Strange network rendering behavior C4D

Forums: Strange network rendering behavior C4D
Generic forum to discuss Octane Render, post ideas and suggest improvements.
Forum rules
Please add your OS and Hardware Configuration in your signature, it makes it easier for us to help you analyze problems. Example: Win 7 64 | Geforce GTX680 | i7 3770 | 16GB

Strange network rendering behavior C4D

Postby aa_w » Thu Dec 06, 2018 5:54 pm

aa_w Thu Dec 06, 2018 5:54 pm
Hi all,
I have a really strange render issue.
when i am rendering an animation sequence in cinema 4d, the first frame renders at normal speed with NetRender support, but the second and all other frames don't. I really can't figure it out. There are no error messages or anything, just slow renderspeed.
Once i deactivate network rendering in c4d, wait a few seconds until deamon logs out, then activate net rendering back in c4d, the renderer gets back to normal highspeed....

my setup: macPro with Titan X, full of everything,
Network renderer: PC , 16GB Ram, with mix of 2x1080ti and 4x1070 ti

Octane 3.08.0 (no newer version because of cuda drivers... running mac OS 10.11.6)

any ideas?? its really hard to wait 5 minutes to click network rendering off and on, especially at night, when i try to sleep :?

damn.jpg
screenshot


thanks!
Mac Pro 2 x 3,46 GHz 6-Core Intel Xeon 96GB| GTX TITAN X |OS 10.11.6 |- | WIN 10 | 4x 1070ti, 2x1080ti | 16GB
aa_w
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 14
Joined: Fri Sep 22, 2017 8:18 pm

Re: Strange network rendering behavior C4D

Postby aoktar » Thu Dec 06, 2018 6:15 pm

aoktar Thu Dec 06, 2018 6:15 pm
please try with V3.08.5 or V4.00
Octane For Cinema 4D developer / 3d generalist

3930k / 16gb / 780ti + 1070/1080 / psu 1600w / numerous hw
User avatar
aoktar
Octane Plugin Developer
Octane Plugin Developer
 
Posts: 11493
Joined: Tue Mar 23, 2010 8:28 pm
Location: Türkiye

Re: Strange network rendering behavior C4D

Postby aa_w » Thu Dec 06, 2018 6:21 pm

aa_w Thu Dec 06, 2018 6:21 pm
aoktar wrote:please try with V3.08.5 or V4.00


unfortunately it doesn't work on my machine due cuda driver issues... OSX is too old for cuda 9 :-(
Mac Pro 2 x 3,46 GHz 6-Core Intel Xeon 96GB| GTX TITAN X |OS 10.11.6 |- | WIN 10 | 4x 1070ti, 2x1080ti | 16GB
aa_w
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 14
Joined: Fri Sep 22, 2017 8:18 pm

Re: Strange network rendering behavior C4D

Postby aa_w » Mon Dec 10, 2018 1:05 pm

aa_w Mon Dec 10, 2018 1:05 pm
update:
After try and try i found out that when i reduce the polygons from 17.943m to 10.0000m by deleting objects it will work. Any idea why?
Unfortunately i need all objects :-(

Thanks
Mac Pro 2 x 3,46 GHz 6-Core Intel Xeon 96GB| GTX TITAN X |OS 10.11.6 |- | WIN 10 | 4x 1070ti, 2x1080ti | 16GB
aa_w
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 14
Joined: Fri Sep 22, 2017 8:18 pm

Re: Strange network rendering behavior C4D

Postby bepeg4d » Mon Dec 10, 2018 5:01 pm

bepeg4d Mon Dec 10, 2018 5:01 pm
Hi,
are you working with Win 10 on the Slave?
If yes, please have a look at this discussion:
viewtopic.php?f=12&t=51992
Mac OsX, Linux, and any other Win version do not have this issue.
ciao Beppe
User avatar
bepeg4d
Octane Guru
Octane Guru
 
Posts: 6019
Joined: Wed Jun 02, 2010 6:02 am
Location: Italy

Re: Strange network rendering behavior C4D

Postby aa_w » Mon Dec 10, 2018 9:48 pm

aa_w Mon Dec 10, 2018 9:48 pm
Thanks for the info, this might be the problem. I will check this
Mac Pro 2 x 3,46 GHz 6-Core Intel Xeon 96GB| GTX TITAN X |OS 10.11.6 |- | WIN 10 | 4x 1070ti, 2x1080ti | 16GB
aa_w
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 14
Joined: Fri Sep 22, 2017 8:18 pm

Return to General Discussion


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests

Wed Dec 12, 2018 4:59 pm [ UTC ]