Stumbled into rendering cartoon outlines inside Octane

Forums: Stumbled into rendering cartoon outlines inside Octane
Generic forum to discuss Octane Render, post ideas and suggest improvements.
Forum rules
Please add your OS and Hardware Configuration in your signature, it makes it easier for us to help you analyze problems. Example: Win 7 64 | Geforce GTX680 | i7 3770 | 16GB

Stumbled into rendering cartoon outlines inside Octane

Postby Phantom107 » Tue Jun 11, 2013 9:40 pm

Phantom107 Tue Jun 11, 2013 9:40 pm
Hey all,

So I was playing around with the different features of Octane to try and setup some kind of optimized pipeline (pre-set lighting etc) to enhance my workflow for architectural renders.

When playing with the dirt texture, I tried inverting it because I was curious what would happen exactly. As it turns out, you can create pretty awesome cartoon like outlines on your models this way. This can be very useful for architects, when rendering elevations and section cuts!

Image

There are some errors in the model normally invisible, but I think it shows the idea pretty well.

Image

- Phantom107
User avatar
Phantom107
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 685
Joined: Tue Jul 24, 2012 11:31 am
Location: The Netherlands

Re: Stumbled into rendering cartoon outlines inside Octane

Postby rappet » Tue Jun 11, 2013 9:44 pm

rappet Tue Jun 11, 2013 9:44 pm
Thanx for showing... nice... Sometimes architects only want sketchy visuals indeed... This is a way to go :mrgreen:

Triple 2080ti & Quad 1080ti
[color=#8000BF]ArchiCAD22, ofcourse Octane & OR-ArchiCAD plugin (love it), C4D R18 (still no time 2 learn), Corel Draw

http://www.tapperworks.com
http://www.facebook.com/pages/TAPPERWORKS/287809851341126
http://www.youtube.com/user/Tapperworks/videos
User avatar
rappet
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 1962
Joined: Fri Apr 06, 2012 3:57 pm
Location: The Netherlands

Re: Stumbled into rendering cartoon outlines inside Octane

Postby bepeg4d » Tue Jun 11, 2013 9:44 pm

bepeg4d Tue Jun 11, 2013 9:44 pm
very good idea, thanks for sharing ;)
ciao beppe
User avatar
bepeg4d
Octane Guru
Octane Guru
 
Posts: 6767
Joined: Wed Jun 02, 2010 6:02 am
Location: Italy

Re: Stumbled into rendering cartoon outlines inside Octane

Postby p3taoctane » Wed Jun 12, 2013 3:31 pm

p3taoctane Wed Jun 12, 2013 3:31 pm
Nice trick
Thanks
Windows 7 Pro_SP 1_64 bit_48 GB Ram_Intel Xeon X5660 2.80 GHZ x2_6 580GTX_1 Quadra 4800
p3taoctane
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 1418
Joined: Mon Jan 25, 2010 12:53 am

Re: Stumbled into rendering cartoon outlines inside Octane

Postby newske » Thu Aug 15, 2013 11:02 am

newske Thu Aug 15, 2013 11:02 am
Hey!
I tried doing this a few months ago too, to make plain white renders easier to read, amongst other things. A kind of mix between realism and cartoon. For example:

Image
Image
Octane for Rhino | Windows 8.1 x64 | i7-3820 OC | GTX970 4GB OC & GTX 560 Ti 1GB OC | 32GB DDR3
newske
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 126
Joined: Sat Nov 03, 2012 11:51 pm

Re: Stumbled into rendering cartoon outlines inside Octane

Postby v-cube » Tue Jan 28, 2014 5:24 pm

v-cube Tue Jan 28, 2014 5:24 pm
Guys, this is absolutely awesome!!!! :D

thank you for sharing

best regards

Andreas
4 machines, each with 1 X1070 GTX and 1 X1080 Gtx cards core i7, 32 GB RAM http://www.v-cube.de
User avatar
v-cube
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 400
Joined: Fri Jul 22, 2011 11:02 am
Location: Aachen, Germany

Return to General Discussion


Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot], Google [Bot] and 8 guests

Mon Dec 16, 2019 1:26 pm [ UTC ]
cron