NEW: Octane X - is finally here! [MEGA FAQ THREAD]

Forums: NEW: Octane X - is finally here! [MEGA FAQ THREAD]
A public forum for discussing and asking questions about the Octane for Unity Alpha

Moderator: ChrisHekman

Re: NEW: Octane X - is finally here! [MEGA FAQ THREAD]

Postby bepeg4d » Thu Mar 18, 2021 8:05 am

bepeg4d Thu Mar 18, 2021 8:05 am
@ stevelong03: please go to c4d menu Extensions/Console, (Shift+F10), and share a complete screenshot of the panel, thanks.
Please, also share a screenshot like this one, that shows both the c4doctane directory opened, and the entire installation path, thanks:
Image

@ artydevil: sorry, the image is not visible, but in general, VRAM consumption is related to scene complexity, Try to add more geometry/triangles, and textures to your scene, and the VRAM consumption will grow. So the goal is to keep this value the lower possible.

@ Maxique: I think you need at least an Intel GPU from 2016 or newer (Skylake), and you cannot expect too much from an integrated GPU. Better to have an AMD eGPU via Thunderbolt 2/3..

ciao Beppe
User avatar
bepeg4d
Octane Guru
Octane Guru
 
Posts: 8191
Joined: Wed Jun 02, 2010 6:02 am
Location: Italy

Re: NEW: Octane X - is finally here! [MEGA FAQ THREAD]

Postby Rainbow-3D » Thu Mar 18, 2021 4:14 pm

Rainbow-3D Thu Mar 18, 2021 4:14 pm
bepeg4d wrote:@ jhansen and Gianluca: I think that this is related to the same issue with Demo mode that starts after some time of rendering, and should be solved in the next version.


Hi Beppe,
I noticed this happens when I switch to other window: if I switch to modeler, or to firefox, or simply I look a picture... every time I put lightwave in background (no need minimize it, it can stay opened, only I work in other program), after some seconds octane loses the license. Also if it is doing nothing, only the scene is opened, no need render it. If I stay always in lightwave layout, and never switch (or I do a very fast switch, few seconds), happens nothing, all is ok. Now too, I jumped to firefox to write this message and bye bye license: "The Octane Studio license has expiured or it is not available. Resolving timed out 10003 milliseconds".
I hope in a PR9 soon because now it is very hard to work.
Thank you
Have a good evening
Bye
Gianluca
Win 7 x64 | Asus P8P67-M - i72600K | 16 GB RAM | 1 x nVidia RTX 2800 | 1 x nVidia GTX 750ti
User avatar
Rainbow-3D
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 53
Joined: Tue Dec 11, 2018 7:27 pm

Re: NEW: Octane X - is finally here! [MEGA FAQ THREAD]

Postby stevelong03 » Fri Mar 19, 2021 7:14 am

stevelong03 Fri Mar 19, 2021 7:14 am
@bepeg4d Hi! Beppe. Here is the screen shots.
Image
Image
Image
Looking forward your replay. Thank you so much!
stevelong03
 
Posts: 2
Joined: Fri Aug 14, 2020 5:48 pm

Re: NEW: Octane X - is finally here! [MEGA FAQ THREAD]

Postby nibbler » Sat Mar 20, 2021 5:33 pm

nibbler Sat Mar 20, 2021 5:33 pm
twinsense wrote:
Goldorak wrote:Dear Octane community,

Can I mix octane X (Metal) and OctaneRender 2020 (CUDA) render nodes over net render?

You cannot mix Metal and Cuda over net render - yet - Octane X is a version ahead of CUDA, and we need to sync them together after Octane X macOS 11 and after OctaneRender 2020.2 are done. The release after those is where we would have the first opportunity to support mixed Metal/CUDA network rendering.



Is this working already? Because im working with a MAC and windows/Nvidea based render PC. Anyone knows?


Any news about 2021.1 with shared Win/Cuda + OSX/Metal Net Render Nodes?
Hardly awaiting it.
Several MacPros 5,1 Mid 2010 Cheesegrater each with 3xNVIDIA 1080ti • OSX 10.12.x • Cinema 4d • Octane Mac
nibbler
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 36
Joined: Wed Jul 23, 2014 6:50 pm

Re: NEW: Octane X - is finally here! [MEGA FAQ THREAD]

Postby bepeg4d » Mon Mar 22, 2021 7:43 am

bepeg4d Mon Mar 22, 2021 7:43 am
stevelong03 wrote:@bepeg4d Hi! Beppe. Here is the screen shots.
Image
Image
Image
Looking forward your replay. Thank you so much!


Hi,
please, next time, use the Upload attachment button to add your screenshots, when you compose your message.

The plugin seems installed correctly, probably the issue is in materials or geometry.
Please, open the scene, then go to c4doctane Settings/Other tab, and, at the bottom of the panel, enable all the Log option checkboxes.
Then, load the scene in Live View, then in Picture Viewer, or until crash, then reopen c4d, navigate to c4doctane Settings/Other tab, press the Generate log report button, and share the octanelog_report.zip file, thanks.
Image

ciao Beppe
User avatar
bepeg4d
Octane Guru
Octane Guru
 
Posts: 8191
Joined: Wed Jun 02, 2010 6:02 am
Location: Italy

Re: NEW: Octane X - is finally here! [MEGA FAQ THREAD]

Postby atoyuser1 » Tue Mar 23, 2021 1:35 pm

atoyuser1 Tue Mar 23, 2021 1:35 pm
bepeg4d wrote:@ Weezer: Great :D

@ atoyuser1: I have a solution, but it is not very elegant :D
You need to take this guy here:
https://www.akitio.com/expansion/node-duo

Then remove the cover, and modify the fan position to be able to mount 2x full length GPUs:
FFFF8F6E-4AAD-481D-8A73-F22675C03B9B.jpeg


Then use an external PSU for powering the GPUs:
1FD8FA44-D5F4-4EFE-ADC9-A0BAC1A02BB5.jpeg


It is quite a mess for the cables, but it works great, and super silent :D
ciao Beppe

Can I ask, is this the PSU you used? https://www.scan.co.uk/products/550w-ev ... fire-ready
atoyuser1
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 70
Joined: Sat May 02, 2020 1:10 pm

Re: NEW: Octane X - is finally here! [MEGA FAQ THREAD]

Postby bepeg4d » Wed Mar 24, 2021 7:19 am

bepeg4d Wed Mar 24, 2021 7:19 am
Hi atoyuser1,
yes correct!
The wattage depends on the type of GPU you are going to connect.

Happy GPU rendering,
ciao Beppe
User avatar
bepeg4d
Octane Guru
Octane Guru
 
Posts: 8191
Joined: Wed Jun 02, 2010 6:02 am
Location: Italy

Re: NEW: Octane X - is finally here! [MEGA FAQ THREAD]

Postby atoyuser1 » Wed Mar 24, 2021 7:47 am

atoyuser1 Wed Mar 24, 2021 7:47 am
Thanks, piecing this together now
atoyuser1
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 70
Joined: Sat May 02, 2020 1:10 pm

Re: NEW: Octane X - is finally here! [MEGA FAQ THREAD]

Postby aluveitie » Wed Mar 24, 2021 8:23 am

aluveitie Wed Mar 24, 2021 8:23 am
@bepeg4d Apple has removed most of the references for Navi2x from the Navi1X kexts with 11.3 Beta 1, now with 11.3 Beta 5 there is still nothing in it to support Big Navi.
aluveitie
 
Posts: 1
Joined: Wed Mar 24, 2021 8:19 am

Re: NEW: Octane X - is finally here! [MEGA FAQ THREAD]

Postby jhansen » Wed Mar 24, 2021 8:29 am

jhansen Wed Mar 24, 2021 8:29 am
bepeg4d wrote:@ jhansen and Gianluca: I think that this is related to the same issue with Demo mode that starts after some time of rendering, and should be solved in the next version 192.168.1.1.


@bepeg4d Does this demo mode activate even during an active render? I'm having issues with big lengthy renders getting stuck on the next to last render pass and thus never finalising and saving out the result. Currently this makes it impossible to get any kind of big renders out the door. Not good.
iMac Retina 5K (2019)
3,6 GHz 8-Core Intel Core i9
64 GB 2400 MHz DDR4
Render GPUs: 2 x Radeon VII 16 GB (Razer Core X)
Viewport GPU: Radeon Pro Vega 48 8 GB
macOS Big Sur 10.2.3 | Cinema 4D R23.110 | Octane X PR8
jhansen
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 12
Joined: Wed Sep 23, 2020 7:22 pm
PreviousNext

Return to Octane for Unity


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests

Thu Apr 22, 2021 2:28 am [ UTC ]