Cinema 4D version 2019.1.4-R2(Latest stable) 07.12.2019

Forums: Cinema 4D version 2019.1.4-R2(Latest stable) 07.12.2019
Sub forum for plugin releases

Moderator: aoktar

Re: Cinema 4D version 2019.1.4 (Stable) 12.11.2019

Postby nejck » Thu Nov 14, 2019 8:49 am

nejck Thu Nov 14, 2019 8:49 am
So, I'm sad to report this but the Render Queue isn't stable for me at all which makes automating renders a pretty impossible task to do (without Deadline or something similar). The 2019.1.3 version suffered from the same issue.

Basically what happens is you set the render queue for a couple of renders and 4 out of 5 times it will crash when moving to the next render item in the queue. I can reproduce this on any given day as I'm trying to render out a bunch of shots for a personal project and each time I let it render with the queue I am eventually greeted by the c4d crash dialog. Sometimes, very very rarely, it renders 2-3 render items in the queue but like I said, 4 out of 5 times it will crash after the first one.

Windows 10, 1903.
2x 2696v3 Xeon
2x 2080 Ti
431.86 Studio Drivers
nejck
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 75
Joined: Fri Sep 28, 2018 5:24 am

Re: Cinema 4D version 2019.1.4 (Stable) 12.11.2019

Postby aoktar » Thu Nov 14, 2019 8:55 am

aoktar Thu Nov 14, 2019 8:55 am
nejck wrote:So, I'm sad to report this but the Render Queue isn't stable for me at all which makes automating renders a pretty impossible task to do (without Deadline or something similar). The 2019.1.3 version suffered from the same issue.

Basically what happens is you set the render queue for a couple of renders and 4 out of 5 times it will crash when moving to the next render item in the queue. I can reproduce this on any given day as I'm trying to render out a bunch of shots for a personal project and each time I let it render with the queue I am eventually greeted by the c4d crash dialog. Sometimes, very very rarely, it renders 2-3 render items in the queue but like I said, 4 out of 5 times it will crash after the first one.

Windows 10, 1903.
2x 2696v3 Xeon
2x 2080 Ti
431.86 Studio Drivers

Can I see bugreport.zip files from crashes you say?
Octane For Cinema 4D developer / 3d generalist

3930k / 16gb / 780ti + 1070/1080 / psu 1600w / numerous hw
User avatar
aoktar
Octane Plugin Developer
Octane Plugin Developer
 
Posts: 12715
Joined: Tue Mar 23, 2010 8:28 pm
Location: Türkiye

Re: Cinema 4D version 2019.1.4 (Stable) 12.11.2019

Postby nejck » Thu Nov 14, 2019 11:19 am

nejck Thu Nov 14, 2019 11:19 am
@aoktar
Will do, my previous crash dumps got overwritten with other crashes already so I'll set of another queue and get those to you later today :)
nejck
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 75
Joined: Fri Sep 28, 2018 5:24 am

Trouble with 2019

Postby poison » Thu Nov 14, 2019 2:20 pm

poison Thu Nov 14, 2019 2:20 pm
Ahmet,

Iwhatever i do, either open a scene or with a new scene i click on create material

i am getting this message on R19 R20 and R21 , the files are there. and it works on other machine.


Error Message:

Symbol: Octanematerial not found
file: 'C:\programs.\maxon\Cinema R??\plugins\Octane 2019.1.4\res\description\octanematerials.res'
line 3

PLEASE i am running out of time.. tried various drivers as well..

thanks.
Win10, Quad GTX1080Ti
Win10, Dual 980Ti
poison
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 13
Joined: Tue Jun 09, 2015 8:08 am

Re: Trouble with 2019

Postby aoktar » Thu Nov 14, 2019 2:21 pm

aoktar Thu Nov 14, 2019 2:21 pm
Missing install of plugin. Check "res" directory under c4doctane.

poison wrote:Ahmet,

Iwhatever i do, either open a scene or with a new scene i click on create material

i am getting this message on R19 R20 and R21 , the files are there. and it works on other machine.


Error Message:

Symbol: Octanematerial not found
file: 'C:\programs.\maxon\Cinema R??\plugins\Octane 2019.1.4\res\description\octanematerials.res'
line 3

PLEASE i am running out of time.. tried various drivers as well..

thanks.
Octane For Cinema 4D developer / 3d generalist

3930k / 16gb / 780ti + 1070/1080 / psu 1600w / numerous hw
User avatar
aoktar
Octane Plugin Developer
Octane Plugin Developer
 
Posts: 12715
Joined: Tue Mar 23, 2010 8:28 pm
Location: Türkiye

Re: Cinema 4D version 2019.1.4 (Stable) 12.11.2019

Postby Ron » Thu Nov 14, 2019 3:00 pm

Ron Thu Nov 14, 2019 3:00 pm
Ron wrote:Hi Ahmet,

I am referring to this thread:
viewtopic.php?f=85&t=73081&start=50#p372273

I did all that was advised:
1-Downgrade to Studio 431.84 with CLEAN install
2-Use a default layout
3-Delete prefs folder for testing and remove all other plugins for testing

I tried this with both V 2019.1.3 and 2019.1.4 with no luck. C4D always freezes - mostly after entering node editor.
This is kind of annoying :-(



UPDATE:
Since I am using Dropbox as plugins folder to sync between all my machines it turned out that the reason for freezing C4D is a write problem to the local dropbox folder.
Octane tries to write the Octanelog by default to the plugins directory which causes the freeze. I will change back to standard plugins folder until Ahmet changed the default path.
THANK YOU, AHMET, FOR YOUR HELP!!!
Master: WIN 10 64bit, i7 4930 4,5 Ghz, 32 GB RAM, 1600 W PSU, 512 GB SSD, 4 TB RAID, GTX 1080TI Hybrid + 3 x GTX 1080 Hybrid, C4D R20, Octane 4.x
Slave: Win 10 64bit, i7 6820, 32 GB RAM, 1200 W PSU, 512 GB SSD, 1 TB HD , 3 x GTX 1070, Octane 4.x
User avatar
Ron
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 345
Joined: Sun Sep 25, 2011 7:11 pm

Re: Trouble with 2019

Postby poison » Thu Nov 14, 2019 3:05 pm

poison Thu Nov 14, 2019 3:05 pm
aoktar wrote:Missing install of plugin. Check "res" directory under c4doctane.

poison wrote:Ahmet,

Iwhatever i do, either open a scene or with a new scene i click on create material

i am getting this message on R19 R20 and R21 , the files are there. and it works on other machine.


Error Message:

Symbol: Octanematerial not found
file: 'C:\programs.\maxon\Cinema R??\plugins\Octane 2019.1.4\res\description\octanematerials.res'
line 3

PLEASE i am running out of time.. tried various drivers as well..

thanks.



Of course there is everything in the RES directory. upacked again from the downloaded .. forgot to tell you that it shows that error dialog box for like 100 items, from materials to mapping and basically all stuff for the materials.
And the straingest thing is when i drag that same directory to another machine, 2019 works as expected .
Win10, Quad GTX1080Ti
Win10, Dual 980Ti
poison
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 13
Joined: Tue Jun 09, 2015 8:08 am

Re: Trouble with 2019

Postby aoktar » Thu Nov 14, 2019 3:40 pm

aoktar Thu Nov 14, 2019 3:40 pm
poison wrote:Of course there is everything in the RES directory. upacked again from the downloaded .. forgot to tell you that it shows that error dialog box for like 100 items, from materials to mapping and basically all stuff for the materials.
And the straingest thing is when i drag that same directory to another machine, 2019 works as expected .

It's a load error for resource files. I cannot know what causes or avoids it.
Octane For Cinema 4D developer / 3d generalist

3930k / 16gb / 780ti + 1070/1080 / psu 1600w / numerous hw
User avatar
aoktar
Octane Plugin Developer
Octane Plugin Developer
 
Posts: 12715
Joined: Tue Mar 23, 2010 8:28 pm
Location: Türkiye

Re: Trouble with 2019

Postby poison » Thu Nov 14, 2019 4:08 pm

poison Thu Nov 14, 2019 4:08 pm
aoktar wrote:
poison wrote:Of course there is everything in the RES directory. upacked again from the downloaded .. forgot to tell you that it shows that error dialog box for like 100 items, from materials to mapping and basically all stuff for the materials.
And the straingest thing is when i drag that same directory to another machine, 2019 works as expected .

It's a load error for resource files. I cannot know what causes or avoids it.



FIXED !!!!
here is how.

1) Installed on the PC1 (the one that reports error) from the zip archive.
2) run Octane, and of course it does not work
3) closed C4D, copied OCTANE directory to PC2
4) run C4D evcerything is working
5) copy OCTANE folder from PC2 back to PC1
6) run C4D
7) IT WORKS !!!

Dont know why, how, but i can't care less at this point in time.

appreciate your time.
have an non-alchoholic drink on me. :D
Win10, Quad GTX1080Ti
Win10, Dual 980Ti
poison
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 13
Joined: Tue Jun 09, 2015 8:08 am

Re: Cinema 4D version 2019.1.4 (Stable) 12.11.2019

Postby thanulee » Sat Nov 16, 2019 6:49 pm

thanulee Sat Nov 16, 2019 6:49 pm
Testing it atm. Small detail: when i save from LV the demain pass as "png tonemapped" the gamma is wrong.
Thanks!!
i7 3930K | 2 x GTX 980 ti 6gb | 32GB RAM | Corsair Carbide 540
R18 | win 10 home
thanulee
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 462
Joined: Sat Dec 19, 2015 11:00 pm
PreviousNext

Return to Releases


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

Sat Dec 14, 2019 4:43 am [ UTC ]