instances + UVWmap render speed problem

Forums: instances + UVWmap render speed problem
Sub forum for bug reports
Forum rules
Before posting a bug report, please check the following:
1. That the issue has not already been disclosed
2. That the issue is specific to this plugin, and not Octane in general (Try reproducing it in Standalone)
Bugs related to the Octane Engine itself should be posted into the Standalone Support sub-forum.


All bug reports should include the information below, along with a detailed description of the issue and steps to reproduce it.
A. Operating System, including version (i.e. Win 7, OSX 10.11.2, Ubuntu 14.04, etc.)
B. Graphics Card(s) model (i.e. GTX 580 - 3GB, TITAN, etc.)
C. RAM Capacity (i.e. 6 GB)
D. Nvidia driver version (i.e. 7.50, 7.5.22)
E. OctaneRender Standalone version, if installed (i.e. 2.24.2, 2.23, etc.)
F. OctaneRender plugin version (i.e. v2.25 - 2.21)
G. Host application version, including build number if available (i.e. 3ds Max 2016 Build 18.0)

instances + UVWmap render speed problem

Postby ramone163 » Sun Feb 04, 2018 10:17 pm

ramone163 Sun Feb 04, 2018 10:17 pm
3ds max 2017 - v3.07 - 4.44
Objects: balls, instances, movable proxy.
Everything rendering fine. But when I add UVWMap to all objects, evaluation and render time is x20 time slower. But GPU mem used is same: 0,5 Gb.
Can you please fix this.

Check my images:
Attachments
balls_01.jpg
Objects: balls, instances, movable proxy.
balls_02.jpg
Objects: balls, instances, movable proxy + UVWmap
GPU: 980+1080+1080Ti; 3ds max;
Behance portfolio; Handmadefont.com;
ramone163
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 192
Joined: Tue Aug 28, 2012 5:12 pm

Re: instances + UVWmap render speed problem

Postby paride4331 » Mon Feb 05, 2018 11:22 am

paride4331 Mon Feb 05, 2018 11:22 am
Hi ramone163,
4.44 seems to work correctly.
Would you like to share your scene I could take a look at it.
Regards
Paride
Attachments
uwv.jpg
2 x Evga Titan X Hybrid / 3 x Evga RTX 2070 super Hybrid
User avatar
paride4331
Octane Guru
Octane Guru
 
Posts: 2959
Joined: Fri Sep 18, 2015 7:19 am

Re: instances + UVWmap render speed problem

Postby ramone163 » Mon Feb 05, 2018 12:00 pm

ramone163 Mon Feb 05, 2018 12:00 pm
Hi paride4331.
I think you just selected one ball and added UVWmap? Try to select all balls and add one UVWmap.
Please check my scene:
Try to render for example frame 50. Then select all balls and delete UVWmap and render again. You will see the difference.

Best,
ramone
Attachments
Balls_Baked_01_test.zip
(2.25 MiB) Downloaded 44 times
GPU: 980+1080+1080Ti; 3ds max;
Behance portfolio; Handmadefont.com;
ramone163
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 192
Joined: Tue Aug 28, 2012 5:12 pm

Re: instances + UVWmap render speed problem

Postby ramone163 » Mon Feb 05, 2018 12:19 pm

ramone163 Mon Feb 05, 2018 12:19 pm
One more thing in my scene:
1) objects are instances with MovableProxy - render time 1 sec
2) objects are unique with MovableProxy - render time 10 sec
3) objects are unique without MovableProxy - render time 4 sec
GPU: 980+1080+1080Ti; 3ds max;
Behance portfolio; Handmadefont.com;
ramone163
Licensed Customer
Licensed Customer
 
Posts: 192
Joined: Tue Aug 28, 2012 5:12 pm

Re: instances + UVWmap render speed problem

Postby paride4331 » Mon Feb 05, 2018 3:15 pm

paride4331 Mon Feb 05, 2018 3:15 pm
Hi Ramone163,
thanks, I will report this issue to developer to better understand.
Regards
Paride
2 x Evga Titan X Hybrid / 3 x Evga RTX 2070 super Hybrid
User avatar
paride4331
Octane Guru
Octane Guru
 
Posts: 2959
Joined: Fri Sep 18, 2015 7:19 am

Return to Bug Reports


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

Mon May 25, 2020 3:00 am [ UTC ]