OctaneRender 2 for Revit [STABLE]

Forums: OctaneRender 2 for Revit [STABLE]
Autodesk Revit (Integrated Plugin developed by Paul Kinnane)

Moderator: face_off

Re: OctaneRender for Revit Beta 2.0 [TEST]

Postby andredms » Thu Jun 12, 2014 10:50 am

andredms Thu Jun 12, 2014 10:50 am
face_off wrote:
Strange artifact on this tree - I opened this obj (Xfrog eu46) into Max and cannot get this artifact there.
This might potentially be a ray epsilon issue (since the prop will be a different scale in Revit than 3ds max). Does adjusting the ray epsilon fix it? If not, can you pls email me the OBJ file.

Paul


Hi Paul,

I cannot send this model by email, this obj have 320MB, with ultra compression around 100MB. The rayE value have no effect on this. The model in question is the Xf EU46_9.obj.

About EdgesRounding feature - I cannot get any results from Xfrog models. This example below, EU06a.obj, with edgesrounding applied to branches:
Attachments
branches_edgesrounding.jpg
branches_edgesrounding.jpg (24.5 KiB) Viewed 3530 times
Last edited by andredms on Thu Jun 12, 2014 11:09 am, edited 1 time in total.
andredms
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 68
Joined: Wed May 28, 2014 10:48 am

Re: OctaneRender for Revit Beta 2.0 [TEST]

Postby face_off » Thu Jun 12, 2014 11:06 am

face_off Thu Jun 12, 2014 11:06 am
I cannot send this model by email, this obj have 320MB, with ultra compression around 100MB. The rayE value have no effect on this. The model in question is the Xf EU46_9.obj.
Without the scene, I'm not sure how I can help you. I cannot reproduce the problem with the OBJ file I use for testing.

Paul
Win7/Win10/Mavericks/Mint 17 - GTX550Ti/GT640M
Octane Plugin Support : Poser, ArchiCAD, Revit, Inventor, AutoCAD, Rhino, Modo, Nuke, DAZ Studio
Pls read before submitting a support question
User avatar
face_off
Octane Plugin Developer
Octane Plugin Developer
 
Posts: 13838
Joined: Fri May 25, 2012 10:52 am
Location: Adelaide, Australia

Re: OctaneRender for Revit Beta 2.0 [TEST]

Postby andredms » Thu Jun 12, 2014 11:38 am

andredms Thu Jun 12, 2014 11:38 am
face_off wrote:
I cannot send this model by email, this obj have 320MB, with ultra compression around 100MB. The rayE value have no effect on this. The model in question is the Xf EU46_9.obj.
Without the scene, I'm not sure how I can help you. I cannot reproduce the problem with the OBJ file I use for testing.

Paul


I found that the artifact only shows when zooming the render viewport - under normal camera use I cannot see it. The edgesrounding I still cannot get to use.
andredms
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 68
Joined: Wed May 28, 2014 10:48 am

Re: OctaneRender for Revit Beta 2.0 [TEST]

Postby face_off » Thu Jun 12, 2014 11:44 am

face_off Thu Jun 12, 2014 11:44 am
Pls see http://render.otoy.com/manuals/Revit/?page_id=536 regarding "edges rounding". Edge rounding DOES actually work on welded surfaces such as concave or convex objects, where the surface is not split into 2. So your tree branch /may/ work with rounded edges - but that shouldn't be needed. If the OBJ proxy has valid normals, AND "Smooth" is enabled for the materials of the tree branch, Octane will smooth the surface. Again - if you can email me the tree OBJ I can investigate further.

Paul
Win7/Win10/Mavericks/Mint 17 - GTX550Ti/GT640M
Octane Plugin Support : Poser, ArchiCAD, Revit, Inventor, AutoCAD, Rhino, Modo, Nuke, DAZ Studio
Pls read before submitting a support question
User avatar
face_off
Octane Plugin Developer
Octane Plugin Developer
 
Posts: 13838
Joined: Fri May 25, 2012 10:52 am
Location: Adelaide, Australia

Re: OctaneRender for Revit Beta 2.0 [TEST]

Postby face_off » Thu Jun 12, 2014 11:52 am

face_off Thu Jun 12, 2014 11:52 am
I found the model! You can see the normals for that branch are not smoothed in the OBJ file. So it is a problem in the Xfrog model.

Paul
Attachments
xfrog tree incorrect normals.png
Win7/Win10/Mavericks/Mint 17 - GTX550Ti/GT640M
Octane Plugin Support : Poser, ArchiCAD, Revit, Inventor, AutoCAD, Rhino, Modo, Nuke, DAZ Studio
Pls read before submitting a support question
User avatar
face_off
Octane Plugin Developer
Octane Plugin Developer
 
Posts: 13838
Joined: Fri May 25, 2012 10:52 am
Location: Adelaide, Australia

Re: OctaneRender for Revit Beta 2.0 [TEST]

Postby face_off » Thu Jun 12, 2014 11:55 am

face_off Thu Jun 12, 2014 11:55 am
And loading the model into Standalone shows the same wrong normals on that branch.

Paul
Attachments
standalone xfrog wrong normals.png
Win7/Win10/Mavericks/Mint 17 - GTX550Ti/GT640M
Octane Plugin Support : Poser, ArchiCAD, Revit, Inventor, AutoCAD, Rhino, Modo, Nuke, DAZ Studio
Pls read before submitting a support question
User avatar
face_off
Octane Plugin Developer
Octane Plugin Developer
 
Posts: 13838
Joined: Fri May 25, 2012 10:52 am
Location: Adelaide, Australia

Re: OctaneRender for Revit Beta 2.0 [TEST]

Postby andredms » Thu Jun 12, 2014 12:02 pm

andredms Thu Jun 12, 2014 12:02 pm
face_off wrote:And loading the model into Standalone shows the same wrong normals on that branch.

Paul


Hi Paul,

Thank you again for the promptly reply an attention. I will be using and testing the 2.0 - any difficulties I may encounter I will tell again.

Regards.
andredms
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 68
Joined: Wed May 28, 2014 10:48 am

Re: OctaneRender for Revit Beta 2.0 [TEST]

Postby face_off » Sat Jun 14, 2014 11:23 pm

face_off Sat Jun 14, 2014 11:23 pm
I have refreshed the installers at the top of this thread with:

2.0.10.5
- Added "Obj Scale" combo box for proxies so the scale can be specified (as per Octane Standalone)
- Added option to "Save as Default" for a proxy material, so when that OBJ file is next used in a new scene, that default Octane materials for that OBJ will be used

Paul
Win7/Win10/Mavericks/Mint 17 - GTX550Ti/GT640M
Octane Plugin Support : Poser, ArchiCAD, Revit, Inventor, AutoCAD, Rhino, Modo, Nuke, DAZ Studio
Pls read before submitting a support question
User avatar
face_off
Octane Plugin Developer
Octane Plugin Developer
 
Posts: 13838
Joined: Fri May 25, 2012 10:52 am
Location: Adelaide, Australia

Re: OctaneRender for Revit Beta 2.0 [TEST]

Postby andredms » Sun Jun 15, 2014 3:00 pm

andredms Sun Jun 15, 2014 3:00 pm
face_off wrote:I have refreshed the installers at the top of this thread with:

2.0.10.5
- Added "Obj Scale" combo box for proxies so the scale can be specified (as per Octane Standalone)
- Added option to "Save as Default" for a proxy material, so when that OBJ file is next used in a new scene, that default Octane materials for that OBJ will be used

Paul


Hi Paul, thank you. I will be trying those nice features.

I'm having some trouble with materials - inside revit I configure, for example, coloured reflective solar glass - I can't precisely reproduce those materials inside Octane, it's my fault - this requires some understanding and time I do not have. Do I need to use mix material type to get those reflective glass effect? Where could I get some glass as octane materials? How could I use materials made inside the standalone into revit plugin?
andredms
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 68
Joined: Wed May 28, 2014 10:48 am

Re: OctaneRender for Revit Beta 2.0 [TEST]

Postby face_off » Sun Jun 15, 2014 11:52 pm

face_off Sun Jun 15, 2014 11:52 pm
coloured reflective solar glass - I can't precisely reproduce those materials inside Octane
Check the LiveDb materials. Non-Organic->Glass has a heap of materials you can use. This is covered in the manual at http://render.otoy.com/manuals/Revit/?page_id=35.

Paul
Win7/Win10/Mavericks/Mint 17 - GTX550Ti/GT640M
Octane Plugin Support : Poser, ArchiCAD, Revit, Inventor, AutoCAD, Rhino, Modo, Nuke, DAZ Studio
Pls read before submitting a support question
User avatar
face_off
Octane Plugin Developer
Octane Plugin Developer
 
Posts: 13838
Joined: Fri May 25, 2012 10:52 am
Location: Adelaide, Australia
PreviousNext

Return to Autodesk Revit


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

Thu Apr 02, 2020 6:18 am [ UTC ]