Sketchup Interior Lighting

Forums: Sketchup Interior Lighting
SketchUp Integrated Plugin (Integrated Plugin maintained by OTOY)

Sketchup Interior Lighting

Postby albert1016 » Tue Aug 05, 2014 10:59 pm

albert1016 Tue Aug 05, 2014 10:59 pm
Hi

I will first apologies if this has been covered but I am very new to Rendering and don't really understand how its works.

I am struggling to find a good tutorial for Octane Sketchup interior lighting.

Can someone please help me with tutorial On Lighting?

Thank you
Q9300 @ 3.0/ 2 X 8800 GTS 512MB (G92) SLI / 4 G DDR2 / Windows 7 Ult 32 bit
albert1016
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 11
Joined: Thu Mar 11, 2010 3:03 pm

Re: Sketchup Interior Lighting

Postby resmas » Wed Aug 06, 2014 9:08 am

resmas Wed Aug 06, 2014 9:08 am
Hello there mate. The fisrt thing is the Octane Manual

check in here

http://render.otoy.com/manuals/Sketchup/?page_id=823
http://render.otoy.com/manuals/

You have some tuturials
viewforum.php?f=51

And some vídeos from MTimTam
https://www.youtube.com/user/MTimtam/se ... ery=octane

cheers
resmas
i7-2600k | SSD Vertex 3 | WD Velociraptor | WS Revolution | 16GB Ram HyperX | PSU LEPA G1600W | 3 X Asus GTX590 |
https://pt-pt.facebook.com/arq.resmas
User avatar
resmas
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 510
Joined: Thu Aug 09, 2012 10:44 pm
Location: Portugal

Re: Sketchup Interior Lighting

Postby albert1016 » Wed Aug 06, 2014 5:07 pm

albert1016 Wed Aug 06, 2014 5:07 pm
Hi Resmas

Thanks for the response. I am going through the manual but I am confused as, Do I render with in sketchup or export to render?

I see alot tutorial is based on export to stand alone version. Can I achieve the same render quality within Sketchup rendering or

must export to Stand alone for tweaking?

Thank you

Bert
Q9300 @ 3.0/ 2 X 8800 GTS 512MB (G92) SLI / 4 G DDR2 / Windows 7 Ult 32 bit
albert1016
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 11
Joined: Thu Mar 11, 2010 3:03 pm

Re: Sketchup Interior Lighting

Postby resmas » Thu Aug 07, 2014 9:06 am

resmas Thu Aug 07, 2014 9:06 am
hello again.

Do you have Octane Stand Alone and Octane Pluggin to Sketchup?

If you only have the StandAlone version, you have to export your model (as a .obj file) to StandAlone and then tweak materials and final render in the STandAlone.

If you have the Octane for sketchup plugin you can render inside Sketchup.

cheers
resmas
i7-2600k | SSD Vertex 3 | WD Velociraptor | WS Revolution | 16GB Ram HyperX | PSU LEPA G1600W | 3 X Asus GTX590 |
https://pt-pt.facebook.com/arq.resmas
User avatar
resmas
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 510
Joined: Thu Aug 09, 2012 10:44 pm
Location: Portugal

Return to SketchUp


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests

Thu Nov 26, 2020 1:36 am [ UTC ]