Network rendering speed

Forums: Network rendering speed
Sub forum for feature requests etc

Moderator: aoktar

Network rendering speed

Postby mikeadamwood » Sun Jun 16, 2019 12:41 pm

mikeadamwood Sun Jun 16, 2019 12:41 pm
I purchased 1 C4D license and 2x Standalone so that I could render on my 2 machine (1 has 2 x 1080s and my main machine has 3x 1080ti) both machines are watercooled, one with hyrbids and one with full watercooled.

When testing render with network rendering, I get pretty much the same render times, sometimes using network rendering actually slows the renders down...

I'm not sure why this is, but surely if Octane used the other machine to render different frames...Somehow doing a calculation of both machines hardware then sharing out and distributing the frames accordingly so that the additional (less powerful) machine can actually use it's full potential.

At the moment I'm seeing no benefits on having 2 machines, I did think I could load the scenes on my slave machine but then I would have to purchase another Octane C4D license...Which is not an option for me at the moment.
Windows 10 | Intel Core i7-6850k | 32GB Corsair Vengence | 2x Evga GTX 1080 Hybrids
mikeadamwood
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 130
Joined: Sat Sep 17, 2016 11:51 am

Re: Network rendering speed

Postby bepeg4d » Fri Jun 21, 2019 10:56 am

bepeg4d Fri Jun 21, 2019 10:56 am
Hi mikeadamwood,
which exact version of plugin are you using?
What kind of network connection/speed do you have?
Please try with a scene that has a couple of minutes of rendering time on the Master only.
Note that you can export from c4doctane in .orbx animated mode, and render it with Standalone on another machine.
ciao Beppe
User avatar
bepeg4d
Octane Guru
Octane Guru
 
Posts: 6510
Joined: Wed Jun 02, 2010 6:02 am
Location: Italy

Return to User requests


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

Thu Jul 18, 2019 4:07 pm [ UTC ]