Issue with Standalone

Forums: Issue with Standalone
A public forum for discussing and asking questions about the demo version of Octane Render.
Forum rules
For new users: this forum is moderated. Your first post will appear only after it has been reviewed by a moderator, so it will not show up immediately.
This is necessary to avoid this forum being flooded by spam.

Issue with Standalone

Postby Brainiac » Sun Aug 05, 2018 11:20 am

Brainiac Sun Aug 05, 2018 11:20 am
Hi,

So I'm a total newbie with Octane render so I could use some help getting over my first hurdle with the program.

I tried to just test the program(3.07) with a Cinema 4D(R19) exported obj and I'm getting this screen when I click the obj....

https://i.imgur.com/9yMrZdK.jpg
Image


Can anyone tell me what I'm doing wrong? In most tutorials I've watched the mesh should appear in the viewport when clicked. I even tried Render Target and setting up a camera.
If it helps when I made the mesh in Cinema 4D I made a simple luminescent(material) cube above a plane, that's it
Brainiac
 
Posts: 1
Joined: Sun Aug 05, 2018 10:01 am

Re: Issue with Standalone

Postby bepeg4d » Mon Aug 06, 2018 2:48 pm

bepeg4d Mon Aug 06, 2018 2:48 pm
Hi,
please, use a Render Target node, and connect it to the imported mesh node, than navigate in viewport to find the object.
Please, also note that Octane works in meters by default, if you have exported in a different scale, you need to change the obj mesh settings in the node inspectoe, by clicking the tool icon.
At the following link you can find some basic video tutorials:
https://docs.otoy.com/Portal/Videos_Standalone.htm
ciao Beppe
User avatar
bepeg4d
Octane Guru
Octane Guru
 
Posts: 5837
Joined: Wed Jun 02, 2010 6:02 am
Location: Italy

Return to Demo Version Questions & Discussion


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

Sun Sep 23, 2018 2:12 am [ UTC ]