2020.1.5-R4 & RTX 3090 not working at all

Forums: 2020.1.5-R4 & RTX 3090 not working at all
Sub forum for bug reports

Moderator: aoktar

Forum rules
Before posting a bug report, please check the following:
1. That the issue has not already been disclosed
2. That the issue is specific to this plugin, and not Octane in general (Try reproducing it in Standalone)
Bugs related to the Octane Engine itself should be posted into the Standalone Support sub-forum.


All bug reports should include the information below, along with a detailed description of the issue and steps to reproduce it.
A. Operating System, including version (i.e. Win 7, OSX 10.11.2, Ubuntu 14.04, etc.)
B. Graphics Card(s) model (i.e. GTX 580 - 3GB, TITAN, etc.)
C. RAM Capacity (i.e. 6 GB)
D. Nvidia driver version (i.e. 7.50, 7.5.22)
E. OctaneRender Standalone version, if installed (i.e. 2.24.2, 2.23, etc.)
F. OctaneRender plugin version (i.e. v2.25 - 2.21)
G. Host application version, including build number if available (i.e. 3ds Max 2016 Build 18.0)
H. A detailed description of the issue and steps to reproduce it (Include Screenshots or video capture), as well as an example scene if applicable.
I. Copies of the Octane Log window and Console window outputs (full text attached as a file to your post is recommended).


Please note that reports of issues inside existing threads will be ignored/removed, and reports may be closed if the reporter does not respond to subsequent queries in the thread.

Re: 2020.1.5-R4 & RTX 3090 not working at all

Postby analog » Wed Dec 09, 2020 2:18 pm

analog Wed Dec 09, 2020 2:18 pm
lanklaf wrote:
analog wrote:I did that. Octane installed the same version again (cudnn64_7.dll) so still not working :(

BTW: Thanks a lot for your help!


Aha, ok:
You also can download it manualy:
https://render.otoy.com/downloads/ef/08 ... _4_win.zip

And unpack to this location:
C:\Users\USERNAME\AppData\Local\OctaneRender\thirdparty\cudnn_8_0_4

Maybe Octane is downloading an older version of cuDNN because you also have an RTX2000 card.
So it's better to do it manually.


I did this. Octane still wants me to install the 7_4_1
So I installed both, the 7_4_1 and the 8_0_4

Not working :(

Next thing i`ll try is to deactivate the 2080. Perhaps this works. Or I switch the PCI-E Slots...
System Specs

MB: Asus Pro WS X570-ACE
CPU: AMD Ryzen 3950x
GPU 1: NVIDIA RTX 3090FE
GPU 2: ASUS RTX 2080
RAM: Corsair Vengeance RGB pro 3200 4x16GB
OS: Win10 64bit

Cinema 4D R20
analog
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 17
Joined: Tue Mar 08, 2016 1:39 pm

Re: 2020.1.5-R4 & RTX 3090 not working at all

Postby lanklaf » Wed Dec 09, 2020 2:22 pm

lanklaf Wed Dec 09, 2020 2:22 pm
analog wrote:
lanklaf wrote:
analog wrote:I did that. Octane installed the same version again (cudnn64_7.dll) so still not working :(

BTW: Thanks a lot for your help!


Aha, ok:
You also can download it manualy:
https://render.otoy.com/downloads/ef/08 ... _4_win.zip

And unpack to this location:
C:\Users\USERNAME\AppData\Local\OctaneRender\thirdparty\cudnn_8_0_4

Maybe Octane is downloading an older version of cuDNN because you also have an RTX2000 card.
So it's better to do it manually.


I did this. Octane still wants me to install the 7_4_1
So I installed both, the 7_4_1 and the 8_0_4

Not working :(

Next thing i`ll try is to deactivate the 2080. Perhaps this works. Or I switch the PCI-E Slots...


It's a good idea to unplug the 2000 card.
Let's see if it works.
P.S. do not delete 8 cuDNN.
System:
i7 8700K / RTX 2020 / 16GB RAM
User avatar
lanklaf
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 72
Joined: Sat Dec 23, 2017 4:22 pm

Re: 2020.1.5-R4 & RTX 3090 not working at all

Postby analog » Wed Dec 09, 2020 2:24 pm

analog Wed Dec 09, 2020 2:24 pm
lanklaf wrote:
analog wrote:I did that. Octane installed the same version again (cudnn64_7.dll) so still not working :(

BTW: Thanks a lot for your help!


Aha, ok:
You also can download it manualy:
https://render.otoy.com/downloads/ef/08 ... _4_win.zip

And unpack to this location:
C:\Users\USERNAME\AppData\Local\OctaneRender\thirdparty\cudnn_8_0_4

Maybe Octane is downloading an older version of cuDNN because you also have an RTX2000 card.
So it's better to do it manually.


I did this. Octane still wants me to install the 7_4_1
So I installed both, the 7_4_1 and the 8_0_4

Not working :(

Next thing i`ll try is to deactivate the 2080. Perhaps this works. Or I switch the PCI-E Slots...
System Specs

MB: Asus Pro WS X570-ACE
CPU: AMD Ryzen 3950x
GPU 1: NVIDIA RTX 3090FE
GPU 2: ASUS RTX 2080
RAM: Corsair Vengeance RGB pro 3200 4x16GB
OS: Win10 64bit

Cinema 4D R20
analog
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 17
Joined: Tue Mar 08, 2016 1:39 pm

Re: 2020.1.5-R4 & RTX 3090 not working at all

Postby analog » Wed Dec 09, 2020 2:25 pm

analog Wed Dec 09, 2020 2:25 pm
Deactivating the rtx 2080 didn´t help. Octane still wants the 7-4-1
System Specs

MB: Asus Pro WS X570-ACE
CPU: AMD Ryzen 3950x
GPU 1: NVIDIA RTX 3090FE
GPU 2: ASUS RTX 2080
RAM: Corsair Vengeance RGB pro 3200 4x16GB
OS: Win10 64bit

Cinema 4D R20
analog
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 17
Joined: Tue Mar 08, 2016 1:39 pm

Re: 2020.1.5-R4 & RTX 3090 not working at all

Postby lanklaf » Wed Dec 09, 2020 2:29 pm

lanklaf Wed Dec 09, 2020 2:29 pm
analog wrote:Deactivating the rtx 2080 didn´t help. Octane still wants the 7-4-1


Try this:
Image
System:
i7 8700K / RTX 2020 / 16GB RAM
User avatar
lanklaf
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 72
Joined: Sat Dec 23, 2017 4:22 pm

Re: 2020.1.5-R4 & RTX 3090 not working at all

Postby analog » Wed Dec 09, 2020 2:38 pm

analog Wed Dec 09, 2020 2:38 pm
still not working. I`m getting mad :(
System Specs

MB: Asus Pro WS X570-ACE
CPU: AMD Ryzen 3950x
GPU 1: NVIDIA RTX 3090FE
GPU 2: ASUS RTX 2080
RAM: Corsair Vengeance RGB pro 3200 4x16GB
OS: Win10 64bit

Cinema 4D R20
analog
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 17
Joined: Tue Mar 08, 2016 1:39 pm

Re: 2020.1.5-R4 & RTX 3090 not working at all

Postby lanklaf » Wed Dec 09, 2020 2:40 pm

lanklaf Wed Dec 09, 2020 2:40 pm
analog wrote:still not working. I`m getting mad :(


:? :oops:
System:
i7 8700K / RTX 2020 / 16GB RAM
User avatar
lanklaf
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 72
Joined: Sat Dec 23, 2017 4:22 pm

Re: 2020.1.5-R4 & RTX 3090 not working at all

Postby bepeg4d » Thu Dec 10, 2020 9:39 am

bepeg4d Thu Dec 10, 2020 9:39 am
Please download and run Standalone 2020.2-RC4:
viewtopic.php?f=33&t=76451

At first start, it should ask to upgrade the cuDNN library:
Image

ciao Beppe
User avatar
bepeg4d
Octane Guru
Octane Guru
 
Posts: 8182
Joined: Wed Jun 02, 2010 6:02 am
Location: Italy

Re: 2020.1.5-R4 & RTX 3090 not working at all

Postby analog » Thu Dec 10, 2020 12:43 pm

analog Thu Dec 10, 2020 12:43 pm
So finally it worked :)

After installing the new standalone-Version of Octane the Path in Cinema4D Octane Settings was wrong. After correcting it worked :mrgreen: :D

solution.png



Thanks for your Help Guys!!
System Specs

MB: Asus Pro WS X570-ACE
CPU: AMD Ryzen 3950x
GPU 1: NVIDIA RTX 3090FE
GPU 2: ASUS RTX 2080
RAM: Corsair Vengeance RGB pro 3200 4x16GB
OS: Win10 64bit

Cinema 4D R20
analog
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 17
Joined: Tue Mar 08, 2016 1:39 pm

Re: 2020.1.5-R4 & RTX 3090 not working at all

Postby analog » Thu Dec 10, 2020 1:19 pm

analog Thu Dec 10, 2020 1:19 pm
So I did some tests on different heavy scenes i´m working on.
First thing I noticed is enabling RTX nearly halfs the Ms/sec. I know it depends on the scene but before working with the 3090 enabling RTX brought a huge boost on most of my projects.
Secondly I´m a little dissapointed of the performance. Working with two RTX 2080 was almost the same speed as working with a 3090 and a 2080. Not sure if I should keep the card.

Just saw that "Number of Cuda-Cores" is not showing for the 3090:
cuda.jpg


Could this be a problem?

P.S.: Temps are OK!
System Specs

MB: Asus Pro WS X570-ACE
CPU: AMD Ryzen 3950x
GPU 1: NVIDIA RTX 3090FE
GPU 2: ASUS RTX 2080
RAM: Corsair Vengeance RGB pro 3200 4x16GB
OS: Win10 64bit

Cinema 4D R20
analog
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 17
Joined: Tue Mar 08, 2016 1:39 pm
PreviousNext

Return to Bug Reports


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

Sun Apr 18, 2021 5:17 am [ UTC ]