Page 1 of 1

Major PHoenix FD Bug

PostPosted: Fri May 18, 2018 1:50 am
by coilbook
Hi Paridie
there is a big phoenix fd bug that has not been fixed. I think it is related to this post viewtopic.php?f=81&t=64967 or this one where I talk about backup every 15th frame and darkline talked about glitches with phoenix viewtopic.php?f=80&t=67042&start=10

here is the link to the download scene and 2 phoenix sim frames. Also I attached MadCar plugin (once you install it you will be able to play back my animation but cannot drive the car since you dont have a license)
So when you open the file and render it will render the frame 388 but 389 it will get stuck at processing geometry for 30 min. And this happens every 24 frames. You can later resim my grid and render all 200 frames and you will see every 24th frame or so stuck at processing geometry for 30 -40 min. I really dont know what makes octane stuck at processing geometry because of phoenix fd. Thank you .

LINK:
https://wetransfer.com/downloads/2223f0 ... 227/2f6b29




UPDATE:

it looks like the problem happens when the camera is linked to the moving raft. I guess phoenix creates endless ocean in frame 389 and does something that 3ds max is stuck on processing geometry for 30 minĀ and octane cannot process it. When you create another camera (not linked ) it works fine. Hopefully you can fix it.

please also report the problem that darkline had with flickering and wetmaps problem I had in above links all related to the backup intervals .

ANOTHER UPDATE:

Looks like when camera moves (camera moves up and down, for example. noise is applied to the camera for stormy feel) it messes with Phoenix OCean making 3ds max stuck at processing geometry. Not just linked camera. Not sure if certain angle of the camera generate a lot of ocean mesh? Ocean subd is only set to 0.8

Thank you

Re: Major PHoenix FD Bug

PostPosted: Mon May 21, 2018 2:01 pm
by paride4331
Hi coibook,
I've done some tests, but I can not get out of it, maybe I'm doing something wrong,
I do not find stuck, but maybe the scene you sent has something lost.
Regards
Paride

Re: Major PHoenix FD Bug

PostPosted: Tue May 22, 2018 2:03 pm
by coilbook
paride4331 wrote:Hi coibook,
I've done some tests, but I can not get out of it, maybe I'm doing something wrong,
I do not find stuck, but maybe the scene you sent has something lost.
Regards
Paride

Thanks BY the way were you able to do the test with madcar. It only happens with moving cameras

Re: Major PHoenix FD Bug

PostPosted: Wed May 23, 2018 7:18 am
by paride4331
Hi coilbook,
have you ever considered to export simulation (phoenix,madcar,...) via .abc and reimport them before rendering?
Regards
Paride