Cinema 4D version 2019.1.4-R2(Obsolete stable) 07.12.2019

Forums: Cinema 4D version 2019.1.4-R2(Obsolete stable) 07.12.2019
Sub forum for plugin releases

Moderator: aoktar

Re: Cinema 4D version 2019.1.4-R2(Latest stable) 07.12.2019

Postby nejck » Thu Dec 12, 2019 5:06 pm

nejck Thu Dec 12, 2019 5:06 pm
Hello peeps!

Am I the only one who can't get motion blur to work on this version? :o Just doesn't want to work no matter what I do. On a side note, a super slow shutter speed also reliably crashes Octane :)
nejck
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 156
Joined: Fri Sep 28, 2018 5:24 am

Re: Cinema 4D version 2019.1.4-R2(Latest stable) 07.12.2019

Postby nejck » Fri Dec 13, 2019 10:55 am

nejck Fri Dec 13, 2019 10:55 am
Yep, still can't get the motion blur to work on this version or the 2020 XB1 Test 1 one. :\
nejck
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 156
Joined: Fri Sep 28, 2018 5:24 am

Re: Cinema 4D version 2019.1.4-R2(Latest stable) 07.12.2019

Postby aoktar » Fri Dec 13, 2019 11:12 am

aoktar Fri Dec 13, 2019 11:12 am
nejck wrote:Yep, still can't get the motion blur to work on this version or the 2020 XB1 Test 1 one. :\

Be more specific, it's working as expected. No change for motion blur.
Octane For Cinema 4D developer / 3d generalist

3930k / 16gb / 780ti + 1070/1080 / psu 1600w / numerous hw
User avatar
aoktar
Octane Plugin Developer
Octane Plugin Developer
 
Posts: 13516
Joined: Tue Mar 23, 2010 8:28 pm
Location: Türkiye

Re: Cinema 4D version 2019.1.4-R2(Latest stable) 07.12.2019

Postby nejck » Fri Dec 13, 2019 11:45 am

nejck Fri Dec 13, 2019 11:45 am
Sorry, I was being super concise with my other post because the issue is fundamentally concise - Turning on motion blur doesn't seem to work on my end. It just doesn't show up.

It is enabled in the render settings, in the liveviewer and it is enabled in the camera tag. The shutter speed can be super crazy but still can't get it to show up. I tried it in different scenes as well as completely new ones. I also tried the universal camera instead of the thin lense one. DOF and similar effects work nicely.

At this point I'm thinking I'm either having a giant brain fart or something isn't working as it should.

Does it work on your end?

I am on the Studio Drivers 441.28 :)
nejck
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 156
Joined: Fri Sep 28, 2018 5:24 am

Re: Cinema 4D version 2019.1.4-R2(Latest stable) 07.12.2019

Postby bepeg4d » Fri Dec 13, 2019 12:35 pm

bepeg4d Fri Dec 13, 2019 12:35 pm
Motion blur seems to work as expected here:
9A7B0E3E-FB19-456B-9DA7-8DB933AE3BBD.jpeg

Please, share an example scene that shows the issue, thanks.
ciao Beppe
User avatar
bepeg4d
Octane Guru
Octane Guru
 
Posts: 7392
Joined: Wed Jun 02, 2010 6:02 am
Location: Italy

Re: Cinema 4D version 2019.1.4-R2(Latest stable) 07.12.2019

Postby nejck » Fri Dec 13, 2019 3:33 pm

nejck Fri Dec 13, 2019 3:33 pm
My sincerest apologies to Aoktar and bepe4d, was a brain fart on my side. I must have accidentally changed the default scene scale and so I kept getting stuck with unrealistic values such as having the motion blur be so strong it actually doesn't show the object moving.

Woah that took a surprisingly long amount to figure out. Sorry for nagging you!
nejck
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 156
Joined: Fri Sep 28, 2018 5:24 am

Re: Cinema 4D version 2019.1.4-R2(Latest stable) 07.12.2019

Postby divasoft » Mon Dec 16, 2019 6:03 am

divasoft Mon Dec 16, 2019 6:03 am
Hello, when I connect a displacement to a setup with a vertex map, it stop to influence.
https://yadi.sk/d/skvPUGPWEciRdg
Attachments
Снимок.PNG
User avatar
divasoft
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 293
Joined: Thu Jul 01, 2010 3:59 am
Location: Russia

Re: Cinema 4D version 2019.1.4-R2(Obsolete stable) 07.12.2019

Postby desire » Wed Jan 08, 2020 12:19 pm

desire Wed Jan 08, 2020 12:19 pm
Is option "static noise" now working or should I enable it in a different place than Render Settings?
When no motion, there is no moving of noise pattern frame by frame, but if I add even very slow moving of anything, render gives dancing pattern. Why?
desire
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 100
Joined: Tue Sep 24, 2013 6:30 am
Location: Russia, Nizhny Novgorod

Re: Cinema 4D version 2019.1.4-R2(Obsolete stable) 07.12.2019

Postby bepeg4d » Thu Jan 09, 2020 8:01 am

bepeg4d Thu Jan 09, 2020 8:01 am
Do you have AI Denoiser active with low max samples?
ciao Beppe
User avatar
bepeg4d
Octane Guru
Octane Guru
 
Posts: 7392
Joined: Wed Jun 02, 2010 6:02 am
Location: Italy

Re: Cinema 4D version 2019.1.4-R2(Obsolete stable) 07.12.2019

Postby desire » Thu Jan 09, 2020 2:52 pm

desire Thu Jan 09, 2020 2:52 pm
bepeg4d wrote:Do you have AI Denoiser active with low max samples?
ciao Beppe

Thank you for reply, bepeg4d
What is low max samples? What samples count I need?
Tried on two scenes - 300-400 samples with active Denoiser.
desire
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 100
Joined: Tue Sep 24, 2013 6:30 am
Location: Russia, Nizhny Novgorod
Previous

Return to Releases


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

Sat Aug 15, 2020 11:07 am [ UTC ]