Page 1 of 1

Octane 2018.1 doesn't render 1% Ornatrix hair in viewport

PostPosted: Fri Mar 22, 2019 8:18 am
by andrey.krivulya
Hi, dear 3dsmax team =)

So, today I've installed the 2018.1 and first of all - it is awesome and very fast =) But =) Please fix this bug =)

Earlier, when we have 1% hair in viewport - we can render 100% on the render =) But now in 2018.1 we can't do this. Why? What I'm doing wrong?

Please check this video ->

[youtube]https://youtu.be/TUjgXCm-j2o[/youtube]

https://www.youtube.com/watch?v=TUjgXCm ... e=youtu.be

My system specs:

WIN 10, 2080TI, 64GB, Driver 419.35, Octane Standalone 2018.1, 3dsmax 2019, Octane 3dsmax 2018.1

Thank you.

Best regards, Andrew.

Re: Octane 2018.1 doesn't render 1% Ornatrix hair in viewport

PostPosted: Mon Mar 25, 2019 8:29 am
by andrey.krivulya
Fixed =) Thank you for Bikram from support team =)

So, to render OX Hair in Octane with 1% hair in viewport - you should do this steps.


  • Change the "Notify objects on render" as Per Object or All Object from the Kernel tab.
  • Right-click on the viewport and choose "Octane properties"
  • Check/Enable the Use Render mode
  • Rebuild the scene button to use the scene in Render mode.

2019-03-25 13_32_04-Untitled - Autodesk 3ds Max 2019 - Not for Resale.png

Re: Octane 2018.1 doesn't render 1% Ornatrix hair in viewport

PostPosted: Mon Mar 25, 2019 4:36 pm
by andrey.krivulya
Hi, everyone =)

So, I've decided to record this helpfull guide to those who don't know about this feature =)



https://www.youtube.com/watch?v=5LqRUm7iFDg