2015 Mac Pro work with Octane?

Forums: 2015 Mac Pro work with Octane?
A public forum for discussing and asking questions about OctaneVR.

2015 Mac Pro work with Octane?

Postby dortizdesigns » Fri Sep 25, 2015 5:10 am

dortizdesigns Fri Sep 25, 2015 5:10 am
Hey Octane community,

Im new to the Ocatane render, and have a question on hardware
Im thinking of purchasing the following for a new work set up, would this configuration work with Octane?

Mac Pro 2015
2.7GHz 12-core with 30MB of L3 cache
16GB (4x4GB) of 1866MHz DDR3 ECC
Dual AMD FirePro D700 GPUs with 6GB of GDDR5 VRAM

any advice would be helpful, I have thought about a hackentosh set up but I have limited knowledge in building a computer. I'm a freelance motion designer and work remotely so I need something reliable and thats why im leaning towards a mac pro.

Thanks in advance.
dortizdesigns
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 1
Joined: Fri Sep 25, 2015 5:03 am

Re: 2015 Mac Pro work with Octane?

Postby abreukers » Thu Oct 01, 2015 9:48 pm

abreukers Thu Oct 01, 2015 9:48 pm
hi there, the current one with the FirePro D700 GPU is not cuda-enabled hence it will not work with Octane. Rebuilding the mac is quite a road trip hopefully it will turn out well. It also depends on what model you have. I don't have much experience with tinkering with macs, but this discussion among mac users might offer you some more insight: viewtopic.php?f=9&t=49592&p=245437
i72630QM @ 2.00GHz | 6GB RAM | 2GB GeForce GT 540M | Win7 64bit
abreukers
OctaneRender Team
OctaneRender Team
 
Posts: 492
Joined: Thu Aug 18, 2011 12:28 am

Re: 2015 Mac Pro work with Octane?

Postby AEponym » Fri Oct 02, 2015 10:05 am

AEponym Fri Oct 02, 2015 10:05 am
Hello!

Until Octane is compatible with openCL (hopefully with Octane3) the 2015 MacPro is not compatible out of the box. You have to buy external Thunderbolt boxes like Akitio's to plug nvidia GPU's for the time being. If you're in a hurry, I would advise you to buy either a PC or an old "big and tall" macPro. You can fit PC nvidia GPU's in it quite easily.

Or just wait a few months for OpenCL compatibility.
MacPro 3,1 (early 2008) / 2 Xeon 4x2,8Ghz / 16GB RAM / 2 Titan X (1 Hybrid) / OSX 10.10.5 / Cinema 4D R17.048
AEponym
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 36
Joined: Thu Oct 07, 2010 7:11 pm

Re: 2015 Mac Pro work with Octane?

Postby mentor972 » Mon Oct 05, 2015 7:06 pm

mentor972 Mon Oct 05, 2015 7:06 pm
In all honesty, I'm MORE happy with my decked out 2009 Mac with deal 980Ti's and solid state HD than I am with my $10,000 MacPro Trashcan. You can build a SCREAMING machine for under $3,000 if you really want to stay on the Mac Platform.
mentor972
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 22
Joined: Tue Oct 28, 2014 10:48 pm

Return to OctaneVR Questions & Discussion


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

Thu Jan 23, 2020 3:38 am [ UTC ]