Version 3.00 - R1.1 (25.05.2016)

Forums: Version 3.00 - R1.1 (25.05.2016)
Sub forum for plugin releases

Moderator: aoktar

Re: Version 3.00 - Beta2.0 (13.05.2016) - Preview version

Postby aoktar » Sun May 15, 2016 1:32 pm

aoktar Sun May 15, 2016 1:32 pm
Yambo wrote:Indeed Background. i probably missed it before.

But the file saving issue solved only when reverting to previous version.

Thank you!

Runned a quick test and nothing bad on me. Differences in related parts since alpha10.1 is only failure detection part so i don't suppose this kind of problem. In your videos i can't see your settings or other details to check.
Octane For Cinema 4D developer / 3d generalist

3930k / 16gb / 780ti + 1070/1080 / psu 1600w / numerous hw
User avatar
aoktar
Octane Plugin Developer
Octane Plugin Developer
 
Posts: 12708
Joined: Tue Mar 23, 2010 8:28 pm
Location: Türkiye

Re: Version 3.00 - Beta2.0 (13.05.2016) - Preview version

Postby Yambo » Sun May 15, 2016 2:33 pm

Yambo Sun May 15, 2016 2:33 pm
OK.

I'm working with your great plugin more then a year and a half on a daily base, so it is not the settings, i'm knowing them pretty well,
Might be a temporary bug, or the fact the the background object was still on while rendering. After reverting to previous version the issue fixed.
I will check it again with the last version, thank you.

Thanks
4x 980ti EVGA | 5930k | Asus X99 E WS 3.1 | corsair 64GB RAM |SSD 500GB system + SSD 2TB working files + 6TB HDD storage WD |
Phanteks Enthoo Primo | 1600W EVGA T2 BLACK | It's the fastest 4x980ti build: http://goo.gl/hYp8e0 :)

https://yambo.me
User avatar
Yambo
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 345
Joined: Tue May 12, 2015 1:37 pm
Location: Tel Aviv, Israel

Re: Version 3.00 - Beta2.0 (13.05.2016) - Preview version

Postby aoktar » Sun May 15, 2016 3:11 pm

aoktar Sun May 15, 2016 3:11 pm
Yambo wrote:OK.

I'm working with your great plugin more then a year and a half on a daily base, so it is not the settings, i'm knowing them pretty well,
Might be a temporary bug, or the fact the the background object was still on while rendering. After reverting to previous version the issue fixed.
I will check it again with the last version, thank you.

Thanks

Thanks Yambo. I know you well. Would be great as always to give me a scene to test it. Somethings can be missed or a special case. Somebody thinks that just saying the things enough to find the problems. That's generally similar to search a mosquito in a room without a scene.
Octane For Cinema 4D developer / 3d generalist

3930k / 16gb / 780ti + 1070/1080 / psu 1600w / numerous hw
User avatar
aoktar
Octane Plugin Developer
Octane Plugin Developer
 
Posts: 12708
Joined: Tue Mar 23, 2010 8:28 pm
Location: Türkiye

Re: Version 3.00 - Beta2.0 (13.05.2016) - Preview version

Postby Yambo » Sun May 15, 2016 8:37 pm

Yambo Sun May 15, 2016 8:37 pm
Sure thing, i will make sure to post an example scene next time.

Most of those bugs coming during a busy working day, while working on mostly heavy scenes.
So sometimes it's a bit hard to give enough details, and i'm just trying to put a post on the forum as quick as i can - then try to solve to problem and back to work.

But no excuses. i totally get your point.

Thank you
:)
4x 980ti EVGA | 5930k | Asus X99 E WS 3.1 | corsair 64GB RAM |SSD 500GB system + SSD 2TB working files + 6TB HDD storage WD |
Phanteks Enthoo Primo | 1600W EVGA T2 BLACK | It's the fastest 4x980ti build: http://goo.gl/hYp8e0 :)

https://yambo.me
User avatar
Yambo
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 345
Joined: Tue May 12, 2015 1:37 pm
Location: Tel Aviv, Israel

Re: Version 3.00 - Beta2.0 (13.05.2016) - Preview version

Postby Yambo » Mon May 16, 2016 6:26 am

Yambo Mon May 16, 2016 6:26 am
Problem found.

When c4d background object is on, The image is not saved properly in picture viewer / saved blank.
Take a look at the images attached, one (Crappy) with background object on, and one standard.
4x 980ti EVGA | 5930k | Asus X99 E WS 3.1 | corsair 64GB RAM |SSD 500GB system + SSD 2TB working files + 6TB HDD storage WD |
Phanteks Enthoo Primo | 1600W EVGA T2 BLACK | It's the fastest 4x980ti build: http://goo.gl/hYp8e0 :)

https://yambo.me
User avatar
Yambo
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 345
Joined: Tue May 12, 2015 1:37 pm
Location: Tel Aviv, Israel

Re: Version 3.00 - Beta2.0 (13.05.2016) - Preview version

Postby Lambe » Mon May 16, 2016 8:09 am

Lambe Mon May 16, 2016 8:09 am
Hi
I'm using Octane on a Mac Pro and an iMac 27. Both are going faster with 3,0
But especially the iMac became fluid now. Changing camera with the live viewer running was painful,
I had to wait a few seconds between each action. the change is impressive and this machine, which is not the fastest, is now usable comfortably.
I do not really know why...
but congratulations for this update.
Lambe
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 2
Joined: Mon May 19, 2014 2:24 pm

Re: Version 3.00 - Beta2.0 (13.05.2016) - Preview version

Postby bepeg4d » Mon May 16, 2016 8:50 am

bepeg4d Mon May 16, 2016 8:50 am
Hi Lambe,
there's another user that has reporting the same slow down in the interface. Unfortunately I can't reproduce the issue on my systems... I'll do some more tests :roll:
ciao beppe
User avatar
bepeg4d
Octane Guru
Octane Guru
 
Posts: 6764
Joined: Wed Jun 02, 2010 6:02 am
Location: Italy

Re: Version 3.00 - Beta2.0 (13.05.2016) - Preview version

Postby aoktar » Mon May 16, 2016 11:28 am

aoktar Mon May 16, 2016 11:28 am
Lambe wrote:Hi
I'm using Octane on a Mac Pro and an iMac 27. Both are going faster with 3,0
But especially the iMac became fluid now. Changing camera with the live viewer running was painful,
I had to wait a few seconds between each action. the change is impressive and this machine, which is not the fastest, is now usable comfortably.
I do not really know why...
but congratulations for this update.


Previous version was always debug builds until now. With latest update we have two boost. One from plugin side and second is from Octane's geometry compiling. Guys from Otoy spend some effort to make the multi-processing better.
But i think you have also some driver problems. We can't do nothing i suppose. Just try to keep "render priority=LOW and selected".
Octane For Cinema 4D developer / 3d generalist

3930k / 16gb / 780ti + 1070/1080 / psu 1600w / numerous hw
User avatar
aoktar
Octane Plugin Developer
Octane Plugin Developer
 
Posts: 12708
Joined: Tue Mar 23, 2010 8:28 pm
Location: Türkiye

Re: Version 3.00 - Beta2.0 (13.05.2016) - Preview version

Postby aoktar » Mon May 16, 2016 11:28 am

aoktar Mon May 16, 2016 11:28 am
Yambo wrote:Problem found.

When c4d background object is on, The image is not saved properly in picture viewer / saved blank.
Take a look at the images attached, one (Crappy) with background object on, and one standard.

It's about alpha processing with background image+render buffer. Will be fixed.
Octane For Cinema 4D developer / 3d generalist

3930k / 16gb / 780ti + 1070/1080 / psu 1600w / numerous hw
User avatar
aoktar
Octane Plugin Developer
Octane Plugin Developer
 
Posts: 12708
Joined: Tue Mar 23, 2010 8:28 pm
Location: Türkiye

Re: Version 3.00 - Beta2.0 (13.05.2016) - Preview version

Postby Yambo » Mon May 16, 2016 11:46 am

Yambo Mon May 16, 2016 11:46 am
aoktar wrote:
Yambo wrote:Problem found.

When c4d background object is on, The image is not saved properly in picture viewer / saved blank.
Take a look at the images attached, one (Crappy) with background object on, and one standard.

It's about alpha processing with background image+render buffer. Will be fixed.


Thank you!

(just saw that i didn't post the images mentioned, sorry for that)
4x 980ti EVGA | 5930k | Asus X99 E WS 3.1 | corsair 64GB RAM |SSD 500GB system + SSD 2TB working files + 6TB HDD storage WD |
Phanteks Enthoo Primo | 1600W EVGA T2 BLACK | It's the fastest 4x980ti build: http://goo.gl/hYp8e0 :)

https://yambo.me
User avatar
Yambo
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 345
Joined: Tue May 12, 2015 1:37 pm
Location: Tel Aviv, Israel
PreviousNext

Return to Releases


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests

Fri Dec 13, 2019 3:33 am [ UTC ]