
Octane Plugin Developer
 
Posts: 13617
Joined: Fri May 25, 2012 10:52 am
Location: Adelaide, Australia

Re: OctaneRender 4 for AutoCAD [TEST and STABLE]

Postby guillerodriguezv » Mon Jul 15, 2019 5:40 pm

guillerodriguezv Mon Jul 15, 2019 5:40 pm
Hi Paul, I just tried "OctaneRender for AutoCAD2019 4.04.0.27" with Autocad 2019 and the render hit button is hidden in the Octane windows pallete, and you can not scroll down to see other options too. Please check it.

Octane Window.jpg
Octane Config Windows


Thanks

Guillermo R.
Laptop- Win 10 64- 32 Gig GTX 880m 8 Gig - Desktop Win 10 64- 16 Gig GTX 980 ti 8 Gig
User avatar
guillerodriguezv
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 79
Joined: Sun Nov 04, 2012 4:32 pm
Location: Nicaragua

Re: OctaneRender 4 for AutoCAD [TEST and STABLE]

Postby face_off » Tue Jul 16, 2019 6:52 am

face_off Tue Jul 16, 2019 6:52 am
Hi Guillermo

What was the last version which worked correctly for you pls?

Is it possible that your display setting are not at 100%? To check this, rightclick the Windows desktop and Display Settings->Scale and Layout.

Thanks

Paul
Win7/Win10/Mavericks/Mint 17 - GTX550Ti/GT640M
Octane Plugin Support : Poser, ArchiCAD, Revit, Inventor, AutoCAD, Rhino, Modo, Nuke, DAZ Studio
Pls read before submitting a support question
User avatar
face_off
Octane Plugin Developer
Octane Plugin Developer
 
Posts: 13617
Joined: Fri May 25, 2012 10:52 am
Location: Adelaide, Australia

Re: OctaneRender 4 for AutoCAD [TEST and STABLE]

Postby guillerodriguezv » Tue Jul 16, 2019 2:34 pm

guillerodriguezv Tue Jul 16, 2019 2:34 pm
Hi Paul, windows display settings are OK (100%), I attached some pics for better understanding:

4.02.1.26.jpg
v 4.02.1.26 Full Pallete No Problem

You can see all options (Open Viewport, Resolution Lock, Settings Help)


4.04.0.27.jpg
v 4.04.0.27 No Buttons

You can not see all options pointed before (Open Viewport, Resolution Lock, Settings Help)

Thanks again Paul

Guillermo R.
Laptop- Win 10 64- 32 Gig GTX 880m 8 Gig - Desktop Win 10 64- 16 Gig GTX 980 ti 8 Gig
User avatar
guillerodriguezv
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 79
Joined: Sun Nov 04, 2012 4:32 pm
Location: Nicaragua

Re: OctaneRender 4 for AutoCAD [TEST and STABLE]

Postby face_off » Thu Jul 18, 2019 12:46 am

face_off Thu Jul 18, 2019 12:46 am
Win7/Win10/Mavericks/Mint 17 - GTX550Ti/GT640M
Octane Plugin Support : Poser, ArchiCAD, Revit, Inventor, AutoCAD, Rhino, Modo, Nuke, DAZ Studio
Pls read before submitting a support question
User avatar
face_off
Octane Plugin Developer
Octane Plugin Developer
 
Posts: 13617
Joined: Fri May 25, 2012 10:52 am
Location: Adelaide, Australia

Re: OctaneRender 4 for AutoCAD [TEST and STABLE]

Postby guillerodriguezv » Mon Jul 22, 2019 1:59 am

guillerodriguezv Mon Jul 22, 2019 1:59 am
Thank you Paul, now it is working good, but you got the same issue in Autocad 2020 Plugin.

Regards

Guillermo R.

Laptop- Win 10 64- 32 Gig GTX 880m 8 Gig - Desktop Win 10 64- 16 Gig GTX 980 ti 8 Gig
User avatar
guillerodriguezv
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 79
Joined: Sun Nov 04, 2012 4:32 pm
Location: Nicaragua
Next

Return to Autodesk AutoCAD


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

Wed Dec 11, 2019 2:38 am [ UTC ]