Cinema 4D version 4.02.1-R3 (Obsolete stable)

Forums: Cinema 4D version 4.02.1-R3 (Obsolete stable)
Sub forum for plugin releases

Moderator: aoktar

Re: Cinema 4D version 4.02.1-R2 (Latest stable) 12.02.2019

Postby kmiekio » Wed Feb 13, 2019 9:19 am

kmiekio Wed Feb 13, 2019 9:19 am
Not working.
C4D R.19 Freeze when trying to initalize viewport on start. Had to roll back to 4.01
kmiekio
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 1
Joined: Mon Sep 25, 2017 12:38 pm

Re: Cinema 4D version 4.02.1-R2 (Latest stable) 12.02.2019

Postby bepeg4d » Wed Feb 13, 2019 11:20 am

bepeg4d Wed Feb 13, 2019 11:20 am
Hi kmiekio,
what is your operating system, and Nvidia drivers version installed?
ciao Beppe
User avatar
bepeg4d
Octane Guru
Octane Guru
 
Posts: 6391
Joined: Wed Jun 02, 2010 6:02 am
Location: Italy

Re: Cinema 4D version 4.02.1-R2 (Latest stable) 12.02.2019

Postby zoppo » Wed Feb 13, 2019 12:15 pm

zoppo Wed Feb 13, 2019 12:15 pm
momade wrote:Sory. Me again:
Mixing GTX and RTX does not lead to issues right?
Just lost another GPU..



2xGTX 980ti + 2x RTX 2080 here > no problems.
C4D 20 MSA | Win10
User avatar
zoppo
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 236
Joined: Wed Dec 09, 2015 10:37 am
Location: München

Re: Cinema 4D version 4.02.1-R2 (Latest stable) 12.02.2019

Postby iDlart » Sun Feb 17, 2019 10:07 am

iDlart Sun Feb 17, 2019 10:07 am
Freeze when trying to initalize viewport on start.
iDlart
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 4
Joined: Wed Jan 25, 2017 9:37 am

Re: Cinema 4D version 4.02.1-R2 (Latest stable) 12.02.2019

Postby aoktar » Sun Feb 17, 2019 10:32 am

aoktar Sun Feb 17, 2019 10:32 am
iDlart wrote:Freeze when trying to initalize viewport on start.

Viewport? Please give some details with screenshot. What do you see in console window?
Octane For Cinema 4D developer / 3d generalist

3930k / 16gb / 780ti + 1070/1080 / psu 1600w / numerous hw
User avatar
aoktar
Octane Plugin Developer
Octane Plugin Developer
 
Posts: 12039
Joined: Tue Mar 23, 2010 8:28 pm
Location: Türkiye

Re: Cinema 4D version 4.02.1-R2 (Latest stable) 12.02.2019

Postby klarwin » Mon Feb 18, 2019 12:04 am

klarwin Mon Feb 18, 2019 12:04 am
I seem to be having the same issue as some others on here.

When starting up C4D R19 on V4.02.1-R2, the program will open and hang before the grid appears, immediately becoming unresponsive. Restarting/reinstalling/clean installing didn't solve it.

I had to roll back to the previous version and it's working fine again.
klarwin
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 16
Joined: Fri Feb 26, 2016 9:19 pm

Re: Cinema 4D version 4.02.1(Latest stable) 09.02.2019

Postby sbstnc » Mon Feb 18, 2019 6:54 am

sbstnc Mon Feb 18, 2019 6:54 am
aoktar wrote:
I don't think it's a plugin issue, plugins are not using gpu itself. Core is running at background and using gpus.
1-Are you using e-gpu?
2-How is your device settings and others part in settings?
3-Try with parallel samples=1 and max tile samples=1 from kernels. And try to use "sub sampling=2x" if makes any difference.
Other than this send me PM for a remote connect.


Yes, eGPU, I mentioned this when raising the issue with 4, 4.01 and 4.02. I have tried parallel and max tile at 1, 1 but no change to C4D UI response.
I will look into different drivers as frankmci mentioned on the 4.01 thread, he has mentioned 378.05.05.25f01. When I updated to 10.12.6 it seemed to want 378.05.05.25f01 but frankmci says he is on 25f04 and OK.
If still no difference then screen sharing would I hope help to explain the issue, I will PM you if this second driver change still doesn't have an effect.

Thanks
S
sbstnc
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 105
Joined: Mon Jul 25, 2016 1:21 am

Re: Cinema 4D version 4.02.1-R2 (Latest stable) 12.02.2019

Postby saifdean93 » Tue Feb 19, 2019 5:34 am

saifdean93 Tue Feb 19, 2019 5:34 am
Quick help, I couldn't log in to the standalone and cinema 4d after updating to 4.02.1, the error is 'could not find the required license'. But I do have a monthly subscription.
saifdean93
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 3
Joined: Wed Feb 14, 2018 7:43 am

Re: Cinema 4D version 4.02.1-R2 (Latest stable) 12.02.2019

Postby GiWest » Tue Feb 19, 2019 6:48 am

GiWest Tue Feb 19, 2019 6:48 am
Same issue here. Installed the update and c4d freezes dead. I thought it's a driver issue at first, updated to the latest ones, still freezes. Except, now i get cuda 999 error on any other version of octane. Gonna have to somehow roll back the nvidia drivers (but, as i found out later, it's a completely separate issue). I wish you guys did a little more testing before calling it stable
GiWest
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 2
Joined: Thu May 04, 2017 2:45 pm

Re: Cinema 4D version 4.02.1-R2 (Latest stable) 12.02.2019

Postby aoktar » Tue Feb 19, 2019 7:49 am

aoktar Tue Feb 19, 2019 7:49 am
GiWest wrote:Same issue here. Installed the update and c4d freezes dead. I thought it's a driver issue at first, updated to the latest ones, still freezes. Except, now i get cuda 999 error on any other version of octane. Gonna have to somehow roll back the nvidia drivers (but, as i found out later, it's a completely separate issue). I wish you guys did a little more testing before calling it stable

It's tested enough. Try with driver 417.22.
Octane For Cinema 4D developer / 3d generalist

3930k / 16gb / 780ti + 1070/1080 / psu 1600w / numerous hw
User avatar
aoktar
Octane Plugin Developer
Octane Plugin Developer
 
Posts: 12039
Joined: Tue Mar 23, 2010 8:28 pm
Location: Türkiye
PreviousNext

Return to Releases


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

Tue May 21, 2019 4:28 am [ UTC ]