OctaneX PR7 denoising/tonemapping issue

Forums: OctaneX PR7 denoising/tonemapping issue
Sub forum for bug reports

Moderator: aoktar

Forum rules
Before posting a bug report, please check the following:
1. That the issue has not already been disclosed
2. That the issue is specific to this plugin, and not Octane in general (Try reproducing it in Standalone)
Bugs related to the Octane Engine itself should be posted into the Standalone Support sub-forum.


All bug reports should include the information below, along with a detailed description of the issue and steps to reproduce it.
A. Operating System, including version (i.e. Win 7, OSX 10.11.2, Ubuntu 14.04, etc.)
B. Graphics Card(s) model (i.e. GTX 580 - 3GB, TITAN, etc.)
C. RAM Capacity (i.e. 6 GB)
D. Nvidia driver version (i.e. 7.50, 7.5.22)
E. OctaneRender Standalone version, if installed (i.e. 2.24.2, 2.23, etc.)
F. OctaneRender plugin version (i.e. v2.25 - 2.21)
G. Host application version, including build number if available (i.e. 3ds Max 2016 Build 18.0)
H. A detailed description of the issue and steps to reproduce it (Include Screenshots or video capture), as well as an example scene if applicable.
I. Copies of the Octane Log window and Console window outputs (full text attached as a file to your post is recommended).


Please note that reports of issues inside existing threads will be ignored/removed, and reports may be closed if the reporter does not respond to subsequent queries in the thread.

OctaneX PR7 denoising/tonemapping issue

Postby Weezer » Sun Dec 20, 2020 12:21 pm

Weezer Sun Dec 20, 2020 12:21 pm
I get this in the Console…

<<< Render failure detected!!! >>>
Please check render statistics to solve the problem.
Check geometry subdivisons.
Picture viewer uses 'Render' subdivisions. But Live Viewer uses 'Editor' subdivision values.
Try to decrease 'render/editor' subdivison values.
LVL:0 85 2
LVL:0 85 2
copyDenoisedBeauty:1 needDenoising:0
beautyDenoiser progress:inf
OCT:not all the passes requested for tonemapping are enabled
Break rendering...
copyDenoisedBeauty:1 needDenoising:0
beautyDenoiser progress:inf
OCT:not all the passes requested for tonemapping are enabled
**** RENDER FINISHED **** stat=6

The same scene renders fine without denoising turned on. I hope this can be fixed quickly, because Octane in C4D feels rock solid now!
Weezer
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 343
Joined: Tue Dec 04, 2012 10:08 am

Re: OctaneX PR7 denoising/tonemapping issue

Postby bepeg4d » Mon Dec 21, 2020 10:11 am

bepeg4d Mon Dec 21, 2020 10:11 am
Hi,
please, open the scene, then go to c4doctane Settings/Other tab, and, at the bottom of the panel, enable all the Log option checkboxes.
Then, load the scene in Live View, then in Picture Viewer, until error message, then reopen c4d, navigate to c4doctane Settings/Other tab, press the Generate log report button, and share the octanelog_report.zip file, thanks.
Image

Please also go to c4doctane settings/devices tab, press the Device Setting button, and share a screenshot of both panels, thanks.

ciao Beppe
User avatar
bepeg4d
Octane Guru
Octane Guru
 
Posts: 8182
Joined: Wed Jun 02, 2010 6:02 am
Location: Italy

Re: OctaneX PR7 denoising/tonemapping issue

Postby Weezer » Mon Dec 21, 2020 10:25 am

Weezer Mon Dec 21, 2020 10:25 am
This particular scene I was mucking about with OpenVDB explosions. Without denoise on, it rendered fine with no problem (including image sequence to the Picture Viewer).

As soon as I turn on denoising, I get 'Render Failure'. Restarting the LV actually worked, but it then failed to render to the PV – I just get a black screen and render failure.

Here are the settings and the log…

Screenshot 2020-12-21 at 10.21.05.png


octanelog_report.zip
(239.45 KiB) Downloaded 27 times
Weezer
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 343
Joined: Tue Dec 04, 2012 10:08 am

Re: OctaneX PR7 denoising/tonemapping issue

Postby aoktar » Mon Dec 21, 2020 10:28 am

aoktar Mon Dec 21, 2020 10:28 am
These kind of issues are not related with plugin side. Please share a project with assets for C4D or ORBX if it still happen in standalone. Or C4D project.
Octane For Cinema 4D developer / 3d generalist

3930k / 16gb / 780ti + 1070/1080 / psu 1600w / numerous hw
User avatar
aoktar
Octane Plugin Developer
Octane Plugin Developer
 
Posts: 14077
Joined: Tue Mar 23, 2010 8:28 pm
Location: Türkiye

Re: OctaneX PR7 denoising/tonemapping issue

Postby Weezer » Mon Dec 21, 2020 12:08 pm

Weezer Mon Dec 21, 2020 12:08 pm
It must be the plugin: here is a cube on a disc, an Octane Sky and a camera. The moment I enable Denoise in the Camera Tag, I get this…

Screenshot 2020-12-21 at 12.07.18.png
Weezer
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 343
Joined: Tue Dec 04, 2012 10:08 am

Re: OctaneX PR7 denoising/tonemapping issue

Postby Weezer » Mon Dec 21, 2020 12:16 pm

Weezer Mon Dec 21, 2020 12:16 pm
Right, did a few tests and this is related to my previous issue of rendering a sequence to the Picture Viewer. I can render a sequence fine if there's no Denoise turned on. But if I turn it on, it only renders the first frame then just keeps 'preparing'. I assume it can't trigger the Denosie function and so it goes into an infinite loop of preparing. It's got to be a plugin issue (what else could it be when I'm rendering a cube!?) and It's totally repeatable.
Weezer
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 343
Joined: Tue Dec 04, 2012 10:08 am

Re: OctaneX PR7 denoising/tonemapping issue

Postby Weezer » Mon Dec 21, 2020 12:21 pm

Weezer Mon Dec 21, 2020 12:21 pm
And here's what happens when I try to render with a Denoised Render Pass…

Screenshot 2020-12-21 at 12.20.16.png
Weezer
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 343
Joined: Tue Dec 04, 2012 10:08 am

Re: OctaneX PR7 denoising/tonemapping issue

Postby aoktar » Mon Dec 21, 2020 4:01 pm

aoktar Mon Dec 21, 2020 4:01 pm
Weezer wrote:It must be the plugin: here is a cube on a disc, an Octane Sky and a camera. The moment I enable Denoise in the Camera Tag, I get this…

Screenshot 2020-12-21 at 12.07.18.png

It's not a plugin related but keep posted. You're using 2020.1.5 plugin's core for OX.
Octane For Cinema 4D developer / 3d generalist

3930k / 16gb / 780ti + 1070/1080 / psu 1600w / numerous hw
User avatar
aoktar
Octane Plugin Developer
Octane Plugin Developer
 
Posts: 14077
Joined: Tue Mar 23, 2010 8:28 pm
Location: Türkiye

Re: OctaneX PR7 denoising/tonemapping issue

Postby Weezer » Mon Dec 21, 2020 4:10 pm

Weezer Mon Dec 21, 2020 4:10 pm
Sorry, what do you mean? I'm using the Studio version of Octane PR7. Will these issues be resolved with the new core?
Weezer
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 343
Joined: Tue Dec 04, 2012 10:08 am

Re: OctaneX PR7 denoising/tonemapping issue

Postby aoktar » Mon Dec 21, 2020 6:00 pm

aoktar Mon Dec 21, 2020 6:00 pm
Weezer wrote:Sorry, what do you mean? I'm using the Studio version of Octane PR7. Will these issues be resolved with the new core?

I mean it should a core issue. First we should reproduce it here to report it
Octane For Cinema 4D developer / 3d generalist

3930k / 16gb / 780ti + 1070/1080 / psu 1600w / numerous hw
User avatar
aoktar
Octane Plugin Developer
Octane Plugin Developer
 
Posts: 14077
Joined: Tue Mar 23, 2010 8:28 pm
Location: Türkiye
Next

Return to Bug Reports


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

Sun Apr 18, 2021 6:56 am [ UTC ]