Dial linking for more parameters

Forums: Dial linking for more parameters
Smith Micro Software Poser (Integrated Plugin developed by Paul Kinnane)

Moderator: face_off

Forum rules
Please keep character renders sensibly modest, please do not post sexually explicit scenes of characters.

Dial linking for more parameters

Postby gsfcreator » Sun Jan 27, 2019 9:34 am

gsfcreator Sun Jan 27, 2019 9:34 am
Hi there,

I've learned through experimenting that by using dial-linking, I can "break" some of the inner boundaries of the plugin. just one example is the intensity of lights: within Octane, there's a hard limit of 100000. if I use dial linking, this limit is not there anymore (I've tried something like 50 million and it works).

can you guys consider allowing us to use dial linking for properties such as aperture/F-stop, as well? it will help a lot, in many ways. first, when someone renders something like a comics, each scene/frame we want to use a different aperture and control the DOF, and we can't do it when using animation rendering - we need to go specifically frame by frame. the second thing is removing the 0.5 lower limit (and it's important for someone that scales scene up A LOT...thus losing the ability to get shallow DOF on some of the really large scenes).

I believe that from the programer's side it's a very simple tweak to add...just allow us to dial-link the F-stop/aperture. is this possible, Paul?
Core I7-8700K, 32RAM, GTX1080Ti, win10
gsfcreator
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 103
Joined: Sat Mar 31, 2018 9:45 pm

Re: Dial linking for more parameters

Postby face_off » Mon Feb 04, 2019 12:45 am

face_off Mon Feb 04, 2019 12:45 am
I am really sorry, but the dial-linking is only setup to work with material nodes, and would not by easily transferable to non-material nodes.

Paul
Win7/Win10/Mavericks/Mint 17 - GTX550Ti/GT640M
Octane Plugin Support : Poser, ArchiCAD, Revit, Inventor, AutoCAD, Rhino, Modo, Nuke, DAZ Studio
Pls read before submitting a support question
User avatar
face_off
Octane Plugin Developer
Octane Plugin Developer
 
Posts: 13201
Joined: Fri May 25, 2012 10:52 am
Location: Adelaide, Australia

Re: Dial linking for more parameters

Postby gsfcreator » Mon Feb 04, 2019 11:24 pm

gsfcreator Mon Feb 04, 2019 11:24 pm
face_off wrote:I am really sorry, but the dial-linking is only setup to work with material nodes, and would not by easily transferable to non-material nodes.

Paul


:(

is there a way to make aperture go bellow 0.5? maybe edit some file?
Core I7-8700K, 32RAM, GTX1080Ti, win10
gsfcreator
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 103
Joined: Sat Mar 31, 2018 9:45 pm

Re: Dial linking for more parameters

Postby face_off » Tue Feb 05, 2019 12:21 am

face_off Tue Feb 05, 2019 12:21 am
The minimum value is obtained from the Octane API. If you export to Octane Standalone, you can override the minimum, so you could render there.

Paul
Win7/Win10/Mavericks/Mint 17 - GTX550Ti/GT640M
Octane Plugin Support : Poser, ArchiCAD, Revit, Inventor, AutoCAD, Rhino, Modo, Nuke, DAZ Studio
Pls read before submitting a support question
User avatar
face_off
Octane Plugin Developer
Octane Plugin Developer
 
Posts: 13201
Joined: Fri May 25, 2012 10:52 am
Location: Adelaide, Australia

Return to Smith Micro Software Poser


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests

Sun May 19, 2019 9:31 am [ UTC ]