Cinema 4D version 2019.1.5-R3 (Obsolete stable) 12.02.2020

Forums: Cinema 4D version 2019.1.5-R3 (Obsolete stable) 12.02.2020
Sub forum for plugin releases

Moderator: aoktar

Re: Cinema 4D version 2019.1.5-R3 (Latest stable) 12.02.2020

Postby bepeg4d » Fri Feb 21, 2020 6:51 am

bepeg4d Fri Feb 21, 2020 6:51 am
Hi Kalua,
as you can read in the log, you have installed the Studio version, that is limited to max 2x GPUs.
You need to remove it and download and install Enterprise Regular version instead.
http://render.otoy.com/customerdownload ... R3-win.rar

ciao Beppe
User avatar
bepeg4d
Octane Guru
Octane Guru
 
Posts: 8196
Joined: Wed Jun 02, 2010 6:02 am
Location: Italy

Re: Cinema 4D version 2019.1.5-R3 (Latest stable) 12.02.2020

Postby Kalua » Fri Feb 21, 2020 2:45 pm

Kalua Fri Feb 21, 2020 2:45 pm
bepeg4d wrote:Hi Kalua,
as you can read in the log, you have installed the Studio version, that is limited to max 2x GPUs.
You need to remove it and download and install Enterprise Regular version instead.
http://render.otoy.com/customerdownload ... R3-win.rar

ciao Beppe


Thank you, Beppe.
My mistake.
C4D 21.207 Octane 2020.2, <<1 x 3060 + 2 x 1080>>, Windows 10, X399, AMD TR 1950X, 128 GB RAM, NVIDIA SD 461.72
https://www.behance.net/PaperArchitect
User avatar
Kalua
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 271
Joined: Fri Oct 11, 2013 2:13 am
Location: Caribbean Sea

Re: Cinema 4D version 2019.1.5-R2 (Latest stable) 30.01.2020

Postby Kalua » Sat Feb 22, 2020 10:41 pm

Kalua Sat Feb 22, 2020 10:41 pm
Domenicozzo wrote:Hello Ahmet, I seem to have the same problem as Augdalmo about scenes with big textures in them, it's quite weird, I never experienced this problem before.

Best,
Domenico


Same here: 2 weeks old projects are now useless: rendering shader previews or live view rendering crashes C4D when generating shaders. I went back to older 2019 versions and they crash the same way now (these scenes used to work quite well). I will roll back to 2018... it may be my only hope now.
C4D 21.207 Octane 2020.2, <<1 x 3060 + 2 x 1080>>, Windows 10, X399, AMD TR 1950X, 128 GB RAM, NVIDIA SD 461.72
https://www.behance.net/PaperArchitect
User avatar
Kalua
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 271
Joined: Fri Oct 11, 2013 2:13 am
Location: Caribbean Sea

Re: Cinema 4D version 2019.1.5-R3 (Latest stable) 12.02.2020

Postby bepeg4d » Sun Feb 23, 2020 9:59 am

bepeg4d Sun Feb 23, 2020 9:59 am
Hi Kalua,
are you having CUDA error 2?
Please, open the scene, then go to c4doctane Settings/Others tab, and, at the bottom of the panel, enable all the Log option checkboxes:
Image
Then, load the scene in Live View, then in Picture Viewer, or until crash, and share the c4doctanelog.txt file that you find in c4doctane directory, or in the path specified in Settings/Others panel, thanks.

ciao Beppe
User avatar
bepeg4d
Octane Guru
Octane Guru
 
Posts: 8196
Joined: Wed Jun 02, 2010 6:02 am
Location: Italy

Re: Cinema 4D version 2019.1.5-R3 (Latest stable) 12.02.2020

Postby aoktar » Sun Feb 23, 2020 10:47 am

aoktar Sun Feb 23, 2020 10:47 am
BadBilly wrote:Both this, and latest stable hangs up on initializing plugins.

Latest update of C4D R20.059. Any ideas?

Check console output or c4doctanelog.txt. Maybe duplicated install of plugin.
Octane For Cinema 4D developer / 3d generalist

3930k / 16gb / 780ti + 1070/1080 / psu 1600w / numerous hw
User avatar
aoktar
Octane Plugin Developer
Octane Plugin Developer
 
Posts: 14088
Joined: Tue Mar 23, 2010 8:28 pm
Location: Türkiye

Re: Cinema 4D version 2019.1.5-R2 (Latest stable) 30.01.2020

Postby aoktar » Sun Feb 23, 2020 10:50 am

aoktar Sun Feb 23, 2020 10:50 am
augdalmo wrote:
rclassenphoto wrote:@aoktar


What is difficult to understand?

The Octane Render Plugin crashes if there is a material in the C4d project file were the path of the Texture image file cannot be loaded or is missing.

I explan this in the post bevore with sample images.

The problem always occurs, this sucks!


Hello Aoktar

Yes! I have the same problem, I have observed also that Octane Texture Manager report is not correct for some files paths but It report it's OK with green check. I observed that the crashes may be due to materials for which Octane indicated the path, but in reality it did not load the textures in the previews even if the reload is done.
The path that causes the crash refers to texture in the "asset" folder which is located in the "tex" folder which is located in the folder where the C4d file is located.
I found that to cause the crash is a material that has 4 textures 7565x8500 pxls, of which three are about 15-18 MB each and one of 2.29 MB, but on Octane Texture Manager it arise to 245 MB each!
I have used this material several times in the past without problems now, however, with the 2019.1.5 version it crashes.
I have to delete it without starting the Octane plugin otherwise if I try to delete it the program crashes.

Please take note that I have opened some fliles that are 6 month older and now it crasches as I try to render, it crashes also as I try to select some material. I am sure the problem is texture. If I delete all texture and then render no crashes occur.

It maybe due to usage OOC and having small head room value in OutOfCore parameter.
Octane For Cinema 4D developer / 3d generalist

3930k / 16gb / 780ti + 1070/1080 / psu 1600w / numerous hw
User avatar
aoktar
Octane Plugin Developer
Octane Plugin Developer
 
Posts: 14088
Joined: Tue Mar 23, 2010 8:28 pm
Location: Türkiye

Re: Cinema 4D version 2019.1.5-R3 (Latest stable) 12.02.2020

Postby Kalua » Sun Feb 23, 2020 4:48 pm

Kalua Sun Feb 23, 2020 4:48 pm
bepeg4d wrote:Hi Kalua,
are you having CUDA error 2?
Please, open the scene, then go to c4doctane Settings/Others tab, and, at the bottom of the panel, enable all the Log option checkboxes:
Image
Then, load the scene in Live View, then in Picture Viewer, or until crash, and share the c4doctanelog.txt file that you find in c4doctane directory, or in the path specified in Settings/Others panel, thanks.

ciao Beppe


Hello, Beppe
There you go:
Attachments
c4doctanelog.txt
(34.64 KiB) Downloaded 61 times
1.jpg
C4D 21.207 Octane 2020.2, <<1 x 3060 + 2 x 1080>>, Windows 10, X399, AMD TR 1950X, 128 GB RAM, NVIDIA SD 461.72
https://www.behance.net/PaperArchitect
User avatar
Kalua
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 271
Joined: Fri Oct 11, 2013 2:13 am
Location: Caribbean Sea

Re: Cinema 4D version 2019.1.5-R3 (Latest stable) 12.02.2020

Postby bepeg4d » Mon Feb 24, 2020 7:38 am

bepeg4d Mon Feb 24, 2020 7:38 am
Hi Kalua,
I think you are having issues with Texture Caching.

Please open Standalone, go to menu File/Preferences/Application, and empty the Texture Cache, then disable the option.
Then go to c4doctane settings/Others panel, and disable the Use Texture Caching option.

Alternatively, you could navigate to `C:\Users\UserName\AppData\Local\OctaneRender\cache\texCache` and empty the folder.

ciao Beppe
User avatar
bepeg4d
Octane Guru
Octane Guru
 
Posts: 8196
Joined: Wed Jun 02, 2010 6:02 am
Location: Italy

Re: Cinema 4D version 2019.1.5-R3 (Latest stable) 12.02.2020

Postby Kalua » Mon Feb 24, 2020 1:58 pm

Kalua Mon Feb 24, 2020 1:58 pm
bepeg4d wrote:Hi Kalua,
I think you are having issues with Texture Caching.

Please open Standalone, go to menu File/Preferences/Application, and empty the Texture Cache, then disable the option.
Then go to c4doctane settings/Others panel, and disable the Use Texture Caching option.

Alternatively, you could navigate to `C:\Users\UserName\AppData\Local\OctaneRender\cache\texCache` and empty the folder.

ciao Beppe


Thank you, Beppe!!
That was it! It never hapened to me before! hats the benefit of cashing textures anyway? Speed up loading times?
Cheers,
C4D 21.207 Octane 2020.2, <<1 x 3060 + 2 x 1080>>, Windows 10, X399, AMD TR 1950X, 128 GB RAM, NVIDIA SD 461.72
https://www.behance.net/PaperArchitect
User avatar
Kalua
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 271
Joined: Fri Oct 11, 2013 2:13 am
Location: Caribbean Sea

Re: Cinema 4D version 2019.1.5-R3 (Latest stable) 12.02.2020

Postby MyDearestHao » Thu Feb 27, 2020 3:32 am

MyDearestHao Thu Feb 27, 2020 3:32 am
Is there anything wrong with my operation? Why turn on the same glass refraction as before?
Attachments
QQ图片20200227113055.png
MyDearestHao
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 14
Joined: Fri Oct 13, 2017 2:07 am
PreviousNext

Return to Releases


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests

Fri Apr 23, 2021 2:43 am [ UTC ]