OctaneRender 4 / All Access - Update FAQ

Forums: OctaneRender 4 / All Access - Update FAQ
Read about News and Updates regarding Octane Render in this forum.
Forum rules
For new users: this forum is moderated. Your first post will appear only after it has been reviewed by a moderator, so it will not show up immediately.
This is necessary to avoid this forum being flooded by spam.

Re: OctaneRender 4 / All Access - Update FAQ

Postby NoireHawk1 » Tue Jun 08, 2021 11:46 am

NoireHawk1 Tue Jun 08, 2021 11:46 am
bepeg4d wrote:Actually there is, but only for recent Mac under MacOs Big Sur 11.2 or greater:
https://render.otoy.com/shop/primex.php

and not only for C4D, but also for:

- Maya
- Houdini
- LightWave
- SketchUp
- Blender
- Unreal

They are limited to max 1x GPU, and it requires Big Sur 11.2 or greater, with an AMD GPU or Intel SkyLake GPU (Apple M1 GPU support is considered beta/experimental).

ciao Beppe


Well this is for macOS systems, will there be something the same for Windows ?
I mean the same free tier that OTOY did for Blender and DAZ Studio, a GPU-limited free license for an unlimited period.
Just read somewhere on "Octane" subReddit that OTOY in addition to Blender and DAZ Studio, are going to make the same free tier for other programs, especially for Cinema4D :?
True or not, but I would like to know :roll:
NoireHawk1
 
Posts: 2
Joined: Mon Jan 20, 2020 3:13 pm

Re: OctaneRender 4 / All Access - Update FAQ

Postby n1km77 » Wed Jun 30, 2021 3:17 pm

n1km77 Wed Jun 30, 2021 3:17 pm
Hi,

I have a question regarding greyed out graphics card to render octane in Cinema 4d.
I am running Cinema 4d R20.059 on windows 10. RTX 3080Ti.
Octane render V4.05 R7.
Cuda driver v 11.40.
I can run Octanebench successfully.
I have signed in but for some reason, i can't render, the graphics card list is greyed out.
Device setting doesn't detect any cuda cores.
Image

https://www.flickr.com/photos/193357177 ... res/0HhWpi
n1km77
 
Posts: 1
Joined: Wed Jun 30, 2021 2:40 pm

Re: OctaneRender 4 / All Access - Update FAQ

Postby bepeg4d » Fri Jul 02, 2021 6:35 am

bepeg4d Fri Jul 02, 2021 6:35 am
Hi,
v4 does not have the support for RTX 30X0 Ampere GPUs, since it is based on a very old CUDA version.

To have the RTX 30X0 support, you need to install 2020.2.4.

ciao Beppe
User avatar
bepeg4d
Octane Guru
Octane Guru
 
Posts: 8620
Joined: Wed Jun 02, 2010 6:02 am
Location: Italy

Re: OctaneRender 4 / All Access - Update FAQ

Postby simdal » Wed Oct 13, 2021 2:25 pm

simdal Wed Oct 13, 2021 2:25 pm
I started using octane again after a few months off.
I have a standalone all access license.
I don't remember if a network render node is included in my AA license.
I tried to use OctaneRender_Enterprise_2020_2_5_node_win on one machine and OctaneRender_Enterprise_2020_2_5_win on another machine, they connect but the node does not work saying that I have no licenses/subscriptions available.
Do I need to study the configuration or do I not have a network node included in the annual AA license?
Thanks, SimDal
Win 10 64, 4xGTX780ti 1xTeslaK80, Octane, Blender, enterprise All-Access standalone
User avatar
simdal
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 94
Joined: Tue Aug 14, 2012 6:10 am
Location: Mantova (Italia)

Re: OctaneRender 4 / All Access - Update FAQ

Postby bepeg4d » Thu Oct 14, 2021 7:34 am

bepeg4d Thu Oct 14, 2021 7:34 am
Hi SimDal,
Network rendering license system has changed some time ago.

From v2019.1.x or greater, the Render-Node installer is now separated from the Standalone installer/license, no more included in AA extension, and you don’t need to install Standalone anymore.

For Net render with commercial or subscription Enterprise licenses, you need to purchase extra Render-Node annual licenses for 99€, or pay monthly for 9.99€:
https://home.otoy.com/render/octane-ren ... ons/#slave

ciao
Beppe
User avatar
bepeg4d
Octane Guru
Octane Guru
 
Posts: 8620
Joined: Wed Jun 02, 2010 6:02 am
Location: Italy

Re: OctaneRender 4 / All Access - Update FAQ

Postby simdal » Thu Oct 14, 2021 8:16 am

simdal Thu Oct 14, 2021 8:16 am
bepeg4d wrote:Hi SimDal,
Network rendering license system has changed some time ago.

From v2019.1.x or greater, the Render-Node installer is now separated from the Standalone installer/license, no more included in AA extension, and you don’t need to install Standalone anymore.

For Net render with commercial or subscription Enterprise licenses, you need to purchase extra Render-Node annual licenses for 99€, or pay monthly for 9.99€:
https://home.otoy.com/render/octane-ren ... ons/#slave

ciao
Beppe


Grazie Beppe, ero sicuro che mi avresti risposto tu. Sei un punto di riferimento insostituibile. Risposta chiarissima, come sempre! Grazie. Adesso posso smettere di perdere tempo nel cercare una soluzione che non esiste! Buonissima giornata!

Thanks Beppe, I was sure you would have answered me. You are an irreplaceable point of reference. Very clear answer, as always! Thanks. Now I can stop wasting time looking for a solution that doesn't exist! Very good day!
Win 10 64, 4xGTX780ti 1xTeslaK80, Octane, Blender, enterprise All-Access standalone
User avatar
simdal
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 94
Joined: Tue Aug 14, 2012 6:10 am
Location: Mantova (Italia)

Re: OctaneRender 4 / All Access - Update FAQ

Postby bepeg4d » Fri Oct 15, 2021 6:24 am

bepeg4d Fri Oct 15, 2021 6:24 am
Prego figurati :)
Buon GPU rendering!

You are welcome :)
Happy GPU rendering!

ciao
Beppe
User avatar
bepeg4d
Octane Guru
Octane Guru
 
Posts: 8620
Joined: Wed Jun 02, 2010 6:02 am
Location: Italy
Previous

Return to News & Announcements


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

Sat Oct 16, 2021 1:04 am [ UTC ]