Version 3.00 - R1.1 (25.05.2016)

Forums: Version 3.00 - R1.1 (25.05.2016)
Sub forum for plugin releases

Moderator: aoktar

Re: Version 3.00 - Beta2.0 (13.05.2016) - Preview version

Postby aoktar » Sat May 14, 2016 8:23 am

aoktar Sat May 14, 2016 8:23 am
We have notified that OSX files are in wrong place. It's possible to fix it by manually moving the plugin files to c4doctane directory. Also i'm reuploading to fix that.
Octane For Cinema 4D developer / 3d generalist

3930k / 16gb / 780ti + 1070/1080 / psu 1600w / numerous hw
User avatar
aoktar
Octane Plugin Developer
Octane Plugin Developer
 
Posts: 12472
Joined: Tue Mar 23, 2010 8:28 pm
Location: Türkiye

Re: Version 3.00 - Beta2.0 (13.05.2016) - Preview version

Postby ChrisMills » Sat May 14, 2016 9:50 am

ChrisMills Sat May 14, 2016 9:50 am
aoktar wrote:
In my sample, xp trails works as hairs via object tag. Gets the color with help of their uv coordinates. But spheres are render instances and no way to sync the colors by user. Just possible to use random texture over there. Another possible way to use mograph colors on non-render instances. But soon Otoy will bring a way to create custom texture for render instances. Waiting.....


Does this include per-frame control from XParticles to Octane render instances?
User avatar
ChrisMills
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 61
Joined: Mon Apr 13, 2015 9:33 am
Location: Auckland, New Zealand

Re: Version 3.00 - Beta2.0 (13.05.2016) - Preview version

Postby aoktar » Sat May 14, 2016 10:27 am

aoktar Sat May 14, 2016 10:27 am
ChrisMills wrote:
aoktar wrote:
In my sample, xp trails works as hairs via object tag. Gets the color with help of their uv coordinates. But spheres are render instances and no way to sync the colors by user. Just possible to use random texture over there. Another possible way to use mograph colors on non-render instances. But soon Otoy will bring a way to create custom texture for render instances. Waiting.....


Does this include per-frame control from XParticles to Octane render instances?

I'm not sure what you mean. But Propably yes. it's just not limited to XP stuff, also for all render instances(scatter node in octane side).
Octane For Cinema 4D developer / 3d generalist

3930k / 16gb / 780ti + 1070/1080 / psu 1600w / numerous hw
User avatar
aoktar
Octane Plugin Developer
Octane Plugin Developer
 
Posts: 12472
Joined: Tue Mar 23, 2010 8:28 pm
Location: Türkiye

Re: Version 3.00 - Beta2.0 (13.05.2016) - Preview version

Postby dinf » Sat May 14, 2016 5:56 pm

dinf Sat May 14, 2016 5:56 pm
Hey Ahmet,
thanks alot for Beta 2!

The linked example file called houdini-explosion.zip contains a C4D file without a VDB volume object.
Instead, there is the (new, experimental?) standard volume object with a noise loaded.

Is it interesting to load the Houdini VDB sequence or parts of it up to the web?
If so, what would be the reason Otoy does not?
Nevertehless, thanks for the demo file. Seams to be a standard explosion setup, with no transfer of velocity vector data for motion blur.

About the new volume object: one simply drags any object below the volume, is that right?
If so, is there a way right now to center or position this object in the "domain"?
Mine will always move to an edge.
| Win 10 | 96 GB RAM | Dual Xeon E5-2690 v0| GTX 1080 | C4D MSA| C4Doctane v3 actual |-| Houdini 16.5 | OctaneH v3 actual|
dinf
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 209
Joined: Fri Feb 15, 2013 1:46 pm
Location: Germany

Re: Version 3.00 - Beta2.0 (13.05.2016) - Preview version

Postby aoktar » Sat May 14, 2016 6:22 pm

aoktar Sat May 14, 2016 6:22 pm
dinf wrote:Hey Ahmet,
thanks alot for Beta 2!

The linked example file called houdini-explosion.zip contains a C4D file without a VDB volume object.
Instead, there is the (new, experimental?) standard volume object with a noise loaded.

Is it interesting to load the Houdini VDB sequence or parts of it up to the web?
If so, what would be the reason Otoy does not?
Nevertehless, thanks for the demo file. Seams to be a standard explosion setup, with no transfer of velocity vector data for motion blur.

About the new volume object: one simply drags any object below the volume, is that right?
If so, is there a way right now to center or position this object in the "domain"?
Mine will always move to an edge.


you're welcome. I have changed volume object for having two different behavior. 1-Volume generator 2-Vdb loader. I think old setups are corrupted due this. I'll check it.
Vdb sequences are very big for quality outputs. So i haven't consider to upload it. Someone can re-simulate via houdini scene file.
I couldn't get the last question. Any images?
Attachments
a1.jpg
a1.jpg (23.96 KiB) Viewed 1699 times
Octane For Cinema 4D developer / 3d generalist

3930k / 16gb / 780ti + 1070/1080 / psu 1600w / numerous hw
User avatar
aoktar
Octane Plugin Developer
Octane Plugin Developer
 
Posts: 12472
Joined: Tue Mar 23, 2010 8:28 pm
Location: Türkiye

Re: Version 3.00 - Beta2.0 (13.05.2016) - Preview version

Postby Chriz » Sun May 15, 2016 7:16 am

Chriz Sun May 15, 2016 7:16 am
Hi aoktar,

i guess this is wthat he meant. I got the same behavior here. I know, disabeling the sphere will make it invisible. But the Fog seems to be centered at the edge of the FogVolume

shifted.jpg


The editable sphere is a child of the Fogvolume.
Daylight, camera, nothing else done in here.

Thanks for this awesome feature anyway :D

Have a nice day,

Chriz
http://www.C9W.de - Win10 - Dual E5 2620v3 - 1 GTX 980 Ti / 1 GTX 1080 / 2 GTX 780 - 32 RAM - C4D MSA - C4D Plugin version: current - Standalone: current
User avatar
Chriz
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 140
Joined: Tue Apr 08, 2014 1:53 pm
Location: Hamburg, Germany

Re: Version 3.00 - Beta2.0 (13.05.2016) - Preview version

Postby Yambo » Sun May 15, 2016 7:56 am

Yambo Sun May 15, 2016 7:56 am
Hi Ahmet,

Really annoying issue with live viewer updates on last version.
Take a look at the video attached. got weird artifacts and can't really work.

Only i got those?

*In the example it happens mostly outside the work area, but sometimes it also inside the work area (like 0:46)

Thanks.
Attachments

[ Play Quicktime file ] viewport issue.mp4 [ 35.67 MiB | Viewed 1674 times ]

4x 980ti EVGA | 5930k | Asus X99 E WS 3.1 | corsair 64GB RAM |SSD 500GB system + SSD 2TB working files + 6TB HDD storage WD |
Phanteks Enthoo Primo | 1600W EVGA T2 BLACK | It's the fastest 4x980ti build: http://goo.gl/hYp8e0 :)

https://yambo.me
User avatar
Yambo
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 345
Joined: Tue May 12, 2015 1:37 pm
Location: Tel Aviv, Israel

Re: Version 3.00 - Beta2.0 (13.05.2016) - Preview version

Postby Yambo » Sun May 15, 2016 10:05 am

Yambo Sun May 15, 2016 10:05 am
What is going on? picture viewer not writing the files.
another video attached. i'm reverting to a previous version, this is a workflow killer :D

UPDATE - Revert back to version Alpha6.3 solved this issue, files are now saved (I had the same problem with Alpha10)
But the live viewer issue is not solved. Maybe i should update my Nvidia drivers (It is safe now to update from 362.00 to 365.19?)

Thanks.
Attachments

[ Play Quicktime file ] blank files.mp4 [ 3.77 MiB | Viewed 1660 times ]

4x 980ti EVGA | 5930k | Asus X99 E WS 3.1 | corsair 64GB RAM |SSD 500GB system + SSD 2TB working files + 6TB HDD storage WD |
Phanteks Enthoo Primo | 1600W EVGA T2 BLACK | It's the fastest 4x980ti build: http://goo.gl/hYp8e0 :)

https://yambo.me
User avatar
Yambo
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 345
Joined: Tue May 12, 2015 1:37 pm
Location: Tel Aviv, Israel

Re: Version 3.00 - Beta2.0 (13.05.2016) - Preview version

Postby aoktar » Sun May 15, 2016 10:21 am

aoktar Sun May 15, 2016 10:21 am
yambo, first one happens when used background. It's same for many versions.
I don't have any idea about second problem. But i'm away from computer. I'll check it soon.
Octane For Cinema 4D developer / 3d generalist

3930k / 16gb / 780ti + 1070/1080 / psu 1600w / numerous hw
User avatar
aoktar
Octane Plugin Developer
Octane Plugin Developer
 
Posts: 12472
Joined: Tue Mar 23, 2010 8:28 pm
Location: Türkiye

Re: Version 3.00 - Beta2.0 (13.05.2016) - Preview version

Postby Yambo » Sun May 15, 2016 11:33 am

Yambo Sun May 15, 2016 11:33 am
Indeed Background. i probably missed it before.

But the file saving issue solved only when reverting to previous version.

Thank you!
4x 980ti EVGA | 5930k | Asus X99 E WS 3.1 | corsair 64GB RAM |SSD 500GB system + SSD 2TB working files + 6TB HDD storage WD |
Phanteks Enthoo Primo | 1600W EVGA T2 BLACK | It's the fastest 4x980ti build: http://goo.gl/hYp8e0 :)

https://yambo.me
User avatar
Yambo
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 345
Joined: Tue May 12, 2015 1:37 pm
Location: Tel Aviv, Israel
PreviousNext

Return to Releases


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

Sun Oct 20, 2019 3:05 am [ UTC ]